Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Dolandırıcı İlanı  (Okunma Sayısı 2642 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fth
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 12, 2021, 13:38:17 ÖS »

Merhaba Arkadaşlar,

Sahibinden.com dan gece 03.13 de bir mesaj geldi:istediğiniz üzerine şifreniz değiştirilmiştir diye.Uykulu olduğum için tam bakamadım.Az önce benim profilimden mesajlar geldi.Bir baktım profilimden başka birisi ilan vermiş.İlanın aşağıda resmini koydum.

Aradım sahibinden.com u hemen şikayet açtım.İlanı pasife aldım.
Nasıl olurda benim profilimin şifresini değiştirebilirler?

*  (305.74 KB, 1920x1080 - Görüntüleme: 391 kez.)
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 12, 2021, 13:49:30 ÖS »

Sahibinden.com a e-mail yazıp gönderin, elinizde belge olsun. Sizin hesabınız üzerinizden dolandırıcılık yapılıyor olabilir.

Cep telefon numaranız klonlanmış olabilir, telefon operatörünüze şüpheli durumu bildirin.

Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Temmuz 12, 2021, 14:20:26 ÖS »

Bunda şaşılacak bir şey yok. Bir sürü firmanın kayıtları hacker'lar tarafından ele geçiriliyor ancak firmaların medyayla olan parasal ilişkileri yüzünden hepsinin üstü örtülüyor. Birçoğumuzun kredi kartı bilgileri, adresi, TC kimlik no.su falan hep DarkWeb'de satılıyor. Sizin hesap da bu şekilde birinin eline geçmiştir o da şifreyi değiştirip dolandırıcılık ilanı açmıştır. Tabii ilanda profil bilgilerinde muhtemelen sizin bilgileriniz olduğundan olası bir dolandırıcılık durumunda sizden hesap sorarlar ve sizin yapmadığınızı ispatlamanız da baş ağrılı bir süreçtir. Hesabınızı geri alın, şifreinizi değiştirin. Başka yapacak bir şey yok. Cep telefonunun falan klonlanmasına gerek ve ihtiyaç yok. Adamlar direkt site giriş bilgilerini çalıyor.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 12, 2021, 15:42:41 ÖS »

Hani cep telefonu, bilgisayar olsa anlarım da.. Adam scooter ile nasıl dolandırıcılık yapacak? Sonuçta kargoya verilebilen bir ürün değil, illa ki görerek alışveriş yapmak lazım

Aklıma bir tek kapora dolandırıcılığı geliyor. 300-500 ne kopartırsam kardır diye düşündü herhalde.
Verminaard
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 12, 2021, 15:52:49 ÖS »

Aklıma bir tek kapora dolandırıcılığı geliyor. 300-500 ne kopartırsam kardır diye düşündü herhalde.

Aynen öyle. Çok soran var kaparo yolla diyorlar. Bir de bir level üstü var ama onun işlemesi için bayağı bir salak olmak lazım (Maalesef öyle salaklar var). Gidiyorsun almaya motor falan hakikaten var. Test sürüşü yapıyorsun fiyatta anlaşıyorsun, ruhsat kuzenimim üzerine, EFT saati geçmeden parayı yolla kuzen yolda geliyor hemen noter işlemlerini halledelim diyorlar. Parayı veriyorsun sonra toz oluyorlar. Bu şekilde dolandırılan çok var maalesef. Onlar oldukça böyle "temiz" hesaplar da kıymetli oluyor. Çünkü potansiyel alıcı hesap eskiden açılmışsa daha çok güveniyor.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 12, 2021, 16:39:25 ÖS »

Kendi başımıza gelmediği için bize tuhaf geliyor; "nasıl olur da böyle bir tongaya düşülür?" diye düşünüyor insan. Ama demek ki birkaç basit noktaya dikkat etmeyince zokayı yutuyorsun

Nedir bu "birkaç basit nokta"?

Araç alım-satımında alıcı iseniz:

Mutlaka araç ruhsatını görün.
Ödemeyi banka üzerinden, ruhsatta ismi yazılı olan kişinin hesabına yapın.
İşlem açıklamasına "XXX plaka nolu aracın noter satışı ödemesidir" diye yazın.

Araç alım-satımında satıcı iseniz:

Ödemeyi mutlaka banka üzerinden alın.
Size ödemeyi gönderen hesap, noterde aracın satışını verdiğiniz isme ait olsun. Farklı hesaplardan ödeme gelirse kesinlikle noter satışını vermeyin.
Satış yaptığınız kişi size ödemeyi gönderirken işlem açıklamasına mutlaka "XXX plaka nolu aracın noter satışı ödemesidir" diye yazsın.
fth
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Temmuz 13, 2021, 10:22:20 ÖÖ »

Şifremi değiştirdim,şikayetimle ilgili henüz bir geri dönüş olmadı.İnsanın aklına bu şirketlerde içerde çalışan birilerinin bilgilerimizi paylaştığı belkide para karşılığı sattığı veya hacer ların bunları yaptığı  insanın aklına geliyor.
Retroman
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Temmuz 13, 2021, 19:55:31 ÖS »

geçen amazon.tr de başıma geldi 46tl lik alım yapılmış ve 6 taksit e bölünmüş ,şansa o gün başka birşey için girmiştim internet bankacılıgına hemen bankayı arayıp kartı iptal ettim ve alıma itiraz ettim çünkü amazon tr de benim sepetimde herhangi bir alım yok!bana gelen sms dogrulama kodu yok!.Sonuç amazon ödemesi iptal oldu yeni kart geldi.Sonradan araştırdım ki başta 30-50 alımlar yapılıyor kart takibi tepki yoksa bu rakam git gide artıyor ve 500-900 ü bulan çekimler yapılmış başka insanların şikayetinde,kredi kartı ekstrenizi kontrol etmeyi unutmayın derim.Amazonda bu konuda çok şikayet var kart bilgilerinin içeriden sızdırıldıgı görüşündeyim!!!
« Son Düzenleme: Temmuz 13, 2021, 19:58:37 ÖS Gönderen: Retroman » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: