Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore GenelAldatmak okuyun beğenecekmisiniz
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Aldatmak okuyun beğenecekmisiniz  (Okunma Sayısı 12450 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 26, 2008, 23:20:29 ÖS »

ALDATMAK
Sessizce yatağından kalktı ve hazırlanmaya başladı üstünü çabucak giyindi, akşamdan hazırlamış olduğu sırt çantasını aldı, parmaklarının ucunda kapıya yöneldi  usulca kapıyı açtı, açtığı daracık aralıktan dışarıya çıktı. dikkatlice kapıyı kapadı hızla aşağıya inen merdivenlere yöneldi. Kimseye görünmemeye dikkat ederek binadan çıktı.

Görünmekten korkarak sokağı hızlıca adımladı ve caddeye çıktı bir oh çekti, caddede ilerledi ve durağa doğru yaklaştı. Evet oradaydı onu bekliyordu, göz göze geldiler karşısındaki hafifçe gülümsedi, oda hafifçe kafasını salladı. Birlikte otobüsü beklediler. Pek çok defa yaptıkları gibi aynı otobüsü beklediler, otobüs geldiğinde hep onun binmesini bekleyeni bu sefer ona doğru isteklice yöneldi.Otobüs her zamanki gibi kalabalıktı. Ayakta durarak dışarıyı seyrederek yolculuklarına devam ettiler. Birlikte yaşadıkları geçmiş güzel ve heyecanlı günlerden konuşarak yolculuğun sıkıcılığını yok etmeye çalıştılar. Ve nihayet inecekleri durağa geldiler ve isteklice indiler.

Kısa bir yürüyüşten sonra binaya vardılar o da ne her zaman ki gibi asansör bozuktu oflaya puflaya onuncu kata kadar çıktılar pek çok sefer yaptıklar gibi, girecekleri yerde pek çok kişi sırada bekliyordu sıra onlara geldi önce o dataseti uzattı karşısındaki gence daha önceden listeden belirlediği oyunları çektirdi güzelce daha sonra öbürüne sıra geldi arkadaşının şaşkın bakışları arasında bir sürü disket çıkardı ve gence uzattı.

Oyunları çektirdiler ancak bıçak açmıyordu ağzını. Binadan çıkarken sordu comodoru naptın diye oda sattım dedi bu onun için bir darbe olmuştu. Bunca yıl onun etrafında arkadaşlıkları sürmüştü, şimdi ne olacaktı kendini aldatılmış hissediyordu arkadaşına ters bir bakış fırlattı ve beni aldattın artık bu arkadaşlık bitti ve birdaha geri bakmayı bile düşünemeden eve kadar geldi.

Kapıyı sessizce açtı çaktırmadan içeri odasına girdi o ne yatakta biri vardı sanki, çekinerek battaniyeyi açtı bir kutu vardı, hemen açtı o ne bir amiga, birden bir yaşasın! çığlığı evde yankılandı, İçeriye annesi, babası ve kardeşi girdi. Sürpriz diye bağırdılar ne diyeceğini bilemedi bir an öylece bakakaldı. Hemen paketlerdekileri çıkarıp kurdular. Gece geç saatlere kadar oynadılar.

Ertesi gün arkadaşına telefon açtı. Arkadaşı pek istekli de olmasa konuştu. Arkadaşına Yeniden deneyebiliriz artık benimde hayatımda da yeni bir amiga var dedi. Haftaya buluşmak üzere sözleştiler. Bu arada boşalan kutular çoktan dolmuş ve gazeteye ilan verilmişti bile; Satılık temiz comodor!!! 

imza: commander64

Beğenirseniz devamı gelecek
« Son Düzenleme: Haziran 20, 2016, 16:51:14 ÖS Gönderen: commander64 » Logged

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Eylül 30, 2008, 20:46:41 ÖS »

Eleştiri yok mu hiç, eleştrisiz olmaz ama

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Eylül 30, 2008, 20:52:34 ÖS »

Comodor'u satılığa çıkarmayacaktı, olmadı...racona ters düşmüş, yarın daha iyisi için amiga'ya da yanlış yapar bu eleman.
   Devamını bekliyorum bakalım ne olacak. 

yb
DevilisH
Uzman

aLWaYs AmigA

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 01, 2008, 02:57:21 ÖÖ »

Biri rüyasında commodore ve amiga görür.Hatta bazıları öyle bir görür ki rüyada yeni model çıkartır , biri şiir yazar, biri program yazar, biri hikaye yazar,biri intro yapar,diğeri icat yapar ,bir diğeri kolleksiyon yapar,bazıları allar pullar boyar...

Ya süper bir forumuz demeden kendimi alamayacağım

Commander64, güzel ama kısa olmuş dostum.Biraz daha atraksiyon lütfen Kahkaha

mybee
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ekim 01, 2008, 12:20:56 ÖS »

vay be ben ilk bilgisayarımı alıp ödeyene kadar göbeğim çatladıydı hediye amiga ha birde amiganın amiga olduğu devirde ha çok sofistike

konyalı
Üye
**

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ekim 01, 2008, 15:49:06 ÖS »

bence bi sonraki yazıda zengin amigacı çocukla fakir ama gururlu comodorcu çocuk teması işlensin:)

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Ekim 01, 2008, 20:58:24 ÖS »

heheh bunu ben yeni goruyorum. Ozellikle ishaninin 10. katinda kasete oyun cektirme nuansi cok iyi geldi bana. 90 baslari Ankarasi'nda Bahceli - Kizilay otobusu ile merkeze gidip oyun cektirme heyecani geldi aklima

fakat yucelbilik'e katiliyorum. bugun komodor'unu satan yarin amigasini da satar zaten gercekte de boyle olmustur pek cok insan icin. Bu yuzden bugun C-64 scene daha guclu amiga scene'den (aktif scener/grup/urun sayilari bakimindan)

hikayenin devamini beklerim ama bu elemanin amigali geleceginden ziyade c-64'lu gecmisine flashback'ler sahsen daha ilgimi ceker
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Ekim 01, 2008, 23:19:30 ÖS »

nightlord lost mu seyrediyorsun yoksa, flashback falan

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Ekim 01, 2008, 23:31:28 ÖS »

ilginç bir başlangış ve "son". hikaye bitmiş bile sanki Kahkaha

hmm, çok kolay bir yazım şekli vardır, bir çok hollywood filminde uygulanır, kısaca geçeyim ezberden, hem de size hollywood'un sırrını vermiş olayım laf arasında:

<metin çıkarıldı>
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2008, 16:12:38 ÖS Gönderen: Arda » Logged

Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Ekim 02, 2008, 00:12:28 ÖÖ »

örneğin GORA için uygulayalım:

1. Sıradan dünya: Arif halıcıdır, açık gözdür ama iyi biridir. Sıradan dünyasında yaşayıp gitmektedir. Yalnızdır, tek tutkusu uzaylı fotografları çekmektir, ama başarısızdır.

2. Çağrı: Bir gün uzaylılar tarafından kaçırılır.

3. Red: Telefonuyla dünyayı arar, yardım ister, kaçmaya çalışır.

4. Tanışma: Usta belirir, "beni bul, sen seçildin, sen kurtarıcan" der.

5. Sınırı aşmak: mavi kafalı adam gelir ve logar'a karşı harekete geçmesi için bir passcard verir.

6. Testler,yandaşlar: Arif, ceku, 216 ve bob ile kaçar ve usta'nın yanına varır. Bazı küçük çatışmalar yaşarlar, ve yandaşlarla bunu atlatırlar, fakat ceku kaçırılır.

7. Yaklaşma: Usta arif'i eğitir. Arif büyük çatışma için karate-kungfu falan öğrenir.

8. çatışma: Arif, Logar ile karşılaşır. (Logar, şaşırtıcı biçimde arif'e çok benzer, hatta ta kendisidir)

9. Ödül: Arif ceku'ya kavuşur, ayrıca elinde uzaydaki maceralarını belgeleyen bir kaset vardır.

11. Geri dönüş yolu: artık arif görevini tamamlamıştır. Artık sadece bir halıcı değil bir kahramandır. Gari dönme vakti gelmiştir.

10. Diriliş: Kırmızılı adam gelir ve kasedi yok eder. Fakat arif gerçek mutluluğun ceku olduğunu öğrenmiştir.

12: Hazine: Arif dünyaya ceku ile birlikte döner.

Tabii gora filminin senaryosunun süper olduğunu göstermiyor bu işlem, sadece konu ne olursa olsun rahatlıkla izlenebilir ve başından sonuna sürükleyen bir metin olma konusunda neredeyse garanti verir.

Eğer arif'in karakterinde daha köklü bir değişim yaratmış olsaydı bu hikaye, daha rahat izlenirdi inanın. Ama cem yılmazın Trademark karakteri zaten bir kalıp olduğu için zaten kendini kahraman bilen adam (aslında hiç de öyle değildir, sokaktaki adamdır) gerçek kahramana dönüşüyor.
« Son Düzenleme: Ekim 02, 2008, 00:14:18 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2008, 03:34:33 ÖÖ »

yedi samuray'in buna nasil uydugunu tam goremedim? bu bahsettigin akisin uydugu "bir" kahraman yokmus gibi sanki orada. Yaniliyor muyum? Hatta yedi samuray'da izleyicinin kendini kimin yerine koyarak izledigi sorusu bayagi tartisilan bir konu bildigim kadariyla. Basta koyluler olarak izlerken ortalarda samuraylar olarak izlemeye basliyoruz gibi hissetmisimdir ben hep
Arda
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2008, 12:24:36 ÖS »

dediğim gibi, kısa kesmiştim. Bu yapının birçok yan ögesi vardır, gövdesi büyük bir ağacın birçok dalı olduğu gibi. Ben gövdeyi anlattım size. Yukarıda sıraladığım rollerin bire bir oturduğu filmler genellikle çocuk filmleri olsa da, karmaşık senaryoların da bu omurganın üzerine kurulduğunu görebilirsiniz. Sonuçta buradaki terimler "sembolik". Ödül, hazine, gölge hepsi sembollerdir.
<metin çıkarıldı>
Mesela, ben sana hollywood'un sırrını verdim, ama sen değişime direndin, "seven samurai bu yapıya uymuyor, emin misin?" dedin, sonra güvendiğin bir bilge çıkacak karşına (belki içindeki bilgeye danışacaksın) ve eşiği aşıp sende mitik yapıyı kabulleneceksin, ama sadece o zaman, maceraya yeni başladığını farkedeceksin. Yandaşlar bulsan iyi olur nightlord! Çünkü kendine karşı vereceğin değişim savaşında desteğe ihtiyacın olacak  Kahkaha
« Son Düzenleme: Kasım 17, 2008, 16:11:58 ÖS Gönderen: Arda » Logged

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2008, 13:14:41 ÖS »

fakat yucelbilik'e katiliyorum. bugun komodor'unu satan yarin amigasini da satar zaten gercekte de boyle olmustur pek cok insan icin. Bu yuzden bugun C-64 scene daha guclu amiga scene'den (aktif scener/grup/urun sayilari bakimindan)

Bu arada C64 scener sayısının fazla olması daha köklü bir scene geçmişi (hatta scene'nin babası sayılabilir C64) ve nispeten daha kolay programlanabilir yapıda olmasından (bunun dışında bir sürü faktör de vardır tabi ki) kaynaklanıyor bence. Ben bile zamanında C64 için ML efekt vb yapmamış, scene'e katılmamış olsam da, şartlar uygun olduğunda mutlaka oyun veya mini demo benzeri birşeyler üretmek istiyorum. Basit bir assembler, hatta monitör programı yeterli olabiliyor küçük rutinler ve denemeler için (hatta zamanında yaptığımız gibi oluşturun hexcode'u kağıt kalemle, sonra bir basic installer ile yerleştirin belleğe ). Sistem herşeyiyle elinizin altında. Bir saflık var yani.

Bu arada sinema ve öykü kurma konusunda da aşmışsınız doğrusu
Bu CGTR bir derya yahu...
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #13 : Ekim 02, 2008, 19:34:34 ÖS »

puhahahah hayiiir uymuyor iste uymuyor kabul etmiyorum. Witchdoktor bana katilir misin? Kahkaha
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : Ekim 02, 2008, 20:23:12 ÖS »

@nightlord
mızıkçılık yapma. aslında çoluk çocuktan bir fırsatını bulup da kendime gelebilirsem naçizane ufak tefek (yok yaw, bu yaştan sonra benim kafam 3D formül falan kaldırmaz zaten, daha çok platform tarzı, sprite multiplexer denemeleri, Boulder Dash tarzı multicolor mod charset animasyonları içeren scroll eden ekranlar ve renk efektleri içeren) şeyler yapmak istiyorum. Neyse, konuyu fazla saptırmayalım
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: