Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: c64 1983 model speeddos  (Okunma Sayısı 7508 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Haziran 29, 2012, 13:19:09 ÖS »

Arkadaşlar Speeddos kurulu kalın kasa 1983 üretim bord C64 ve sanırım aynı yıl üretim Beyaz VC1541 sistem olarak çalıştırmaya çalışıyorum.
C64 güç kaynağı takılı açıyorum ekranda siyah görüntü var ve power ledi yanmıyor. Reset tuşuna basınca 1541 bunu algılıyor ve ışığı yanıyor.
İçini açtım sanırım kernol rom'a bir eprom takılmış.
Acaba bu eprom silindi de ondan mı cihaz açılmıyor. Eğer öyleyse buna nasıl çözüm bulabilirim. Yada buna orjinal kernal ı eproma yazıp düz c64 olarak kullanmak mümkün mü??
Bide VC1541 normal c64 e bağlayınca çalışmıyor, speeddosu iptal edip düz 1541 olarak kullanmam için ne yapmamlazım.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Haziran 29, 2012, 14:25:24 ÖS »

commander64 kanka o cihaz ölmüş ölmüş,boşuna uğraşma çalışmaz,bana yolla ben çöpe atarım senin yerine Kahkaha
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Haziran 29, 2012, 15:30:00 ÖS »

Chamellion v.b. gönder hemen yollayayım, senin gözün değdi zaten

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Temmuz 04, 2012, 00:26:16 ÖÖ »

Yok mu anlayan?

Metallic
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2012, 12:58:03 ÖS »

commander64, c64'ün power led'inin yanmaması bence bozuk bir ic'den daha çok bir güç problemi olduğunu işaret ediyor. Sağlam olduğunu bildiğin bir psu ile denedin mi, board'un sağ tarafında expansion port'un yakınlarında bir sigorta var ona baktın mı, bir dataset taktığın zaman motoru çalışıyor mu? Bir de power led'e güç geliyor mu ölçsen iyi olur, led'in kendisi de yanmış olabilir.

Bozuk olabileceğini düşündüğün speed dos eprom'una gelirsek, eprom'u "soket adaptörüyle" birlikte çıkartıp board'a orjinal kernal rom'u takıp kullanabilirsin. Elinde orjinal kernal rom yoksa 8k'lık kernal imajını 27c64 eprom'a yazıp soket adaptörüyle birlikte kulanırsın.

vc1541, normal c64'e bağlayınca çalışmıyor demişsin bu pek iyiye işaret değil. Çünkü standart bir c64 ile speed dos kartı takılmış bir vc1541'i kullanabilirsin. Standart c64 kernal'ı iec yüklemelerinde user port'a takılan paralel kabloyu desteklemediği için bir hız artışı olmaz ama yine de vc1541'i kullanabilirsin. Paralel kablonun çok dikkatli kullanılması lazım, eğer paralel kablo cihazlar açıkken user port'a takılırsa vc1541'in üzerindeki via'nın ve c64'deki cia2'nin bozulma olasılığı çok yüksek. Hatta paralel kablo user porta ters olarak da girebiliyor, eğer ters takıldıysa muhakkak birşeyler olmuştur =( Speed dos kartını çıkartarak deneme yapabilirsin, kartı takıldığı yerden çıkar ve boşalan sokete 6502 takarak dene.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2012, 13:19:20 ÖS »

c64'ün sigortası sağlam. orj. kernel maalesef yok. Akşam başka bir power ile tekrar deneyeyim. teşekkürler...

Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2012, 23:52:50 ÖS »

bir arkadaş commodore ve amiga tamiri yapıyordu bu forumda, nickini hatırlamıyorum, ona ulaşırsan belki tamir edebilir.

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: