Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amstrad CPC için RSF3 geliyor  (Okunma Sayısı 3474 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 15, 2021, 13:50:44 ÖS »

Değerli dostum Hans hali hazırda Symbiface serisini üreten kişi şu anda RSF3 geliştiriliyor. hergün yeni özellikler ekleniyor. hatta Amstrad CPC için SID Player desteği de geliyor yani Amstrad CPC SID müzikleri çalabielcek. RSF3'ün her gün günlük geliştirmelerini takip ediyorum. hatta zaman bulursam FTP geliştirmelerine destek te olabilirim.  RSF3'de bir çok şey var. VOIP aramaları da yapabiliyorsunuz bu sayede tüm Symbiface kartı olanlar Symbos üzerinden birbirini arayabiliyor. inanın o kadar çok yeni özellik ekleniyorki hergün şu anda yazıklarım yeterli gelmeyecek. çıkana kadar RSF3 ile yani en son versiyon symbiface kartı ile ilgili geliştmeleri duyuruyor olacağım. aynı zamanda Symbiface kartı tamamen SYMBOS üzerinden kullanılıyor ve tüm özellikleri hali hazırda kodlanıyor. için de Web Radio ve FM Radio gibi özellikler var. değerli dostum Hans'ın daha önce geliştirdiği V9990 kartı malesef tekrar üretemiyor çünkü şu anda V9990 çiplerini bulamıyor. eminim V9990 çiplerini bulunca o ekran kartını da üretecek veya yeni bir çözüm sunacaktır. açıkca Rüya Amstrad CPC sistemi benim için artık M4Wifi + Playcity + MXBoard + Zmem değil yeni rüya makinem RSF3 + V9990 olarak güncellediğimi söyleyebilirim. ve RSF3'ü edineceğim kesinleşti. V9990 için de sıraya gireceğim. fakat RSF3 başlı başına çılgın bir kart. yanında bir de Dandanator Entertainment System yani DES Mini olduğunda çılgın bir sistem en son notkasına ulaşmış oluyor. DES ve Dandanator Elite arasında ki seçimde kesinlikle auamstrad gurubu DES mini'yi tercih ediyorum. bütün kasa dahil her noktası daha profesyonel durmakta.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
sertacarslan
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 16, 2021, 11:45:46 ÖÖ »

RSF3 iyiymiş. Ama v9990 müthiş bir şey! Bunun için uygulama geliştiriliyor mu acaba?

Sinclair ZX Spectrum 128k +2 -> PC
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 16, 2021, 12:06:27 ÖS »

Symbos zaten Symbiface aliesini desteklemek için kurulan en yeni ve en gelişmiş multitasking pencere sistemli, internet erişimli ve bir çok özelliği olan bir işletim sistemi. Symbos zaten Symbiface ailesini kullanmak için geliştirildi. VOIP özelliği örneğin sadece RSF3 ve SF3 ile çalışır. V9990 iki kişi üretti zamanında ama çip sıkıntısı var fakat Symbos uyumlu ve yüksek çözünürlük sağlıyor. Symbiface için Symbos durmadan güncelleniyor. hatta webradio olarak dizzy radio'yu da eklediler. her gelişme de sohbet ediyoruz. RSF3 ilk partiden sonra 2022'ye kadar üretilemez durumda çünkü Global çip sıkıntısı var. 10 adet şanslı sahiplerinden biri olacağım biter bitmez. eğer bazı geliştirmeler yapmak istersem benim de tuzum olacak fakat kod iyice gelişmiş durumda. profesyonel bir iş halini almış. ben en kötü bir özellik yazabilirim. çünkü bir sürü hobim var örneğin yazın amatör denizcilik ve diğer hobilerime de zaman zaman bakıyorum. retro computer üstünde en çok zaman bulunca yapmayı istediğim CPCRetroDev 2021'e ama yetiştiremezsem oyunu 2022'ye veya bağımsız zamanda küçük bir oyun yazmak olacak. ama biliyorsun değerli dostum zamanımız profesyonel iş yaşamı ve diğer işlerimiz dolayısıyla hobiye çok az zaman kalabiliyor çoğu zaman onun için zamanı yıllardır bulamıyorum. ama yeni gelişmeler oldukça heyecanlandırıyor.
kısaca Symbos Smybiface kartını kullanma ilk amacıyla geliştirildi Amstrad CPC üzerinden. tüm Symbiface kartı olanlarla VOIP üzerinden arama yapıp sohbet etmekte harika olacak.

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: