Sorunlu bir ürün ve sorunlu bir satıcı hakkında uyarı yapmak istiyorum.
Hepsiburada'da satış yapan
MERPA Bilgi İşlem Ltd. Şti. isimli bir firmadan CF-IDE adaptör satın aldım. Ürünü
bu bağlantıda görebilirsiniz.
Adaptör geldiğinde çalışmadı. 3-4 farklı CF kartla denedim, sonuç aynı. Sonra adaptörü yakından inceleyeyim dedim ve PCB'nin her iki yüzünde de yoğun flux kalıntıları olduğunu farkettim. IPA ile her iki yüzü iyice temizleyip tekrar denedim. Bu sefer çalışmaya başladı ama kararlı çalışmıyordu, sistemde bir görünüp bir kayboluyordu. Bu da yetmezmiş gibi, taktığım CF kartlarımdan birisini bozdu adaptör; kart şu an kullanılamaz durumda.
Firma paketin içine bir kartvizit ve not koymuş, bizi değerlendirin ve bir sorunla karşılaşırsanız bize yazın diye. Ben de kartvizitteki Whatsapp hattına yaşadığım sorunu olduğu gibi yazdım. Aldığım cevap "Bozulan hafıza kartınız bizi ilgilendirmez, adaptörden olduğu ne malum?" oldu. Yani düpedüz benim onlara yalan söylediğimi ima ettiler.
Buradan böyle bir yanıt alınca ben de Hepsiburada müşteri hizmetleri ile görüştüm. Onlar daha yapıcı davrandılar ve ürün için iade talebi açtılar; ürünü geri göndermeme gerek olmadan ücret iadesi yapacaklarını söylediler (Zaten adaptör çoktan çöp tenekesini boylamıştı). Üstelik bozulan hafıza kartımın telafisi için bir de hediye çeki tanımladılar. Yani aslında MERPA'nın en baştan yapması gereken şeyi Hepsiburada yaptı.
Hepsiburada'nın açtığı iade talebini firmanın 17 Mart'a kadar (yani bugün) onaylaması gerekiyordu. Ancak MERPA, "Ürün elimize ulaşmadı" diyerek iade talebimi reddetmiş. Böylece ücret iadesi gerçekleşmemiş oldu; şimdi bir de bununla uğraşıyorum.
Sizlere iki uyarım olacak:
1. MERPA firmasının sattığı bu dönüştürücüyü kullanmayın. Adaptöre takacağınız hafıza kartınızı bozma riski var ve böyle bir durumda MERPA sorumluluk falan kabul etmiyor.
2. MERPA'dan başka herhangi bir ürün alacaksanız, üründe sıkıntı çıkması durumunda "Bizlik bir şey yok" denilmesine hazırlıklı olun; bunu bilerek alışveriş yapın.