Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetCok moralim bozuk, cep telefonumu kaybettim.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Cok moralim bozuk, cep telefonumu kaybettim.  (Okunma Sayısı 6805 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mart 10, 2011, 15:32:30 ÖS »

Arkadaslar, dun aksam yuruyuse cikmistim, cep telefonumu sokakta dusurmusum. Gittigim her yere baktim ama bulamadim. Cihaz icin cok da fazla uzulmedim acikcasi. 4 yillik bir telefondu, ama icindeki telefon numaralari ve email adresleri icin cok uzuldum. En cok da 150'den fazla fotograf vardi, onlara gercekten cok uzuldum.

Telefonun sarji bitmek uzereydi ve bir kac saat sonra artik arayinca telefon kapali gozukmeye basladi. Birisi bulsa bile, sarji yok, sarj etse bile acinca telefon PIN soruyor. Benim bu telefonu bir daha gorebilme ihtimalim bir milyarda bir gibi gozukuyor. Ne dersiniz?

Neyse. Olan oldu artik. Demek istedigim su ki, telefon, fotograf makinesi gibi ufak ve yanda tasinan ve kaybolma olasiligi yuksek cihazlarinizin icindeki verilerinizi ve bilgilerinizi yedekleyin mutlaka ve gerekli olmayan bilgileri cihazlarda tutmayin. Hem telefonun icindekileri kaybettigime uzuluyorum, hem de umarim kotu niyetli birisinin eline gecip de bilgileri kotuye kullanmaz.

Telefonun IMEI numarasini biliyorum, faturasini da buldum. Servis saglayicima da kayip bildirimi yaptim. Baska yapmam gereken birsey var mi ki?
ozgur106
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 10, 2011, 15:46:39 ÖS »

gecmıs olsun oncelıkle ....yedekleme onemlı... commodore ve amıgalarımıza bısey olmasın diyelım
CenkMiri
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 10, 2011, 16:05:32 ÖS »

Yakınlardaki karakola başvurmanı tavsiye ederim bulan veya bulacak kişi aklı başında biriyse ve vakti de varsa karakola bırakır herhalde.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 10, 2011, 16:59:46 ÖS »

Geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda bulunur.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 10, 2011, 17:15:02 ÖS »

Bunun "sevgilimden ayrıldım, ....." versiyonlusunu çok duyarız ama seninkisi biraz ilginç olmuş

İşte burada yedeklemenin önemi devreye giriyor. Arkadaşlar bir an önce bu tarz önemli verilerimizi yedekleyelim. Bla bla bla

Ben de bu arada sağda soldaki gigabyte'larca yedeksiz veriye el atsam mı, neyse boşver, ilerde bir ara bakarız icabına
Bakkada
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 10, 2011, 18:04:51 ÖS »

Felaket Kurtarma senaryolarihep ya olursa uzerine gider ve asla erteleme kabul etmez Hic olmayavak gibi gorunen seylere karsi onlem almak gerekiyor.
Zamanin birinde rack kabine bir LCD ve klavye yerlestiriyordum, toplasaniz 2,5 kilo etmeyecek bir malzeme. Israrla sistem odasinda isin iki kisi yapilmasi gerektigini soyluyorlardi. Sonunda patlayip neden diye sordugumda sistem odasinda kalp krizi gecirirsen yaninda birinin olup ilk mudaheleyi yapmasi gerekebilir demislerdi. Cunku guvenligin kameradan seni gorup sana ilkyardim gonderene kadar cok gec olabilir.
Olur mu? Olmaz ama olursa faydasi olur mu? Olur
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mart 10, 2011, 18:54:13 ÖS »

@ozgur106 & @cdemir : tesekkurler. pek umidim yok, ama bulunursa bir sekilde kutlariz artik forumda. 

@cenk56_2001 : yarin karakola bir ugrayayim, bakalim ne diyecekler.

@witchdoktor : Sevgiliyi de mi yedeklemek lazim ki? Calinir ya da kaybolursa filan

@Bakkada : ertelemeye gelmez konusunda cok haklisin, cok ilginctir ki, sokaga cikmadan 10 dakika once telefonumu yedeklemek aklmidan gecti ve kendi kendime, simdi ugrasmayayim, donunce ugrasirim diye dusundum. inanilmaz bir tesaduftu bunu bizzat kafamdan gecirip, 1 saat sonra telefonumu kaybetmek!!

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2011, 08:23:11 ÖÖ »

@memrah: Sevgiliyi yedeklemek iyi fikirde. Bazen kötü sonuçlar da doğurabiliyor.

Leon
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 11, 2011, 09:47:53 ÖÖ »

Gecmis olsun. Turkcell'in rehberinizdeki kisileri yedekleme uygulamasi var.Diger servis saglayicilarin da olmasi lazim. En iyi cözüm bu bence.

Efika | Amiga CD32 | 3 x C64, 2 x 1530, 1 x 1531 | Amstrad CPC64 | Amstrad CPC6128 | C64-DTV | Atari 2600 | Atari 2600 Jr. | Atari 800XL | Atari Paddle | Vestel MSX  | Sony Hitbit MSX | A500 | A500 Plus | A590 | A1200 Blizzard 1230-IV | CASIO VL-1 TONE | CASIO VL-10 | Mac Mini G4 @1,42Ggz
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: