Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: kendi kartımızı yapmak  (Okunma Sayısı 4699 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 18, 2008, 10:50:43 ÖÖ »

selamlar, cynthcart isimli bir programı şu an prg'sini wav'a çevirip kasete çekerek kullanıyorum, fakat programı yapan arkadaş karta yakabilelim diye programın "bin" halini de vermiş. kendim kart nasıl yaparım? elinde standart tek pic bi kartuşu olan varsa içini açıp scan edebilir mi bana? PCB konusunda epey tecrübeliyim, oturup elle bile o kartuşun aynısını çizip gravürle o şemayı oluştururum. bu yüzden bir kartuş içi görmem lazım tek pic ile çalışan.

teşekkürler şimdiden yardımlar için..
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2008, 11:12:25 ÖÖ »

http://home.ica.net/~leifb/commodore/carts/
http://www.alphaworks.com.au/docs.htm

ozetle, 8kb kartuslari yapmak kolay, 16kb, nispeten mumkun (galiba) 16kb ustu olan icin bank switching icin logic taklalar atman gerekiyor.

Retro Hincal Uluc
boorch
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 18, 2008, 11:30:48 ÖÖ »

valla bank switching falan hiç anlamam ama 8 kb tam da ihtiyacım olan şey Kahkaha
peki mesela bir kartuşu açıp kendi ic'ini desolder edip üstüne kendi yazdığım pic'i taksam mantıken çalışması laızm değil mi?

bir de verdiğin sitelerin birindeki şema çok işe yarar, fakat bana biraz da (çok mu şey istiyorum bilmem ama) bir pcb şeması veyahut 300dpi da taranmış bi kartuş lazım ki pin'lerin arasındaki boşluğu falan doğru yapayım Kahkaha aslında elimde bi propeht64 var onun içini açıp da yapabilirim sanırım..
« Son Düzenleme: Ağustos 18, 2008, 11:37:16 ÖÖ Gönderen: boorch » Logged
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ağustos 18, 2008, 12:00:30 ÖS »

prophet 8k olmayabilir. icinde ROM disinda bir takim 74x cipler varsa 8kb degildir.

Dedigin dogru, bir kartusu acip (8kb lerden bahsediyorum) icindeki ROM'u cikarip kendi yazdigin ROM'u takabilirsin. (bu arada bu kartuslarin icindekiler, ROM, PIC degil) Yanliz, commodore kartuslarindaki ROM lar biraz orjinal. Piyasada bunlar ile pin uyumlu ROM bulman mumkun degil bildigim kadariyla. O yuzden kendi PCB'ni veya pin out lari uyusturacak bir adaptor yapman gerekiyor.

Retro Hincal Uluc
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: