Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCGTR Forumda mı daha aktifsiniz yoksa Facebook sayfasında mı?
Anket
Soru: CGTR Forumda mı daha aktifsiniz yoksa Facebook sayfasında mı?  (Oylama kapanır: Haziran 19, 2026, 17:16:34 ÖS)
Forumda daha aktifim
FB'de daha aktifim
İkisinde de çok aktif değilim
İkisinde de çok aktifim

Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: CGTR Forumda mı daha aktifsiniz yoksa Facebook sayfasında mı?  (Okunma Sayısı 321 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Oğuzhan
Genel Yönetici

There's no place like 127.0.0.1

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 09, 2026, 17:16:34 ÖS »

Facebookta cirit atıp burayla ilgilenmeyen dostlarımızı görelim

Hususi olarak "şu sebeple" diye belirtmek isteyen yorumlarını paylaşabilir.

Ben başlayayım. Facebookta hemen hemen hiç aktif değilim.

Anlık tepkiler ve video foto paylaşım rahatlığı cazip olsa da forum ve bilgi paylaşım ruhuna çok aykırı buluyorum.

Amiga 500/500+/1200/4000
Commodore 64
Atari 1040STe/Falcon 030/Jaguar/2600
Roland MT-32 Rev.A&B/SC-88
Sony PS 1-2-3-4-5/PSP/PVM 9"/TV 9"/TV 11"
Sega SMS2FR/MD1FR/MD1JP/MD2/Saturn/Dreamcast/GG
Nintendo NES/SNES/DMG/GBC/GBP/GBA/GBASP
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 09, 2026, 17:23:40 ÖS »

FORUM
canlı kıldığı en önemli nokta hem paylaşımları tutması ve hem de proje paylaşımlarını daha düzenli olarak içinde barındırması. İstenildiğinde daha önce paylaşılan bir konu geçmişine de ulaşılabilmekte. Bu yyüzden daha önce paylaşılan konuları tekrar tekrar gündeme taşımadan bilgi edinebilmek de mümkün.

Ancak burada görüyorm ki özelikle istanbul buluşması forum da şu ana kadar pek bir ilgi görmedi. Sanırım bu ruhu yavaş yavaş kaybediyoruz.

FB
Her nekadar resimli ve görsel paylaşımı iyi gibi gözükse de paylaşımları yazılı depolamadığımız için pek yararlı bulmuyorum. Anlık paylaşımlar için olabilir.
« Son Düzenleme: Haziran 09, 2026, 17:26:42 ÖS Gönderen: freedom » Logged

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 09, 2026, 18:18:13 ÖS »

Belki hala milyonlarca kullanıcısı olabilir ama kendi kendime diyorum ki facebook mu kaldı ya, bir dönem MSN'in aktif olduğu instagram'ın daha yeni kurulduğu zamanlar facebook çok eğlenceliydi, forumlarda veya chat programlarında önce MSN adresi alınır sonra da  facebook adresi istenirdi  Kahkaha

O dönem facebook da porfilin hemen altında mini uygulamalar bulunurdu, çete savaşları, farmville, okey vs gibi uygulamalar epey zevkli oluyordu, ne zaman ki akıllı telefonlar çıktı MSN kapandı, whatsapp geldi instagram gelişti o zaman facebook benim için bitti, şimdi o kadar gıcık ve kötü geliyor ki bazen 6 ayda bir bazen 1 ayda bir bazen yılda bir aklıma geliyor giriyorum, o da aklıma bir şey gelmişse.

Aslında tüm büyüyü bozan şey şu ''takip'' kısmı oldu, eskiden facebook, MSN, ICO vs gibi uygulamalarda birine ekleme isteği ya da arkadaşlık isteği yolladığında ve onu kabul ettiğinde artık her iki tarafta birbirinden haberdar oluyor etkileşimlerini görüyordu, ne zaman ki bu ''takip et'' olayı çıktı facebook dan instagram dan soğudum, gıcık oldum, niye ben takip ediyorum ya, ben takip ediyorsam sende edeceksin, senin ne farkın var, bu takip kısmı sanki bir eşitsizliğe yol açtı, egoları tavan yaptı, siz takip edin ben etmeyim oldu sen paşasın sen ünlüsün sen özelsin, kısaca sen benim peşimden koş, sen beni izle, her anımıdan haberdar ol, bir de böyle 1k 10k 100k takipçi kasarlar ama kendisi 50 kişiyi ancak takip eder, ben bu sisteme karşıyım, ya arkadaşın olurum ya da olmam,  takip et bu nedir ya. Kahkaha

Ayrıca bu durumun getirdiği olumsuz şeylerde sırf takipçi kasmak için açılan bot hesaplar, reklam amaçlı, sponsor amaçlı açılan hesaplar oldu, madem böyle bir takip sistemi getirektiniz bunu sadece tanınmış kişilere ünlülere falan getirseydiniz.

cgtr forumunda hep aktifim çünkü ilgimi çeken bir forum olduğu için, eskiden beri forumları çok sevmişimdir ama sevdiğim forumların hepsi maalesef tek tek kapandı kapanmayanlar da aktifliğini yitirdi.
« Son Düzenleme: Haziran 09, 2026, 18:43:20 ÖS Gönderen: segaa » Logged

Foxbat
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Haziran 09, 2026, 22:27:19 ÖS »

Şahsen ben Facebook'da sadece "Marketplace" cephesinde vakit harcıyorum öte yandan foruma aktif olarak girsem ve katkı yapabileceğime inandığım konulara nacizane katkılarda bulunsum da aradığım aktifliği bulamadığımdan sık sık hayal kırıklığına uğruyorum . Bunun da iki sebebi olduğu kanaatindeyim:

Birincisi Facebook'a giriş yapmamın yegane sebebi olan "market"in forumumuzda zayıflamış olması. Tahminimce pek çok forum üyemizin Retro cihazlar konusunda ya isteklerine ulaşmış ya da ulaşamayacağını kabullenip tası tarağını sermiş olmasının üstüne hem genel "Retro piyasasının" ulaştığı absürd fiyatların hem de malum bıyıklı bazı arkadaşların gümrükte uyguladığı Kuzey Kore tarifesi yüzünden işin tadının iyiden iyiye kaçmış olması. Malum bıyıklı arkadaşlardan bahsetmişken;

kannımca ikinci sebep ise Forumda okuması en zevkli başlıklar olan projelerin iyice azalmış olması. Bunun da elbette başlıca sebebi gümrüğün aldığı vaziyet yüzünden bu projeler için gerekli parçaları ihtal edemiyor oluşumuz.

Açıkcası çözümleri elimizde olmayan bu iki sorunu atlatıp aktifliği nasıl tekrardan yükseltebiliriz pek bir fikrim yok lakin daha sık buluşma düzenlemenin yardımcı olabileceğini düşünüyorum 
onursapci
Uzman

80 leri yaşamamış , yaşamamıştır.

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Haziran 10, 2026, 04:10:44 ÖÖ »

Belgelerle konuşursak aşırı aktifim

* Screenshot_2026-06-10-04-09-14-727_com.android.chrome-edit.jpg (456.78 KB, 1150x1262 - Görüntüleme: 38 kez.)

C64 ve A500 gerisi teferruat
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Haziran 10, 2026, 10:16:33 ÖÖ »

Bende sanırım ağırlıklı forumu takip ediyorum. Facebook'ta tabi takibimde. O yüzden ikisi de yazdım Facebook aslında bizim yaşlarımız için uygun bir platform. Bizim jenerasyon hala facebook kullanıyor. Yurtdışında da böyle. Güzel guruplar var. Gençler facebook'u pek tercih etmiyor artık buda bir gerçek. Facebookta retro oldu be Kahkaha

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Tengrist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Haziran 10, 2026, 15:23:40 ÖS »

Ayıp olmayacaksa Facebook grubunun varlığını şimdi öğrendim

Ben her niş konuda, her bir altkültür içinde bir forumdan yanayım. İletişim hızlı değil ama her şey derli toplu. İletişimin hızlı olmaması aynı zamanda insanların metinlerini de düşünmesini, derli toplu yazmasını sağlıyor. Ek olarak forum bir arşiv niteliği de görüyor.

Bunun bir de Facebook yönü var tabii. Facebook'u 10 senedir aktif bir şekilde kullanmıyorum. En son geçen sene genel bir bakayım dedim. Facebook grupları ve Facebook marketplace kalmış sadece. Onun dışında ortalık yapay zeka hesaplarıyla ve yapay zeka yanıtlarıyla dolmuş.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: