Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga Emülasyonanlayan arkadaşlar bi bakarmısınız.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: anlayan arkadaşlar bi bakarmısınız.  (Okunma Sayısı 7906 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 23, 2008, 16:58:00 ÖS »

son zamanlarda portable olayına takıldım bilen bilir bilmeyenlere ise açıklama bu programlar flaşh diskle yanımızda taşınan program veya oyunlardır fazla yerde kaplamazlar kurulumları yoktur.başka bir pc de flaşh disk yardımıyla oynayabilirsiniz.

şimdi soru 1

acaba amiga emülatörüde böyle kurulumsuz portable olarak emülatörü ve oyunları flaşh disk yardımıyla herhangi bir pc de oynanabilirmi yani yapılırmı.olsa aslında çok güzel olur.eve gideyimde oturayım amiga veya c64 emülatörüyle oyun oynayayım derdi ortadan kalkar.sadece lazım olan flaşh disk ne zaman canın oyun oynamak istese en yakın internete git veya ben ne bileyim bi arkadaşına veya işyerinde oyna aslında çok iyi olur anlayan arkadaşlardan bilgi bekliyom

dr.alban_ it's my life,no coke,born in africa,hello africa
Alcofribas
Uzman

Who Dares Wins!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2008, 18:19:15 ÖS »

Portable Winuae için çok özel bir çabaya gerek yok. Şu adımları izlersen sorun çıkmadan sen de çalıştırırsın:

1- Winuae Klasörünü PC'den flash belleğe kopyala.
2- Çalıştıracağın makinada romların ve programların yollarını uygun şekilde tekrar göster.
3- Romları Rescan et

Ben böyle kullanıyorum.

nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2008, 18:32:46 ÖS »

ilgin için sagol arkadaşım bak bunu düşünemedim ama aslında ben daha farklı düşünmüştüm seninki dahada kolaymış bi deneyayim.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2008, 21:29:10 ÖS »

winUAE 1.4 ve üzeri kullanıyorsanız (büyük ihtimal tüm versionlarda işe yarar ama test edebildiğim sürümler bunlar şu anda) "PATHS" başlığı altındaki tüm klasör isimlerini şöyle yaparsanız tüm işlemlerden kurtulursunuz, direkt flashbellekten rom sorunu yaşamadan çalışır:

System ROMs: başlığı altına
c:\winuae\roms\
yerine

.\ROMS\

yazmanız yeterli.

Yukarıdaki DOS dizimi, winuae.exe'nin yanında gezen ROMS klasörünü ifade eder. elbette winuae.exe'nin bulunduğu klasörde ROMS adında bir klasör, içinde de gerekli rom dosyaları olduğundan emin olmalısınız.

Bundan sonra winuae her türlü sürücü harfi altında klasör yapısı değişmediği sürece çalışacaktır.

Aynı şekilde sanal harddisklerinizi de düzenleyebilirsiniz:
c:\winuae\hdimages\os21a500-80mb.hdf
yerine:

.\hdimages\os21a500-80mb.hdf

yazmanız yeterli. Teorik olarak (sistem tarafından parse edilen durumlarda) tüm emulatörler için bu yöntem geçerlidir.

nightwolf
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2008, 22:28:07 ÖS »

ref kardeş bilgin için teşekkür ederim.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: