Captivate (
http://www.adobe.com/products/captivate/) bu tür işler oluşturmak için ideal hatta mükemmel.
Hatta dilersen sınav bile yapabiliyorsun kullanıcıyı. Önce izletiyor, sonra diyor ki "sen yap". Adam yaparken yanlış bir menüye girerse "hop, orası değil burası" falan diye düzeltiyor, sonunda da not veriyor. Sınav hazırlamak zor ama tutorial hazırlamak çocuk işi. Fakat yine yaratılan dosyalar swf dosyaları oluyor.
Fakat ille de ben yapacağım diyorsan, bunu bir programcık yazarak başarabilirsin.
User32.dll senin dostun. Tüm keyboard ve mouse eventlerini okuyabilir/yazabilirsin bu DLL ile.
Örnek:
Eskiden "Ultima Online"da cheat yapmak için "Ultima-te Macro" isminde bir araç kodlamıştım. Mouse ve keyboard eventlerini önce kaydeden sonra playback yapan bir programdır kendileri. windows98'e göre yazdığığım için XP altında pek sağlıklı çalışmıyor. API'de ufak değişiklikler olmuş sanırım.
Fakat senin aradığın şey sanırım bu. Bu tür bir kodu programına ekleyeceksin, o oraya buraya klikleyecek.
Ekte bu programı ve kaynak kodunu gönderiyorum, ilk olarak 1999'da Visual Basic ile yazılmıştır. 2000'li yıllarda XP'ye güncellemeye çalıştım, sonra üşenip bıraktım.
Sonuçta API kulanacağın için hangi dili kullandığının bir önemi yok. Bu örnek işini görür herhalde. Yalnız program bir oyunda cheat için yazıldığı için öyle düzenli kod, efektif tasarım falan düşünme, "ok atma" "skill"imi 90'a çıkartmaktı amaç

başka kimse de kullanmadı zaten.