Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetUYARI! MERPA firması ve sattığı CF-IDE Adaptör hakkında
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: UYARI! MERPA firması ve sattığı CF-IDE Adaptör hakkında  (Okunma Sayısı 1371 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 17, 2026, 16:13:31 ÖS »

Sorunlu bir ürün ve sorunlu bir satıcı hakkında uyarı yapmak istiyorum.

Hepsiburada'da satış yapan MERPA Bilgi İşlem Ltd. Şti. isimli bir firmadan CF-IDE adaptör satın aldım. Ürünü bu bağlantıda görebilirsiniz.

Adaptör geldiğinde çalışmadı. 3-4 farklı CF kartla denedim, sonuç aynı. Sonra adaptörü yakından inceleyeyim dedim ve PCB'nin her iki yüzünde de yoğun flux kalıntıları olduğunu farkettim. IPA ile her iki yüzü iyice temizleyip tekrar denedim. Bu sefer çalışmaya başladı ama kararlı çalışmıyordu, sistemde bir görünüp bir kayboluyordu. Bu da yetmezmiş gibi, taktığım CF kartlarımdan birisini bozdu adaptör; kart şu an kullanılamaz durumda.

Firma paketin içine bir kartvizit ve not koymuş, bizi değerlendirin ve bir sorunla karşılaşırsanız bize yazın diye. Ben de kartvizitteki Whatsapp hattına yaşadığım sorunu olduğu gibi yazdım. Aldığım cevap "Bozulan hafıza kartınız bizi ilgilendirmez, adaptörden olduğu ne malum?" oldu. Yani düpedüz benim onlara yalan söylediğimi ima ettiler.

Buradan böyle bir yanıt alınca ben de Hepsiburada müşteri hizmetleri ile görüştüm. Onlar daha yapıcı davrandılar ve ürün için iade talebi açtılar; ürünü geri göndermeme gerek olmadan ücret iadesi yapacaklarını söylediler (Zaten adaptör çoktan çöp tenekesini boylamıştı). Üstelik bozulan hafıza kartımın telafisi için bir de hediye çeki tanımladılar. Yani aslında MERPA'nın en baştan yapması gereken şeyi Hepsiburada yaptı.

Hepsiburada'nın açtığı iade talebini firmanın 17 Mart'a kadar (yani bugün) onaylaması gerekiyordu. Ancak MERPA, "Ürün elimize ulaşmadı" diyerek iade talebimi reddetmiş. Böylece ücret iadesi gerçekleşmemiş oldu; şimdi bir de bununla uğraşıyorum.

Sizlere iki uyarım olacak:

1. MERPA firmasının sattığı bu dönüştürücüyü kullanmayın. Adaptöre takacağınız hafıza kartınızı bozma riski var ve böyle bir durumda MERPA sorumluluk falan kabul etmiyor.

2. MERPA'dan başka herhangi bir ürün alacaksanız, üründe sıkıntı çıkması durumunda "Bizlik bir şey yok" denilmesine hazırlıklı olun; bunu bilerek alışveriş yapın.
freedom
Uzman

Retro allowed me to be free.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 17, 2026, 23:36:06 ÖS »

Geçmiş olsun.

Malesef TR deki firmalar bu şekilde çalışıyor.

Ben de benzer bir durumu TEMU üzerinde yaşadım. Çindenn bir firmadan almış (Şu an yerel firmalarla çalıştıkları için)  olabilseydim. Eminim hemen hatalarını kabul ederlerdi. Ancak TR deki firmalar bu tip düzeltmeleri kabul edip karşılayamıyorlar. Benim aldığım üründe de firmanın yapması gereken ücret iadesini TEMU üzerine aldı ve gerekeni yaptı. ANcak bunu TR deki firmanın üstlenmesi gerekirdi. Malesef bizim firmalarımız (bir kısmı şahıs firması veya distribütör) bu ahlak a henüz sahip değiller. Milletin sırtından haksız kazanç elde etmek ve bunu sahiplenmemek daha kolaylarına geliyor. Ne zaman adam/firma olabilecekler . Hiç olabileceklerini sanmıyorum.
« Son Düzenleme: Mart 17, 2026, 23:39:34 ÖS Gönderen: freedom » Logged

sgi
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 17, 2026, 23:54:22 ÖS »

Neredeyse breakout board denecek kadar basit bir adaptör, acaba sorun nerde? Kısadevre filan mı var?
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 18, 2026, 06:06:31 ÖÖ »

hepsiburada'dan 2000'li yıllardan beri bir sürü şey almışlığım var. yanlız 3-5 yıldır web sayfaları inanılmaz kötü. herkes mobil app falan kullanıyor herhalde. filtreleme falan berbat, bir iki sayfa sonra ürünlerin devamı gelmiyor. böyle kötü web sayfasıyla nasıl işlerini yürütebildiklerini anlamıyorum. (firefox, chromium kullanıyorum)

son 10 yıldır hepsiburada'yı sahtekarlar bastı. ürünleri kendileri sattıkları zamanlar mükemmeldi. o zamandan beri çok şey değişti. ürünleri inceleyemiyorum (filtreleme), açıklamalar tatmin etmiyor, aynı ürün fiyatları arasında uçurumlar vb.

yine fiyat almak için bakıyorum ama ne yazık ki kullanamıyorum.

Use the brute force, Luke
Najaz
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 18, 2026, 10:33:58 ÖÖ »

Bir güncelleme yapayım..

Müşteri hizmetlerine para iadesi için tekrar kayıt oluşturduktan sonra Hepsiburada kendisi devreye girdi; ürünü kargolanmış ve satıcı tarafından teslim alınmış göstererek onay verdi ve ücret iadem yapıldı.

Ancak bu noktada komedi tekrar başladı Firmanın Whatsapp hattından yazıştığım kişi bana yeniden mesaj attı ve beni yalan beyanla kargo girişi yapmakla suçladı. O kadar şaşırmış ki, benim Hepsiburada'nın sistemlerine müdahale edip, ürünü kargolanmış ve teslim alınmış gibi gösterebileceğimi zannediyor.

Konunun benimle ilgisi olmadığını, işlemleri HB müşteri temsilcilerinin yaptığını, bana sadece ürünü geri göndermeme gerek kalmadan ücret iadesi yapılacağını söylediklerini yazdım. Bu sefer de beyefendi tutturdu, aslında ortada bozulan bir ürün ve bozulan bir hafıza kartı yokmuş, bunların hepsi benim uydurduğum şeylermiş gibi saçmasapan şeyler yazmaya başladı. Evet ben ruh hastası bir şizofren olduğum için bunların hepsini kafamda kurguladım ve ortada hiçbir sebep yokken böyle bir senaryo yazıp oynuyorum. Yani KVKK olmasa, Whatsapp mesajlarını da paylaşmak isterdim ki ne kadar pespaye bir üslupla müşteriye yaklaştıklarını görebilesiniz.

Adamların aklına her türlü komplo teorisi geliyor da, müşterisinin haklı olabileceği gelmiyor. Ufak bir jestle müşterinin gönlünü alalım, yaşadığı sorunu hızlıca çözelim diye bir anlayışın zerresi bile yok. Yapabildikleri tek savunma "Biz bu adaptörlerden yüzlerce sattık, hiçbirinde sorun çıkmadı." E bir tanesinde çıktı işte, müşterin de sorunu bildirdi. Peki ne yapılıyor bu durumda? Müşteri yalan söylemekle itham edilip top taca atılıyor. Şimdi benim ürünle ilgili yaptığım yorum orada duracak ve bakalım bundan sonra yüzlerce satabilecek misin o ürünü?

Aliexpress, Temu vs. yasaklanınca meydan bunlar gibilere kaldı işte. Bu yüzden bu kadar rahat ve lakayıt hareket edebiliyorlar. "Nasıl olsa seve seve gelip bizden alacaklar" diye düşünüyorlar. Allahtan arada Hepsiburada var da bu merdivenaltı esnafın insafına kalmıyoruz; biraz uğraşsak da bir şekilde sorunumuza çözüm bulabiliyoruz.
Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2026, 20:01:12 ÖS »

Bir güncelleme yapayım..

Müşteri hizmetlerine para iadesi için tekrar kayıt oluşturduktan sonra Hepsiburada kendisi devreye girdi; ürünü kargolanmış ve satıcı tarafından teslim alınmış göstererek onay verdi ve ücret iadem yapıldı.

Ancak bu noktada komedi tekrar başladı Firmanın Whatsapp hattından yazıştığım kişi bana yeniden mesaj attı ve beni yalan beyanla kargo girişi yapmakla suçladı. O kadar şaşırmış ki, benim Hepsiburada'nın sistemlerine müdahale edip, ürünü kargolanmış ve teslim alınmış gibi gösterebileceğimi zannediyor.

Konunun benimle ilgisi olmadığını, işlemleri HB müşteri temsilcilerinin yaptığını, bana sadece ürünü geri göndermeme gerek kalmadan ücret iadesi yapılacağını söylediklerini yazdım. Bu sefer de beyefendi tutturdu, aslında ortada bozulan bir ürün ve bozulan bir hafıza kartı yokmuş, bunların hepsi benim uydurduğum şeylermiş gibi saçmasapan şeyler yazmaya başladı. Evet ben ruh hastası bir şizofren olduğum için bunların hepsini kafamda kurguladım ve ortada hiçbir sebep yokken böyle bir senaryo yazıp oynuyorum. Yani KVKK olmasa, Whatsapp mesajlarını da paylaşmak isterdim ki ne kadar pespaye bir üslupla müşteriye yaklaştıklarını görebilesiniz.

Adamların aklına her türlü komplo teorisi geliyor da, müşterisinin haklı olabileceği gelmiyor. Ufak bir jestle müşterinin gönlünü alalım, yaşadığı sorunu hızlıca çözelim diye bir anlayışın zerresi bile yok. Yapabildikleri tek savunma "Biz bu adaptörlerden yüzlerce sattık, hiçbirinde sorun çıkmadı." E bir tanesinde çıktı işte, müşterin de sorunu bildirdi. Peki ne yapılıyor bu durumda? Müşteri yalan söylemekle itham edilip top taca atılıyor. Şimdi benim ürünle ilgili yaptığım yorum orada duracak ve bakalım bundan sonra yüzlerce satabilecek misin o ürünü?

Aliexpress, Temu vs. yasaklanınca meydan bunlar gibilere kaldı işte. Bu yüzden bu kadar rahat ve lakayıt hareket edebiliyorlar. "Nasıl olsa seve seve gelip bizden alacaklar" diye düşünüyorlar. Allahtan arada Hepsiburada var da bu merdivenaltı esnafın insafına kalmıyoruz; biraz uğraşsak da bir şekilde sorunumuza çözüm bulabiliyoruz.

Şe..siz dingiller. Herkesin aklını kendilerinki gibi çalışıyor sanıyorlar heralde.

Hepsiburada bana da öyle bir jest yapmıştı.
Kahvem gelmemiş, kargoda bekleyip duruyordu. Yazdım durumu.
Dediler iade yapıyoruz. Olur dedim.
1-2 gün sonra kahve de geldi. (Satıcıya fırçayı bastılar heralde Kahkaha )
Yazdım, kargo kodu verin kahveyi göndereyim. Gerek yok sizde kalsın dediler.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: