Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelAmiga insanı dert sahibi yapar 😔
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga insanı dert sahibi yapar 😔  (Okunma Sayısı 4588 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 06, 2020, 14:40:29 ÖS »

1980’lerin sonlarında Commodore 64, sonrasında Commodore 128 ile başlayan Commodore sevdam sonraları Amiga 500 ile devam etti. Daha lise çağında board üzerine Amiga Dünyası dergisinde gördüğüm 512kb/1mb modu uygularken havya ve lehimi hiç sevmeyen Amiga’mı kızdırmış ve küstürmüştüm. Babamın elektronik teknisyeni bir arkadaşı boarda tellerle yol çekerek Amiga’mı kurtarmıştı. İlk Amiga derdim böyle başladı sonraları nasıl olduysa Fat Agnus’u yakmış harçlıklarımı biriktirerek Kadıköy Yazıcıoğlu İşhanı’nda ikinci katta adını şu an anımsayamadığım (ihtiyarlık) bir dükkandan Fat Agnus alıp Amiga’mı yine kurtarmıştım. Sonra 386 DX girdi hayatıma zevksiz yıllar. Vitrinlerde imrenerek baktığım son Amiga 1200’ler. Bilinç altına kazınıyor insanın ve kopamıyorsun. Hayat kavgası çoluk çocuk derken Amiga ile arana mesafe giriyor sonra bir sabah uyanıyorsun ve Amiga tutkun yeniden kemirmeye başlamış zihnini. Forumdan bir Amiga 1200 alarak başladı yeniden maceram. Hatırlayanlar bilir bir ara 1084 monitör diye kafayı yedim. Buldum hevesimi aldım şimdi başka bir Amiga sevdalısı Amiga 600 ile kullanıyor. Sonra turbo kart, sonra scandoubler, sonra CF HD sonra, sd-hdd dur şuna bir de dvd takayım derken Amiga istedikçe istiyor... Ve sorunlar sorunlar... Kablo lazım hop Şafak’a koş sağ olsun ödeme konusunda anlayışın nirvanasıdır. Scandoubler modlanacak hoop @Deflepard şu lazım sağ olsun Timur Avcı... Bir de klavyem arızalanınca @Tesellum ‘ün hediye ettiği klavyeyi unutamam. Mouse bozulur membrane gerekir hoop @kaanakkurt yetişir imdada. Hiçbir zaman kendimi yalnız hissetmedim. İnternete ulaşma maceramda adını sayamadığım nice dostla yazışmalarımız hala durur mesaj kutumda kıyıp da silemem. Tam saadete ulaştım derken yine gitti klavye iyi mi? Çok uğraştık Timur Avcı abimle ama toparlayamadık. Spacebar kırık, üçbeş tuş basmıyor alttaki siyah tabla kırık emaneten duruyor. Elim gitmiyor Amiga’ya... Ama anısı var kıyıp da satamıyorum zira biliyorum bir kaç aya kalmaz yine girer rüyalarıma. Salt bir aranıyor ilanı olmasın istedim duygu katabildim mi bilemiyorum ama bana düzgün çalışan bir Amiga 1200 klavyesi lazım. Öyle PC klavyesiyle çalıştırmayı falan yakıştıramıyorum Amiga’ma bu yazı burada dursun. Belki bir @tesellum çıkar. Hediye kabul ederim lakin, satma niyeti olan olursa da özel mesaj atın konuşuruz. Herkese Commodore’lu Amiga’lı günler... Sevgiyle...
« Son Düzenleme: Mart 06, 2020, 15:11:37 ÖS Gönderen: AmigaMania » Logged

C= Commodore Amiga 4000D/060 RTG
C= Commodore A1200/060
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 06, 2020, 14:48:25 ÖS »

Bende bayadır cebelleşiyorum Amigamla, hala istediğim gibi olmadı. En son a500 oturtum diyordum tam. 2. retrobrigthta kasayıbozdum Sedefli oldu a1200 zaten zor sistem kurdum bir daha dokunmuyorum bozulmasın diye. CD-ROM takma hayalim var ama öteliyorum Kısaca yanlız değilsiniz. Tam toparlanıyor bir yerden valeyi çakıyor. Ama buda Amiga'nın güzel cilvelerinden biri kendine bağlıyor sanki unutma beni der gibi. Umarım yakın zamanda bir klavye bulursunuz.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 06, 2020, 14:49:12 ÖS »

Bende bayadır cebelleşiyorum Amigamla, hala istediğim gibi olmadı. En son a500 oturtum diyordum tam. 2. retrobrigthta kasayıbozdum Sedefli oldu a1200 zaten zor sistem kurdum bir daha dokunmuyorum bozulmasın diye. CD-ROM takma hayalim var ama öteliyorum Kısaca yanlız değilsiniz. Tam toparlanıyor bir yerden valeyi çakıyor. Ama buda Amiga'nın güzel cilvelerinden biri kendine bağlıyor sanki unutma beni der gibi. Umarım yakın zamanda bir klavye bulursunuz.
Teşekkür ederim @AmigaEsref ☺
« Son Düzenleme: Mart 06, 2020, 14:56:17 ÖS Gönderen: AmigaEsref » Logged

C= Commodore A1200/060
lunarstrain
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 06, 2020, 16:04:32 ÖS »

Amiga 500'ü bulsak da keşke, öyle baksak da olur, gülü seven dikenine katlanır. 
Humphrey
Deneyimli

The right man in the wrong place

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 06, 2020, 18:54:57 ÖS »

Gönder bana cf kart takayım ?

Amiga 500 Plus+,Aca 500+,3.1
Amiga Cd32
Commodore 64,64C,128
Atari 800XL,130XE
Nintendo wii,Nes,Snes,64,Gamecube,3DS XL,3DS,Dsi,Dslite
Playstation 1,2,3
Xbox 360
Sega Saturn,Dreamcast,Mega Drive,Masterdrive
PSP 1001,2001,3001,PSPGO
Zx Spectrum+
Atari Pong,Philips Videopac,Palladium,Unimax
PROTEUS1968
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Mart 06, 2020, 19:18:27 ÖS »

Değerli dostum arkadaşım kaan özbek tanışalı 2 yıl oldu amiga 1200 sayesinde tanıştık maalesef cihazının mebranı bozuk alt plastik gövdede kırık elinde fazla olan yada satmak isteyen olusa 1200 cihazını ayağa kaldırırız inşallah.
AmigaMania
Deneyimli

Guru Meditation

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 06, 2020, 19:20:11 ÖS »

Değerli dostum arkadaşım kaan özbek tanışalı 2 yıl oldu amiga 1200 sayesinde tanıştık maalesef cihazının mebranı bozuk alt plastik gövdede kırık elinde fazla olan yada satmak isteyen olusa 1200 cihazını ayağa kaldırırız inşallah.
İnşallah Timur abim 🙏☺

C= Commodore A1200/060
cinar
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 06, 2020, 19:54:50 ÖS »

Bende az kötü durumda da olsa alt kasa var bir tane A1200 için. Saklamıştım hatta senden alınca asıl kasayı Timur abi. Isteyen olursa verebilirim.

C64C | SwinSid | IRQHack
IIgs | ROM03
R1200 | Stok
A4000 RevB | CS mkII 060rev1@60Mhz | 128+64Mb FastRAM | BestWB-OS321 | ClassicWB-OS39
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: