Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yeni Amstrad Ürünlerim  (Okunma Sayısı 7273 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 16, 2021, 20:23:10 ÖS »

bugün farklı bir heyecan içindeyim yeni Amstrad ürünlerim yolda. yalnız unutmayın Amstrad 2002 yılında tamamen kapatıldı. farklı ülkelerde bu noktadan sonra yerel marka olarak Amstrad markasını tescilledi. fakat örneğin uzun bir müddettir Amstrad markasıyla satılan uydular ve uydu alıcılar gerçek Amstrad değil. bu Commodore marka bulaşık makinesi üretilmesiyle aynı mantık. 2002'ye kadar üretilenler safkan ingiliz ve gerçek Amstrad ürünleridir.
bu arada Amstrad Emailer Databank Docker aldım ve bir de Amstrad Programlanabilir Barkod özelliği olan bir Uzaktan Kumanda aldım. Amstrad Emailer Docker aynı zamanda Amstrad Emailer Plus ile birlikte kullanılabiliyor ve Docker kısmından konularak veri transferi yapılabiliyor. Amstrad Uzaktan kumanda ise programlanabiliyor. eğer başarırsam 50'' smart led TV'im üstünde kullanacağım. heyecanla bu yeni iki Amstrad ürünümü bekilyorum. unutmayın 2002'den sonra üretilen piyasadaki uydu alıcılar vs. gerçek Amstrad ürün değildir. hindistanda da bir firma aynı numarayı yaptı ve klima, bulaşık makinesi gibi şeyler üretiyor. bunlar Alan Micheal Sugar yönetimindeki eski Amstrad ürünleri değil.

* amstrad1.jpg (118.98 KB, 720x713 - Görüntüleme: 593 kez.)

* amstrad2.jpg (94.97 KB, 720x705 - Görüntüleme: 612 kez.)

Long Live Amstrad CPC/PCW/NC/GX
www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
Amstrad PCW 8256: 512K RAM, GOTEK, uIDE8, uRTC8
Amstrad NC 100: Wifi Modem
Amstrad NC 200: Gotek, PCMCIA
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Eylül 16, 2021, 20:49:07 ÖS »

Ben bu amstrad lnb den almıştım geçen sene 2 tane

* AMSTRAD-LNB-F-80-resim-1497.png (410.4 KB, 1250x829 - Görüntüleme: 562 kez.)
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 16, 2021, 22:06:00 ÖS »

Amstrad lnb cpc'ye  takılırmı acaba
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Eylül 16, 2021, 22:14:59 ÖS »

Üstadım maalesef gerçek Amstrad değil. 2002 kapanış konusunda emin olamam belki 2005 te olmuş olabilir fakat ışık elektronik 2005 te tescilledi markayı yıllar sonra yeniledi 9 nice kodunda tescilledi. Süresi 2025 tarihinde doluyor. Bildiğimiz amstrad ile ilgisi yok zaten bunun için yerel pazara hitap ediyor sadece. İngiltere de filan satmaya kalkmalar Alan micheal sugar bunu yaptırmaz. Yerel bir marka ve boşluktan yararlanarak bu ismi kullanıyor. Ayrıca aynı şekilde Hindistan'da da aynı mantıkla yerel marka olarak alınmış amstrad var beyaz eşya ürünleri satıyor. Fason üretimlere amstrad markası basıyorlar. Orijinal amstrad logosu, ışık elektronikin amstrad logosu ve hindistandaki yerel firma amstrad logoları farklı. Özgür ustad bende öyle düşünüyordum ama maalesef isim sahtekarlığı. Ama yasal zeminde legaller lord sugar istese iki dakikada malları toplatir ama ugrasmiyor. Yani son urun Amstrad Emailer Plus , Amstrad penpad p600 ve bilgisayarda kullandığı en son nesil 486 cpu. Bundan sonrakiler amstrad değil maalesef.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Amstrad CPC: RSF3, V9990, AMSDAP, M4Wifi, ZMEM, MXBoard, DES Mini,GOTEK, USIFACII, DMP Printer, PS2 Mouse
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Eylül 16, 2021, 22:19:20 ÖS »

Amstrad lnb cpc'ye  takılırmı acaba

Lnb fason üretim yerelde tescilledikleri içi  Amstrad ismini kullanabiliyorlar yoksa uluslararası çapta kullanamazlar zaten. lnb gerçekten Amstrad üretimi olsaydı emin ol Amstradcı dostlarım Hans, Prodatron,toto,düne ve birçok değerli dostum ne yapar ne eder o amstrad lnb yi CPC ye takardi.  Ama maalesef o lnb safkan İngiliz üretimi bir amstrad değil. AMSTRAD ve ÖZAMSTRAD gibi bir uydurmaca ancak yerel kalacak. Lord Alan Micheal Sugar'a  mesaj atabiliyorum ama bu önemsiz bir ayrıntı olduğu için bununla ilgili rahatsız etmeyi doğru bulmadım ve onemsemeyecektir zaten. Cevapsız kalacak bir mail olacaktır.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Eylül 17, 2021, 09:43:34 ÖÖ »

Genel bir bilgi olarak;

Türk Hukuku uyarınca; markanın, tescil tarihinden itibaren beş yıl içinde, haklı bir neden olmadan kullanılmaması veya bu kullanıma beş yıllık bir süre için kesintisiz ara verilmesi halinde, marka iptal edilir.

Ayrıca, bir markanın kullanım hakkı ürünle özdeştir. Mesela "gökkuşağı" markası restoran işletmesi tarafından tescil edilse bile mobilya üreten bir fabrika da "gökkuşağı" markasını kullanabilir, haksız rekabet teşkil etmez.

DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Eylül 17, 2021, 09:58:50 ÖÖ »

Genel bir bilgi olarak;

Türk Hukuku uyarınca; markanın, tescil tarihinden itibaren beş yıl içinde, haklı bir neden olmadan kullanılmaması veya bu kullanıma beş yıllık bir süre için kesintisiz ara verilmesi halinde, marka iptal edilir.

Ayrıca, bir markanın kullanım hakkı ürünle özdeştir. Mesela "gökkuşağı" markası restoran işletmesi tarafından tescil edilse bile mobilya üreten bir fabrika da "gökkuşağı" markasını kullanabilir, haksız rekabet teşkil etmez.

üstadım 9 nolu Nice kodunda alınmış yani elektronikibilgisayar ve yazılım konusunu kapsıyor. zaten bu markalar 9 nolu nice kodunda işe yarar. bunda da uydu üretmiş kullanmış. fakat Lord Sugar gerçekten bir darbe vurmak istese ki onun için sinek ısırığı gibi önemsiz bir olay hindistan'da ve Türkiye'de olan bu lokalleştirmiş iki markayı kapattırabilir. fakat Lord sugar'da 2002 de başka bir firmaya satmıştı isim haklarını fakat o da kapattı. açıkcası Micheal sugar'ında hakkı yok diğer firmada zaten kapatmış gitmiş. bu durumda hak iddia eden biri çıkmayacaktır. onun için Amstrad türkiye'de ve aynı marka hindistan'da yerelleşti. fakat aynı durum Amiga için geçerli değil çünkü Amiga isim hakkı canlı ve burada alıpta ürünü üreteyim dediğin anda bir ihtarname ile feragat etmek zorunda kalırsın. Amiga isim hakları halen canlı. Amstrad'da ışık elektroniğin ne kadar daha ayakta kalacağı ile ilgili. ama firmada kuvvetsiz bir firma değil 2005'te tescil ettirmişşler.
velevki 9 no'lu nice kodu zaten alınmak istenen bu markalarda.
üstadım netice itibariyle buradaki Amstrad markası ve hindistandaki Amstrad markası gerçek Amstrad değil. hatta bu ürünlerin hepsi sadece Türkiye'de veya ortadoğu'da satılmış olabilir. en fazla 2005'ten benim tahminime göre 2002'den sonra üretilen gerçek safkan ingiliz Amstrad ürünü malesef yok. sakın kimse kanıpta bu ürünleri almasın. açıkcası düne kadar ben de kananlardandım. hatta boş Amstrad uydu kutularına dahi para verip eski Amstrad ürünlerimi koyarım diye hesap yapıyordum. halbuki derin araştırma sonucunda işin aslını anladım ve ortaya çıkardım. dün'e kadar hangi Amstrad uydu ürünlerini ve LNB'leri alsam hesabı içindeyim. aman diyeyim kendiniz noname bir cihaz alıp üstüne Amstrad yazmaktan farkı yok emin olun. tuzağa düşmeyin bunlar gerçek Amstrad değil. hatta Hindistan'daki çakma Amstrad'ın sitesini şuraya iliştireyim. beyaz eşyalar satıyorlar ve aynı zamanda çok sayıda klima. o da Amstrad ama Türkiye'deki ve Hindistan'daki Amstrad markalarının logoları bile farklı.

lütfen kontrol edin Hindistan markası olan Amstrad sitesi linki:
https://amstradworld.com/

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 17, 2021, 12:23:05 ÖS »

Amstrad severler schneider markasını ihmal etmesin bilmeyen varsa schneider ingiliz (orjinal olan) amstrad'ın alman ikizi. Aynı opel ve vauxhall gibi, opel alman, vauxhall ingiliz, sağdan direksiyon hariç birebir aynılar.

Use the brute force, Luke
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Eylül 17, 2021, 14:18:16 ÖS »

katılıyorum üstadım. ama bir farkla Schneider sadece PCW cihazı joyce adı altında CPC serisi Schneider CPC olarak üretildi. içinde yine Amstrad marka anakart ve komponentler var. tek farkı expansion portlar edge bağlantı değil centronics bağlantı bir de cihazların yaydığı enerjiyi (özel bir adı vardı hatırlayamadım) absorbe etmek için ekstra içinde koruyucu metal bir plaka var. bu iki ayrıntı dışında herşey aynı ve herşeyiyle Amstrad sadece etiket Schneider Joyce ve Schneider CPC. Schneider CPC ve PCW üretimlerinde yer aldım ama serinin hepsinde değil. Schneider CPC 464, Schneider CPC 6128 ve Schneider Joyce. bu 3 model hatırlıyorum. örneğin PCW 9512'inin Schneider versiyonu yok ve CPC Plus serisinin de yok. bu arada CPC serisi monitörlerinin Schneider versiyonu var. en azından ben de Schneider CTM 644 renki monitör var. ezberimde hepsi yok ama başka modellerde çıkabilir levent dostumun dediği gibi benim hatırladıklarım bunlar.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 25, 2021, 01:48:44 ÖÖ »

Amstrad Infrared Programlanabilir VCR kumanda bugün elime geçti daha doğrusu cuma günü. fakat bir risk alıp Amstrad Emailer Docker cihazı tracking number olmadan sadece 5,5 pound'a kargolatmıştım fakat tracking number ile 11 pound'du. remote kontrol gelmesine rağmen halen Docker gelmedi. halen bekleyişteyim.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
DoctorCPC
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Eylül 25, 2021, 09:56:02 ÖÖ »

bu arada dostum ebayde bu lnb'lerden satıldığına şahit oldum. ikinci ihtimalde Amstrad markasını ülkelere dağıtıp Lord Sugar'ın kiraladığı varsayımını yapabilirim. çünkü Türkiye ve Hindistan aynı Amstrad marka ve farklı logo ile birçok cihaza logo basıyor. bu da ikinci ihtimal. oldukça kafam karış ebay'de satışını görünce. dediğim gibi ülke bazlı kiralamış olabilir markayı. ama sonuçta fason üretip logo basmaktan öteye gitmediği gerçeğini değiştirmez. şu anda Lord Sugar BBC Avustralya'da yanılmıyorsam bir programda jürilik yapıyor. artık farklı bir marka altında da yatırımcılık yapıyor.

www.cpcuserclub.com
www.dizzyradio.com
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: