Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetYurtdışı Alışveriş, kargo sigortası neyi kapsar?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Yurtdışı Alışveriş, kargo sigortası neyi kapsar?  (Okunma Sayısı 4432 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« : Kasım 15, 2008, 16:29:33 ÖS »

İlgili sitelerde araştırıp bulabilirim belki...ama bu işlemi yapmadan, buradaki deneyimli arkadaşlara sormak istedim...

Daha önce kanada ve ABD'den aldığım ürünler elime ulaşmadı. paypal'a başvurma süresi 40 gün olduğundan ve ben bu süreyi geçirdiğimden, paralar uçtu gitti

Şimdi ABD'den bir ürün kazandım... Ürün 28 USD, kargosuna satıcı 50 USD istedi. USPS'de sigorta ve tracking ücrete dahilmidir? Eğer sigorta için ayrıca para istenirse, bu sigorta neyi kapsıyor? Sadece ürünü (28USD) yoksa ürün + shipping mi?

Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa, memnun olurum...
Not: Insurance'a falan gerek yok, saldım çayıra mevlam kayıra yöntemi mi yapayım yine ama bu sefer 1 ayda elime geçmezse paypal'a hemen yazarım

tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 15, 2008, 16:58:05 ÖS »

Eğer sigorta eklersen paypal sana bi tracking number veriyo amerikadan çıkana kadar USPS den takip edebiliyosun kargonu, yani satıcının elinden çıktığının belgesi oluyo Tracking number. Eğer uzakdoğudan EMS ile bişi getirtirsen EMS türkiyeye girdiği tarihide gösteriyo istanbul atatürk hava limanında falan diye...Abartmadıkları sürece ürün senin için önemliyse takip numaralı kargoyu seç derim...

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
max.damage
Deneyimli

Hell is other people.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 15, 2008, 16:59:28 ÖS »

Paypal zaten garantor gorevini ustleniyor burada.Usps boyle bir sey yapmasa da olur.Paypal'a gore hesaplarsak odedigin butun miktar hesabina geri donuyor olasi bir problemde.Urun boyutu nedir bilmiyorum ama 50$ icin tracking olasi gozukuyor.

Bir de saldim cayira mevlam kayira olayi bana cok pahaliya mal olmaya baslayinca vaz gectim,pisman olmaktan daha iyi.Son olarak paypal ve ebay, dispute & claim olayini birlestirmis.PayPaldan açtığımız dispute eBay üzerinden de görüntüleniyor.Bir tane benim basimda var mesela.

Bu kadar mi ?
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 15, 2008, 17:16:40 ÖS »

28USD'lik ürün için 10USD daha tracking, insurance için istedi satıcı. Fazla değil...Ama 10 USD karşısında, sorun çıktığında elde edeceğim 28 USD ise pek bir anlamı yok diye düşündüm. Bizim için en büyük maliyet ürün değil, kargosu zaten... Ürün elime geçmezse Paypal'dan dispute açarım olmazsa... Geçen açtığım dispute'da paranın tamamını almıştım (Amstrad GX4000 oyun konsolunu bir ingiliz satıcı yollamamıştı)

curt
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 15, 2008, 20:03:27 ÖS »

Kanada'dan olan gondermelerde urunun bedeli + shipping kadar odeme yapiyorlar. Sanirim US'de ayni. Ancak parayi adamin isteyip sana geri yollamasi lazim.

« Son Düzenleme: Kasım 15, 2008, 20:22:33 ÖS Gönderen: curt » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: