Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetPrograma interaktif yardim ve aciklama hazirlamak
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Programa interaktif yardim ve aciklama hazirlamak  (Okunma Sayısı 3949 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
curt
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Mart 29, 2009, 18:51:16 ÖS »

Selam,

Gelistirdigim bir programi kullanicilara ogretmek uzere, calistirinca kontrolu ele alip, her adimi asama asama anlatip bir yandan uygulayan birsey yapmak istiyorum.

Calistirinca, programi acsin, mousla gidip gerekli yerlere tiklasin, yazilacaklari yazsin, bir yandan da aciklasin istiyorum.

Nasil yapilir bir fikri olan var mi?
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2009, 23:12:22 ÖS »

Bence programın nasıl kullanılacağını kullanıcıya açıklamak için, programı kullanırken ekran görüntüsünü kaydeden (democreator gibi) bir programla bir video oluşturup, daha sonra bir video titler yazılımıyla (en basiti Windows Movie Maker) alt yazı oluşturabilirsin.

Video dosyası boyutu büyük olur, bana uymaz diyorsan,

Wink veya ScreenbookMaker programlarıyla, ScreenShot'lara açıklama ekleyerek basit yoldan bir tutorial hazırlayabilirsin.

Ama senin bahsettiğin tarzda bir programın varlığından haberdar değilim...
« Son Düzenleme: Mart 29, 2009, 23:20:12 ÖS Gönderen: Alpyre » Logged

Alper
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2009, 00:14:00 ÖÖ »

Captivate (http://www.adobe.com/products/captivate/) bu tür işler oluşturmak için ideal hatta mükemmel.
Hatta dilersen sınav bile yapabiliyorsun kullanıcıyı. Önce izletiyor, sonra diyor ki "sen yap". Adam yaparken yanlış bir menüye girerse "hop, orası değil burası" falan diye düzeltiyor, sonunda da not veriyor. Sınav hazırlamak zor ama tutorial hazırlamak çocuk işi. Fakat yine yaratılan dosyalar swf dosyaları oluyor.

Fakat ille de ben yapacağım diyorsan, bunu bir programcık yazarak başarabilirsin.

User32.dll senin dostun. Tüm keyboard ve mouse eventlerini okuyabilir/yazabilirsin bu DLL ile.

Örnek:

Eskiden "Ultima Online"da cheat yapmak için "Ultima-te Macro" isminde bir araç kodlamıştım. Mouse ve keyboard eventlerini önce kaydeden sonra playback yapan bir programdır kendileri. windows98'e göre yazdığığım için XP altında pek sağlıklı çalışmıyor. API'de ufak değişiklikler olmuş sanırım.

Fakat senin aradığın şey sanırım bu. Bu tür bir kodu programına ekleyeceksin, o oraya buraya klikleyecek.

Ekte bu programı ve kaynak kodunu gönderiyorum, ilk olarak 1999'da Visual Basic ile yazılmıştır. 2000'li yıllarda XP'ye güncellemeye çalıştım, sonra üşenip bıraktım.

Sonuçta API kulanacağın için hangi dili kullandığının bir önemi yok. Bu örnek işini görür herhalde. Yalnız program bir oyunda cheat için yazıldığı için öyle düzenli kod, efektif tasarım falan düşünme, "ok atma" "skill"imi 90'a çıkartmaktı amaç başka kimse de kullanmadı zaten.

* udemacro.zip (43.28 KB - Yükleme: 210 kez.)

curt
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2009, 04:58:16 ÖÖ »

Bence programın nasıl kullanılacağını kullanıcıya açıklamak için, programı kullanırken ekran görüntüsünü kaydeden (democreator gibi) bir programla bir video oluşturup, daha sonra bir video titler yazılımıyla (en basiti Windows Movie Maker) alt yazı oluşturabilirsin.

Saolasin. Eger Arda'nin cozumu uzun surecek gibi olursa dedigin gibi yapmayi dusunuyorum.

Fakat ille de ben yapacağım diyorsan, bunu bir programcık yazarak başarabilirsin.

User32.dll senin dostun. Tüm keyboard ve mouse eventlerini okuyabilir/yazabilirsin bu DLL ile.

Low level adamiyim ben zaten

Yalnız program bir oyunda cheat için yazıldığı için öyle düzenli kod, efektif tasarım falan düşünme, "ok atma" "skill"imi 90'a çıkartmaktı amaç başka kimse de kullanmadı zaten.

Ne deyim ben sana
ilkergorkem
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2009, 07:39:18 ÖÖ »

Hatırladığım kadarıyla windows 3.1 de böyle işler için bir macro programı vardı. Yaptığın şeyleri kaydeder sonra bunları macrosunu çalıştırarak tekrar kullanırdın. Ardanın notunu okuyunca bişeyler aklıma geldi ama sallıyo da olabilirmiyim acaba silik kalmış hatıralar...

ZX Spectrum 48K+ , Amiga 1200 , ZX Spectrum +2 , Amstrad 6128
---------------
7D9 Oyun Yarışması 2.si Board Soccer
7DX Oyun Yarışması 3.sü Run Baby Run
7DX 2013 Oyun Yarışması 3.sü Falcon Patrol
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: