Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: winuae 1.4.6 Türkçe  (Okunma Sayısı 9228 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
konyalı
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« : Temmuz 03, 2008, 00:21:04 ÖÖ »

merhaba arkadaşlar gece gece aklıma winuae 1.4.6 sürümünü türkçeleştirmek geldi foruma bi akıl danışayım böyle bi şeye ihtiyaç varmı diye merak ettim biliyorum çoğunuz bu tip programları ezbere gözü kapalı kullanıodur ama belki türkçe emülatöre ihtiyaç duyanlar vardır neyse fazla uzatmıyım mesajlara göre türkçeleştirme işlemine başlıcam
herkese hayırlı geceler

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Temmuz 03, 2008, 03:00:27 ÖÖ »

neden 1.4.6? neden 1.5+ değil?
winuae'de çoklu dil desteği var mıydı? yoksa, winuae'yi patchlemek çok akıllıca değil aslında. Zaten stabilite göz yaşları içinde. iyice oynak olur.

türçe çeviri mutlaka faydalı olacaktır.

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 03, 2008, 07:31:53 ÖÖ »

Ben zamaninda cevirmistim (WinUAE Turkey aktif iken). Visual C gibi bir editörle ceviriyi gerceklestirip bir DLL olusturmak gerekiyordu. Zarari olmaz ama Amiga'nin bir cok terimi orijinal. Blitter, Fast-RAM, AGA, ECS, bunlari korumak lazim.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2008, 09:32:09 ÖÖ »

Bir ara benim de bir çevirim vardı ama ilgilenen olmadı pek. Anlayacağınız ihtiyaç yok böyle bir şeye. Hatta forumlarda bir teşekkür eden hatta koyduğum dosyayı download eden bile çıkmamıştı.

bir dll dosyasını editlemeniz gerekiyor. Ediltlediğiniz dll dosyasını versiyondan bağımsız olarak kullanılabilirsiniz. 

Diabolic_Wizard
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 03, 2008, 09:38:12 ÖÖ »

Bence programın interface'i Türkçe'ye çevrileceğine yardım dosyalarının çevrilmesi çok daha yararlı olur. Ama bu yapılacaksa da kesinlikle son versiyon için yapılması lazım. Daha eski versiyonları çevirmenin pek bir anlamı yok.

"The user is an important input hardware of a computer system"
endo64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Temmuz 03, 2008, 09:46:05 ÖÖ »

Bence programın interface'i Türkçe'ye çevrileceğine yardım dosyalarının çevrilmesi çok daha yararlı olur. Ama bu yapılacaksa da kesinlikle son versiyon için yapılması lazım. Daha eski versiyonları çevirmenin pek bir anlamı yok.

bence de en buyuk ihtiyac yardim dosyalarinda, ozellikle ayarlar bolumu. programin kendisinin cok ihtiyaci yok gibi.
MeG
Deneyimli

Super Kahraman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 03, 2008, 10:04:47 ÖÖ »

Amigacı ingilizceye alışkındır Kahkaha
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 03, 2008, 10:18:31 ÖÖ »

Katımıyorum, her yerde korsan amiga dvd'leri satılıyor, bu dvd'lerin içinden türkçe autolauncher'lar çıkıyor. bir sürü acemi amigacı bu dvdleri kullanıyor. Bence türkçeleştirme işlemi sürekli ve ciddi yapılırsa bir kullanıcı kitlesi oluşacaktır. Ama evet, ben de tercih etmem ilk etapta, çeviriyi yapan kişinin güvenilir olması gerekiyor, çeviri "ben yaptım oldu" ya da uydurma olmamalı.

konyalı
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 03, 2008, 10:35:45 ÖÖ »

yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar anladığım kadarıyla türkçe arayüzlü winuae ye fazla ihtiyac yok

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 03, 2008, 11:14:10 ÖÖ »

Alıntı
Bir ara benim de bir çevirim vardı ama ilgilenen olmadı pek. Anlayacağınız ihtiyaç yok böyle bir şeye. Hatta forumlarda bir teşekkür eden hatta koyduğum dosyayı download eden bile çıkmamıştı.

ben çalışmanı takdirle karşılamış, hatta bu site ilk açıldığında hem WinUae sitenin hem Amiga.web.tr linklerini koymuştum...Bence güzel ve faydalı bir girişim ve siteydi.. Hala açık olmasını isterim...

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Temmuz 03, 2008, 14:28:56 ÖS »

Katımıyorum, her yerde korsan amiga dvd'leri satılıyor, bu dvd'lerin içinden türkçe autolauncher'lar çıkıyor. bir sürü acemi amigacı bu dvdleri kullanıyor. Bence türkçeleştirme işlemi sürekli ve ciddi yapılırsa bir kullanıcı kitlesi oluşacaktır. Ama evet, ben de tercih etmem ilk etapta, çeviriyi yapan kişinin güvenilir olması gerekiyor, çeviri "ben yaptım oldu" ya da uydurma olmamalı.

WinUAE bugünkünden cok daha sasali iken, hummali bir calismayla programi Türkce'ye cevirmistim. Harcanan emege degmiyor. Korsan Amiga DVD'leri alip kullanacaklarin dünyalarini aydinlatmak icin fazla lüks bir caba bu.

WinUAE sitesinde bir forum acmistik, o zamanlar forumlarin boyle kullanici kontrolleri falan yoktu, ziyaretci defteri gibi calisiyordu. Amacimiz Amiga ile yollari zamaninda kesismis ya da yeni kesisen insanlara PC'lerinde bir Amiga emülasyonu yapabileceklerini anlatmak ve destek vermekti.

WinUAE nasil kullanilir, nasil konfigüre edilir, Amiga'nizin ROM'u nasil alinir, bunlarin hepsi icin resimli kilavuzlar mevcuttu.

Bundan faydalanlar olmus olsa bile, bir tane tesekkür bile almamistik. Bunun yerine actigimiz o amatör forumda ana-avrat küfür yemistik, nasilsa kim olduklarini bilemezdik...

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
endo64
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 04, 2008, 10:42:09 ÖÖ »

WinUAE bugünkünden cok daha sasali iken, hummali bir calismayla programi Türkce'ye cevirmistim. Harcanan emege degmiyor. Korsan Amiga DVD'leri alip kullanacaklarin dünyalarini aydinlatmak icin fazla lüks bir caba bu.

WinUAE sitesinde bir forum acmistik, o zamanlar forumlarin boyle kullanici kontrolleri falan yoktu, ziyaretci defteri gibi calisiyordu. Amacimiz Amiga ile yollari zamaninda kesismis ya da yeni kesisen insanlara PC'lerinde bir Amiga emülasyonu yapabileceklerini anlatmak ve destek vermekti.

WinUAE nasil kullanilir, nasil konfigüre edilir, Amiga'nizin ROM'u nasil alinir, bunlarin hepsi icin resimli kilavuzlar mevcuttu.

Bundan faydalanlar olmus olsa bile, bir tane tesekkür bile almamistik. Bunun yerine actigimiz o amatör forumda ana-avrat küfür yemistik, nasilsa kim olduklarini bilemezdik...

maalesef boyle seyler cok oluyor, en kotusu de boyle girisimler yapan insanlarin sevklerinin kirilmasi. yine de cok umitsiz olmamak lazim, elbette cok fazla sey beklemeden yapmak gerek boyle seyleri.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: