Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPsycho analiz : Nirvana beni durttu mu ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Psycho analiz : Nirvana beni durttu mu ?  (Okunma Sayısı 11083 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« : Nisan 04, 2008, 19:20:21 ÖS »

Nedir koleksiyon yapmanin sebebi ? Neden koleksiyon gibi bir hobimiz var ? Hangi asamadan sonra keyiften cok izdiraba donusuyor ? Bu kadar elzem olan ne ? Koleksiyoner dedigin obsesif,gaz tenekesini cizmis bir ruh hastasimidir ? Mazosistmidir ?

Sabahin korunde kalkip arttirmalar icin pusuya yatmak,hayalinde ki parca aklina gelince heycanlanip uykuyu kacirmak.Bahar geldigi halde dogaya aykiri davranmak,bahardan bi haber olmak,alacagin parcalar icin yillik yol haritasi heyecani,siskin bir kredi karti ekstresi, elzem alimlar icin cekilmis banka kredisi taksitleri.Aile,es,dost,evlat,sevgili gibi bireylere,koleksiyon soz konusu oldugunda 3.sahis muamaelesi yapmak,bu 3.sahislarin koleksiyonu
 kiskandiklari paronayasi.Posta gumrugunde ki adama ister istemez yakinlik hissetmek,ona kaninin kaynamasi.Uygun niteliklere sahip bir ornek bulana kadar,ayni parcadan 5 tane almak.Deprem cikarsa,yangin yanarsa,sel basarsa gibi felaket senaryolarinda oncelikle kurtarilacaklar sinifina sadece ve sadece "koleksiyon malzemelerinin" girmesi.Bir suru cok lazim edevat icin bir seylerden,birilerinden freagat etmek.

Bakiyorum ve yasam kalitemin dustugunu goruyorum.Daha iyi bir araba,daha guzel bir ev,belki daha kallafi bir yaz tatili.Daha fazla hayat yani.Fakat bu sadece cevabindan hoslanmayacagim  bir ikilem.Bir araba fiyatina satilan replika,bir maasima denk gelen bilgisayar karti,ikramiyeme denk gelen bir video oyunu.Artik ilk basladigim gibi degil koleksiyonum,beni ezmeye baslamis bedeller.

Koleksiyonumun bana yasattigi inanilmaz haz yaninda kacirttiklarida var.Bir gamepad ile platformdan platforma atlamak yada,bir cannondale bisiklet ile 5-6 metreden tam gaz yere cakilmak (mazosist bunye her halukarda yolunu bulur). Ikisini bir arada yapmak icin ne vakit,ne de kaynak var.Insan omru ne yazik ki her sey icin tasarlanmamis.En pasifini sectigim icin kendimi tebrikediyorum. Umarim yasim kemale erdiginde kafama dank etmez.

Collect Them All gibi bir tarzim yok.Epitopu video oyundu,figurdu amacim.Her seye atlayip "amanin,bunu da ekleyeyim koleksiyon portfoyume" demiyorum.Yoksa bu bizim kontrol edebilecegimiz bir sey degil mi ?

Ikilemim temel de bu.Diger taraftan merak ediyorum.Acaba o ince dengeyi bulan,
uygulayabilen var mi ? Gulluk gulistanlik hersey,no problemo,zaten bu kadar ciddiye almiyorum, memnunum,olursa olur,olmazsa olmaz diyen var mi ? Cok mu genellemis oldum durumumu ? Oha lan,hastasin olum sen diyebileceginiz bir durummu bu ? Farlkli bir bakis acisi,farkli bir vizyon cok hosuma giderdi acikcasi.

Yoksa sedece,nirvana beni durttu mu ?

Bu kadar mi ?
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2008, 00:06:07 ÖÖ »

insanı yaşatan değerler vardır en büyük olanıda aidiyet duygusudur bu duygudan ne kavramlar ne insanlar türetmişik belki çoğu hayalimizde çoğu aidiyet duygusunu abartmış insanlık değerlerini yitirmiştir işte bizde bazen bu noktalara geliyor gibiyiz ama bizimki iyi yönde aidiyeti makinada arıyoruz biz gibi zavallı bir kulda değil

ne dedim ben yahu anlayan oldumu

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2008, 08:52:30 ÖÖ »

Sanırım sadece toplama ve koleksiyon hevesi değil. (freud tipi bir yaklaşım geliyor, hazır olun ) Sanırım biraz çocuklukta "sahip olamama" tarzı bir durum. Tıpkı lise çağında kız arkadaşı olmayanların, büyüyünce de liseli kızlara baka kalması gibi, bizimkisi (ekonomimizle bağımlı olarak) çocukluğumuza hükmetme çabası. Bilgisayarları eve doldurup garip ilişkiler yürütüp çocukluğumuzun bizde oluşturduğu travmaları atlatmaya çalışıyoruz. Öğrenme ve merak duygularımızın çocukluktan kalma olan kısımlarını doldurmaya çalışıyoruz. Bir süre sonra bu sapkınlığa da dönüşebiliyor. Bu sefer gittikçe hakim olduğun konuyu bırakmak istemiyorsun, adımlar peş peşe atılıyor, ve sonra ne oluyor? (fight club felsefesi geliyor:) Sahip olduğun tüm eşyalar zamanla sana sahip olmaya başlarlar.

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2008, 16:18:05 ÖS »

Bu,zamaninda alamadik,acisini simdi cikariyoruz hadisesi bana hep yakin gelmistir.Fakat mybee anlatinca her sey daha da bulaniklasti Kahkaha Ama freud'un bir yerlerden cikip konuyu belden altimiza vurmasi yakindir...aman diyeyim.Huylu huyundan vaz gecmez

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2008, 20:17:01 ÖS »

Nirvana seni sen bizi dürtüyorsun olmaz ki..

Öncelikle Lisede kız arkadaşım yoktu, şimdide liseli kızlara bakmıyorum.   Acaba bu bir sorunmudur Sanmıyorum, Lisede C64'üm vardı

Bu koleksiyon konusu ilginç bir konu. Başlangıçta çıkış noktam, daha önce sahip olup, kaybettiklerime yeniden ulaşmaktı. Önce ekmek kutusu bir C64'üm olmasını istedim. C64'ü bulup, yıllarca teyp sıkıntısı çeken biri olarak 1541 istememek düşünülemezdi. O dönemler forumlardan beni hatırlayanlar, 1541 için ne kadar uğraştığımı bilirler. Neyse.. Derken bir gün bit pazarında bir tezgahta Atari65XE gördüm. Satıcıya ne kadar diye sormak aklıma geldi. Adam 500 TL (50 ykrş) diyince, bambaşka bir dünyanın kapıları açıldı. Cihazlar yok oluyordu ve kimse bunlarla ilgilenmiyordu. Bir kahraman (burada, bilgisayar yığını üzerinde beni hayal ederseniz ve üsten bir ışık hüzmesi verilirse memnun olurum) ortaya çıkıp, bu makinaları kurtarmalı ve hikayelerini anlatmalıydı. Benim çıkış noktam bu oldu. Ama işin içine girdikçe zorluğunu gördüm. Max_damage'in yazdıklarının çoğu benim içinde geçerli. En büyük sıkıntılarımdan biri projem belli bir noktaya ulaşmış olmasına rağmen, ilgilenecek zaman bulamamam. Eskiden her gelen makinayı saatlerce temizler, tek tek tuşlarıyla uğraşırdım. Ama bugun söz verdiğim siteyi bile yapamadım

Türkiyede oldukça nadir cihazlara ihtiyaç duymam, yurtdışına yönelmem gerekmesi ve bununda maddi imkan ve sabır gerektirmesi, bir başka sıkıntı. Sıkıntıyı sadece maddi olarak almamak gerek. Makinaları bulmak için pazar sabahları saat 05:30'larda kalkmalar artık bir alışkanlık haline geldi. Artık birşey bulamıyor olsakta, en azından ne kaçırdık düşüncesi olmuyor (züğürt tesellisi). Peki cihazları saklayacak yer sorunu Evdeki, iş yerindeki heryer doldu. Kanepelerin altı bile bilgisayar dolu Bugun Alcofribas bir kamyon makina getirdi, şimdi onları nereye koyacağımı düşünüyorum Collect them all gibi bir niyetim benimde yok. Mesela oyundu, bilgisayarların özel kartlarıydı çok ilgimi çekmiyor. Bilgisayar tarihi açısından önemli cihazlar ilgi alanım. Ama o bile çok ama çok zor...

Uzun lafın kısası, bence yola çıkmadan, yolun nereye çıktığı konusunda bilgili olmak lazım Ulaştığım noktada, kesinlikle yer sorunu en büyük sorunum. Bugün SGI Origin 2000 bulduk, koyacak yer sıkıntısından alamadık İkincisi topladıklarınıza ailenizde çöp olarak bakanların sayısı ne kadar azsa o kadar rahatsınız Zaman en büyük bir diğer sorun.

Olursa olur, olmazsa olur noktasını geçtim sanırım. ya olacak, ya olacak, olmalı modundayım. Çünkü geri dönmek boşvermek için artık çok geç. Daha ileri gitmek zorundayım Koleksiyon yapmayı düşünenlere tavsiyem ise, yerinizi ayarlayın, olabildiğince bir konuya odaklanın. Yıllar içinde birçok arkadaşın büyük bir hevesle makina toplamaya başlayıp, bir süre sonra elindekileri dağıttığını gördüm. Bence acelenin anlamı yok. Her makinanında. Olabildiğince ilgi alanınızı sınırlayın ve bulduğunuz zamanlarda da bu cihazları kullanın, birşeyler yaşayın derim.

hayıırrr...durun yahuu... Zabıta geldi...Evi çöp ev diye şikayet etmişler....hayırr o bir CPC464...olamaz... topluyorlar...Durum...C64GS ooo..Nadirdir... ufff...SGI Indy'e bu yapılır mı bu...

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2008, 20:32:58 ÖS »

Nirvana seni sen bizi dürtüyorsun olmaz ki..

Öncelikle Lisede kız arkadaşım yoktu, şimdide liseli kızlara bakmıyorum.   Acaba bu bir sorunmudur Sanmıyorum, Lisede C64'üm vardı

LW3d, bu çok sağlıksız, acilen lise önünde beklemeye başlamalısın

Alıntı
C64'ü bulup, yıllarca teyp sıkıntısı çeken biri olarak 1541 istememek düşünülemezdi. O dönemler forumlardan beni hatırlayanlar, 1541 için ne kadar uğraştığımı bilirler

Aha! işte! söylemiştim ben, yakalandın!

max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2008, 21:32:26 ÖS »

Simdi bu basligin altinda yazanlari cevremde bulunan,hobimi sinir bozucu bulan yakinlarima yollayacagim,gosterecegim.Ozellikle kamyonu ve lisesli kizi vurgulayacagim (Ikisini bir sekilde baglarim kanimca)

Onlara bir ultimatom sunacagim.Ya cenenizi kapatirsiniz,yada sizi koleksiyon karsiligi takas ederim.Hihahahaha Kahkaha

Bu kadar mi ?
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2008, 22:50:11 ÖS »

Bu "kolleksiyonu kiskanma" , "evde yer yok geyigi" vs. sorunlari evli arkadaslarda daha cok yasaniyor galiba. Evli arkadaslar mazeret olarak "bu bilgisayarlar olmazsa liseli kizlara goz dikerim" desin eslerine sorun sonsuza kadar cozumlenir. Hic bir kadin liseli kizlarla rekabeti goze alamaz. C64'le rekabette basa cikmak daha kolaydir eminim.
« Son Düzenleme: Nisan 05, 2008, 22:55:39 ÖS Gönderen: memrah » Logged
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2008, 23:16:51 ÖS »

Ya bize ne demeli,36 yaşına girdim hala bekarım.Neden?Evlenirsek hanım "at bunları dışarı !" der korkusuyla.Yıllarca "amigacı bir kızla tanışırız" belki hayaliyle yaşadık ve böylecede evde kalmış olduk.Hayırlı uğurlu olsun. 
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Nisan 06, 2008, 00:46:14 ÖÖ »

O hayalin %100 imkansiz degildir belki AmigAmiga.. Asagidaki adrese gidip, "AMIGA" kelimesini o sayfa icinde arattirirsan ilgini cekecek sonuclara / amigacilara ulasabilirsin

Boyle buyrun.. (Ben almiyim.. siz buyrun)
http://www.gamerhelp.com/article_viewer.cfm?article_id=130440

« Son Düzenleme: Nisan 06, 2008, 00:49:32 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Nisan 06, 2008, 00:56:49 ÖÖ »

Cok riskli.Gumruge takilir.

Bu kadar mi ?
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Nisan 06, 2008, 00:59:02 ÖÖ »

Gumruk/vize gerekmiyor onlarin Turkiyeye girisinde
mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2008, 09:33:41 ÖÖ »

Gumruk/vize gerekmiyor onlarin Turkiyeye girisinde

vize gerekebilir vede türkiye standartlarında 220 ile yada kuru pilav ile çalışacaklarınıda sanmam epey masraf çıkartacaklardır ek donanım olarakta işportayı kabulenmeyecekleri konusunda eminim bence tekrar düşünülmesi gereken konu

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2008, 10:20:47 ÖÖ »

Alıntı
Ya bize ne demeli,36 yaşına girdim hala bekarım.Neden?Evlenirsek hanım "at bunları dışarı !" der korkusuyla.

Siz ayrı bir kategorisiniz...ve yanlıştasınız

Bence en kısa zamanda evlenmeniz lazım Koleksiyonu ise bir süreliğine askıya alın. Çünkü dünyanın en güzel şeyi, çocuk sahibi olmak (en azından birçoklarınca). Bunun için değer...Sonra çocuğu megadrive, Amiga oyunlarına alıştırır, hanımada "ama hanım çocuk istiyor" dersiniz

Not: 35 yaşında evlendim.

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2008, 10:29:34 ÖÖ »

(kimse alınmasın ben demiyorum diyen zamanında demiş ben sadece tekrar ediyorum kimin lafı onuda unuttum)

aptal adam erken evlenir akıllı adam geç evlenir çok akıllı adam hiç evlenmez

demiş demek çok akıllı kategorisine girmek üzeresin

işin ilk ciddi yanı evlilik erkeğin önce hayallerini öldürüyor

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: