Grafik kartima daha once karsilasmadigim bir sorun peydah oldu.Daha dogrusu yeni ekledigim grafik kartiyla birlikte geldi bu sorun,baya bir huzursuz etti su an beni.
Evga nforce 790i Ultra-SLI anakart uzerinde calisan bir bfg gtx280 ekran kartim vardi.Bayram firsatiyla yurtdisindan bir tane daha getirttim zorla,sli yaptim.Yeterli gelecek psu elimde mevcut olmadigi icin bir arkadasimdan da pc power & cooling turbo cool 1200'nu odunc aldim.Yani sli mod'da 280 calistirabilmek icin butun sartlari sagladim.
Sorun su,yeni gelen kart yuk altinda garip bir rezonans gurultusu yaratiyor.Tek veya cift konfigurasyonda olmasi fark etmez,3d mod baslayinca gurultude basliyor.Yabanci forumlarda kapasitor ya da bobin rezonans sesi oldugu belirtilmis.Kati kapasitor olduguna gore kapasitor alakali bir sey olmadigi ortada,belki bobindir.Guc yetersizligi ile alakali bir problem oldugunu hic sanmiyorum.Garantiye gonder,bobinleri tutkal ile kapla gibi cozumler onerilmis bu olasi sorun icin.
Garanti konusu benim icin cok uzun bir surec,karti isvicreye geri gondermek durumunda kalirim,olme essegim olme olur.Diger secenek olan bobinleri tutkallamak icin kart muhafazasini acmak zorundayim.Bu da geri donusu olmayan bir sey,gtx260 acarak buna ilk elden sahit oldum.Ufak sabitleme tirnaklarini kirmak zorunda kaliyorsunuz.Kirmamak icin resimde gorulen alet gerekiyor,su an elimde yok.

Benim icin asil onemli olan kartin saglikli calisip calismayacagi (fonksiyonel bir sorunu yok). Bu bagimsiz bir problem mi ,yoksa bir kac sartin olusmasi ile patlak veren bir problem mi ? Bildiginiz baska bir cozum ya da sebep var mi ? Kart masrafina ek olarak bir de psu masrafi yapmak istemiyorum bosu bosuna,cebimi ve sinirlerimi yeteri kadar gerdi zaten.