Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: nightlord  (Okunma Sayısı 20721 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Şubat 16, 2007, 01:17:19 ÖÖ »

anladim abi. tabi ayni sey olmasa da ona yakin bir sey icin su toola bi goz atabilirsin:
http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Utilities/ProcessExplorer.mspx

bu cok guclu bir task manager replacement. Buradan kullanmadigin zaman istedigin process'i suspend edip hic bellek ve cpu time kaybetmeyebilirsin.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #16 : Şubat 16, 2007, 09:43:53 ÖÖ »

anladim abi. tabi ayni sey olmasa da ona yakin bir sey icin su toola bi goz atabilirsin:
http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/Utilities/ProcessExplorer.mspx

bu cok guclu bir task manager replacement. Buradan kullanmadigin zaman istedigin process'i suspend edip hic bellek ve cpu time kaybetmeyebilirsin.

Bu program (ve faydalı bazı diğer ufak tool'lar) eskiden www.sysinternals.com'dan indirilen üçüncü parti yazılımlardı, şimdi Microsoft adresini görüp ve sysinternals'ın sitesinin buraya yönlendirildiğini görünce şaşırdım doğrusu. MS bunları da mı bünyesine kattı?

NOT: Şimdi araştırdım ve gerçekten de MS tarafından satın alınmış. Adamlar kendi açıklarını kapatan şirketleri satın alıyorlar, kafa yormuyorlar. Bakalım nereye kadar devam edecek.

http://news.com.com/2100-1016_3-6095376.html
http://blogs.chron.com/techblog/archives/2006/07/microsoft_buys.html

« Son Düzenleme: Şubat 16, 2007, 09:46:37 ÖÖ Gönderen: witchdoktor » Logged
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Şubat 16, 2007, 10:03:43 ÖÖ »

Hmm, çok sevindim bu habere, sysinternalsdaki adamın tüm programları çok faydalı ve iyi cilalanmış oluyor. connectix'den sonra bunu duymak güzel. Güzel tarafı bunları satın alıp beleşe dağıtıyor microsoft. Bu iyi

Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Şubat 16, 2007, 10:46:21 ÖÖ »

@nightlord: evet bu tool kuruluydu format atmadan önce zaten. ama her formattan sonra kurmadığım bazı toollar oluyor bunun gibi. gerekirse ben kendim de bg servicelerini çeşitli conditionlarda start stop eden bir tool yazarım, derdim bu değil. derdim tasarım hataları. vista gerçekten 1 GB ram olmadan çalışmayacak bir sistem mi? 1 GB'ın tamamı o anda kullanılan servisler ve programlarla mı dolu? (şahsen test ettim sıfır kurulum 800MB+ kullanarak açılıyor) yani bu mantıklar düzelmedikçe hardware üreticileri bayram ediyor, bizler ağlıyoruz. third party toollarla çözülecek şeyler değilki bunlar.

biliyorum ki architecture senden sorulmuyor. ama en azından sana danışılan kadarında hardware üreticilerini üzecek çözümler üretirsen (ki senin ne kadar optimize ve normalize bir adam olduğunu bilen bilir ) çok mutlu olurum.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Şubat 16, 2007, 10:53:15 ÖÖ »

Hmm, çok sevindim bu habere, sysinternalsdaki adamın tüm programları çok faydalı ve iyi cilalanmış oluyor. connectix'den sonra bunu duymak güzel. Güzel tarafı bunları satın alıp beleşe dağıtıyor microsoft. Bu iyi

Sysinternals kendisi de bu toolları ücretsiz dağıtıyordu zaten. Ben bu tool'ları kendi sitesinden indiriyordum. Parayı nereden kazanıyordu bilmiyorum ama benim işime yarayan 5-6 tool'u zaten free idi.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Şubat 16, 2007, 10:57:12 ÖÖ »

@witchdoktor: sysinternals'ın tüm toolları free değildi. bir kısmının limitli versiyonları free idi. örneğin dos tabanlı versiyonlar v.s. bir de CD'den boot eden recovery toolları falan vardı, onlar yanlış hatırlamıyorsam $29.95 gibi fiyatlardan satılıyordu.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: