Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımBir klasik daha artık Amiga'da!
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir klasik daha artık Amiga'da!  (Okunma Sayısı 4813 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ağustos 18, 2009, 11:23:05 ÖÖ »

Heroes of Might and Magic II artık Amiga'da oynanabilir durumda.
Tabii ki yine, SDL.library ve Arthur Jarosik sayesinde.

68k için yeni baştan kodlanmış oyun motoru FreeHeroes2'yi Aminet'ten indiriyorsunuz, oyun CD'sindeki Data klasörünü aynı çekmeceye kopyalıyorsunuz ve müzikleri, ses efektleri ve grafikleriyle Heroes2 artık Amiga'nızda.

Arthur harzırladığı readme'de, Klasik Amiga'larda test edilmediğini, Amithlon veya WinUAE için uygun olduğunu belirtmiş. Belki 060'da çalışır diye de eklemiş.

Alper
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 18, 2009, 11:51:57 ÖÖ »

"Belki 060'da da çalışır" mı? Bizi aşar abi

Bu kadar kasmaya gerek yok gibi. Ama PC'si olmayıp da sadece 'canavar gibi' Amiga'sı olan mutlu azınlıktan biriyseniz bilemem.
Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ağustos 19, 2009, 08:00:44 ÖÖ »

Ben de bunu anlamam, 68k icin sifirdan oyun motoru kodluyorsun ve böyle bir oyunu klasik bir Amiga'da calisir mi diye test etmiyorsun. Imkansizliklar vs. diyecegim ama, bu programi yazarken hic mi cevrende Amiga sahibi birileri olmadi yahu? Bari biz deneyelim de, rapor verelim, yaziktir

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ağustos 19, 2009, 10:08:45 ÖÖ »

Çok haklısın Leon.
Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ağustos 19, 2009, 16:52:41 ÖS »

Ahem! Arti'ye laf yok...
Amithlon üzerine kurulmuş AmigaSYS4 kullanıyor. Bir de AmiKit kurulu sistemi var. Klasik Amiga'sı olmayabilir.

Neyse ben 040 PPC + BVision + 128 Ram üzerinde test ettim. İlk denemede anında çakıldı. Daha sonra farkettim ki ikon dosyası OS3.9'a uygun değil (AFA_OS ikonu). Uygun bir ikon dosyası yaratıp, stack'ini de ayarladıktan sonra oyun penceresi açıldı. Ancak 30 dakika kadar yüklemesine rağmen açılış ekranı gelmedi... ben de sıkılıp kapattım.

Bana sorarsanız 060'da çalışsa bile, yüklemesi için eski Commodore64 oyunlarını beklediğimiz gibi beklemek gerekebilir.

Amithlon'da herhangi bir problem yok. Tıkır tıkır oynanıyo valla.

Alper
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: