Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore YazılımCommodore 64 de Oyun Düzenleme
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Commodore 64 de Oyun Düzenleme  (Okunma Sayısı 8694 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
visitors
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 15, 2007, 21:28:54 ÖS »

C64 de oynadığım bir oyunu düzenlemek yada hile yapmak istiyorum.Böyle bir program var mı arkadaşlar.Düzenlemek istediğim oyun Super Skramble! Yakıtı 1000 ile başlıyor ve oyunun yarısına gelmeden düşerek bitiyor.C64 de bu oyunu baya bir oynardım ama Pc de böyle bir sorunla karşılaşıyorum ve oyunu tam oynayamıyorum.
rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2007, 22:01:17 ÖS »

1 adet biltek multi ive 4 kırıcı bulabilirsen istedigin oyunda istedigin hileyi yaparsın ölümsüz,sprite çarpışma kaldır,sınırsız yakıt,sınırsız fuel oil gibi.ama bulman bir hayli zor olabilir eskicilerde eger istanbul anadolu yakasında isen araba pazarının alt sokagında kurulan bit pazarında romanlarda belki bulursun.
kartuş how many lives diye sorar orada mevcut olan haklarını yazarsın kartuş sana otomatik olarak bütün hile poke kodlarını verir.
sonra bunları kartuşta bulunan poke komutunun karşısına klavyeden rakamsal olarak yazarsın oldu bitti en saglam ve istikrarlı yol budur.
oyunu bu şekilde oynamak istersen poke kodlarını girdikten sonra oyunu bu şekilde bir daha kopyala oldu sana trainer versiyonlu 1 oyun.
yada eski commodore veya 64ler dergisi sayılarını tara forumumuzda olacak biraz araştırırsan scan edilmiş sayılara ulaşırsın orada belki bulabilrsin.çünkü zamanın oyun dergilerinde çogu oyunun hileleri poke kodları açıklanmıştı ama poke girebilmen için kırıcı şart poke kodlarını multi ice ice 3 kırıcı ilede girebilirsin ama multi ice 3 sana bu kodları vermez ancak dışardan buldugun dergi vslerden buldugun kodları girersin ama multı ıve 4 te ise bu kodları kendi verir sende girersin umarım bir nebzede olsa yardımcı olabilmişimdir.

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2007, 23:02:19 ÖS »

Visitors bu oyunda bende hile yaparak oynadım sprite'ları öldürüyorsun ama yakıt bittiği için gemi ekranın dibine vuruyor ve ilerlemiyor.CCS64'te Action Replay 7.5 kartuşu tak,oyunu yükle ve oyun esnasında Ctrl+F tuşuna basarsan oyun frezee olur.Sonra kopyalayıp gerçek c64 için d64 dosyası oluşturursun.
visitors
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 16, 2007, 18:08:16 ÖS »

İkinize de teşekkür ederim arkadaşlar dediklerinizi deneyeceğim yapmaya çalışacağım.Sağolun...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Aralık 16, 2007, 19:21:09 ÖS »

c64 programlarında cheatfinder olan var mı bilmiyorum, ama yoksa bir hex editör programıyla da bulabilirsin sanırım. Bunun için oyunun birkaç farklı konumda kaydını alman gerekiyor.

sistem şöyle.
1.Önce oyunu başlatıp emülasyonu durduruyorsun (pause).
2.Benzin'in o andaki değerini okuyorsun
3.sonra hafızada o değeri aratıyorsun.

örneğin benzin değeri o anda 1000 ise bunu hex'e çevirip 03E8 (windows hesap makinesi kullanabilirsin) ram'de arattırıyorsun. çıkan tüm adresleri bir kenara not alıyorsun. Eğer program'da ram arama özelliği yoksa o anki hafızayı snapshot olarak kaydet, sonra bir hex editörle (cygnus hex Editor) dosyayı aratabilirsin. Hex editörlerde 16 bit değerler genelde "Word" değer olarak adlandırılır, eğer bir seçim yapman gerekiyorsa word seç.

4. sonra emülasyonu devam ettiriyorsun, oyun akmaya başlıyor, benzinin biraz azalmasını bekledikten sonra tekrar emülasyonu durduruyorsun.
5. yeniden benzin değerini buluyorsun, ve tekrar arattırıyorsun.

örneğin benzinin değeri 998'e yani  03E6'ya gelmiş. Arıyoruz, ve yeni adresler çıkıyor. sonra daha önce çıkan adreslerle bu yeni çıkan adresleri karşılaştırıyoruz. Ve aynı adres her iki aramada da çıktıysa o adres benzin'in değerini tutuyor demektir. Eğer her iki aramada hala çok fazla sonuç varsa, en son işlemi tekrarlayıp adres sayısını azaltmak gerekir. Ya da değer birden fazla adreste tutuluyor olabilir.

6. Neyse elimizde bir ya da birkaç adres olacaktır. o adreslerdeki bilgiyi emülatörün ram editörü ile FFFF olarak değiştirerek dünya kadar benzininiz olur.

visitors
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Aralık 16, 2007, 20:00:45 ÖS »

Teşekkürler.İyi fikir ama sanırım kullandığım emülatörde ram editörü yok.
visitors
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 16, 2007, 20:12:07 ÖS »

Visitors bu oyunda bende hile yaparak oynadım sprite'ları öldürüyorsun ama yakıt bittiği için gemi ekranın dibine vuruyor ve ilerlemiyor.CCS64'te Action Replay 7.5 kartuşu tak,oyunu yükle ve oyun esnasında Ctrl+F tuşuna basarsan oyun frezee olur.Sonra kopyalayıp gerçek c64 için d64 dosyası oluşturursun.

CCS64 v 3.4 ü yükledim (ben WinVice kullanıyordum).Sonra Action Replay 7.5 i buldum yükledim.Karşıma şöyle bir yazı çıktı:

F1- Configure Memory
F3- Normal Reset
F5- Utilities
F7- Install Fast Load

Ben F7 yi seçip oyunu yükledim.Sonra Control+F ye bastım oyun sırasında freeze olmadı.Bu arada freeze ile pause aynı mı oluyor.Çalışmayınca ben de Alt+P ye yani pause tuşuna basıp oyunu durdurdum.Ve CCS64 menüsünden save deyip yeni oyunu kaydettim ama olmadı.Bilgilendirir misin.Bu cheat olayını öğrensem ii olacak olmazsa sen hile yaptığın Super Skramble! oyununu bana yollayabilirmisin.
visitors
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2007, 22:35:09 ÖS »

ehuehuehu yaptım galiba oleyyy Kahkaha Saolun arkadaşlar.Alt+F ye basınca keşfettim.Edit screen ile fueli baya bi yükselttim ve ilk defa o tünele girdim valla o tünelle birlikte zaman tüneline girdim sanki çocukluğumu hatırladım birden.O tünelden geçerken az mı heyecan yapardım çarpmamak için.Hey gidi günler hey...
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Aralık 16, 2007, 22:47:47 ÖS »

Şimdi bu menü çıktığında F7'ye bas,sonra oyunu yükle.Oyundayken Alt+F'ye basıyoruz(Crl+F değilmiş:)frezee olduktan sonra menüler gelecek,ordan istediğini yapabilirsin.Ama oyuna geri dönmek için menü ekranında yine F7'ye basıyoruz.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Aralık 16, 2007, 22:49:44 ÖS »

Ben mesaj yazarken sen yollamışsın neyse sana iyi hileler:)
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: