Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Imagine ve Ocean  (Okunma Sayısı 3522 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
xout
Ziyaretçi
« : Ekim 06, 2008, 00:31:06 ÖÖ »

bilmiyorum izlediniz mi,

Oyunların üretim aşamaladı, geliştiriciler, ofis ve fabrika görüntüleri, endustri hakkında bilgi... çok tatlı video

Atacan
Deneyimli

Msx

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ekim 06, 2008, 09:15:43 ÖÖ »

xout hoşgeldin gerçekten çok hoş bir video. bilgisayarları bi yana bırak o yıllardaki otomobiller giyim ve yaşam tarzı... o video'da oyunları deneyen çocukların çogu şuanda bizden yaşlı... hayatlarının en eglenceli işini yapıyorlar oradaki insanlar... ben bu tür videoları izledikçe çok hüzünleniyorum

Saygılar....

'80 Doğumlu İzmir'li
wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ekim 06, 2008, 11:06:56 ÖÖ »

O yıllarda programcılar elinde bitmiş oyunun bir kopyasıyla kapı kapı dolaşıp yayıncı arar diye biliyordum. Ocean'ın bu kadar profesyonel çalışan firma olduğundan haberim yoktu.

Ama Ocean'dan çıkan bildiğin iyi bir oyun var mı, derseniz. Yok hatırlamıyorum. Ocean hep dandik oyunlar çıkartırdı. Genellikle de popüler filmlerin oyunları.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ekim 06, 2008, 11:31:24 ÖÖ »

Ocean ve imagine o zamanki pek çok iyi firma gibi "in-house" oyunlarla piyasadaydı.

Ocean genellikle tie-in licence denilen zaten reklamı yapılmış ürünlerin yan ürünü olarak oyunları yaparlardı. Arcade uyarlamaları ve film oyunları gibi.

Spectrum ayağında ocean hızla büyüyünce ocean'dan ayrılan coder'lar birçok firma kurdular ve ocean yitip gitmeden önce adeta atomize olarak bugünün oyun firmalarının köklerini oluşturmuştur.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: