Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımGAL16v8d yazdırma sorunu ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: GAL16v8d yazdırma sorunu ?  (Okunma Sayısı 4096 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mart 13, 2012, 00:39:30 ÖÖ »

Özellikle amiga 3000 4000 ve bazı turbo kartlarında pal gal chipleri mevcuttur. Bazı amiga pld jed dosyalarını nette bulmak da mümkün. Bu chipleri yazabilcek genius g540 programlayıcı aldım ve boş gal chipleride buldum. pc işi ile uğraştığım için anakartlardaki her türlü bios ları bu programlayıcı ile yazabildim. yalnız, gal chiplerine aklıma gelen tüm denemeleri yapmama rağmen yazım yapamıyorum. gal chiplerinde encrypt yani şifreleme var bunun nasıl olduğunuda anlayamadım. Amiga için bu chiplerin yazılmasınında önemli olduğunu düşünüyorum sonuçta bu chiplerde bozulabiliyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum...

Amiga Repair Service
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mart 13, 2012, 11:21:10 ÖÖ »

Amiga için bu chiplerin yazılmasınında önemli olduğunu düşünüyorum sonuçta bu chiplerde bozulabiliyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşların yorumlarını ve yardımlarını bekliyorum...
Benimde GAL'i yanmış bir GVP turbo kartım var

ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Mart 13, 2012, 14:43:19 ÖS »

%100 emin olmamakla birlikte gal ve pal lerin arasndaki fark gal 1 kez yazılı pal istenildiğin kadar, bence gal yerine pal kullanmayı dene, bende top 2007 eprom yazıcı var, gal ve pal yazdım, aldıgın çiplerin sıfır olmasına dikkat et çıkma ise sigortası zaten attırılmıştır bu yuzden yazamayabilirsin

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
Def Leppard
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 13, 2012, 14:59:01 ÖS »

Bende çok emin değilim ama gal chiplerin istenildiği kadar pal lerin ise 1 kez yazıldığını biliyorum yani tam tersi. pal de denedim ama yazmayı beceremedim. sendeki top2007 yazabilir bendeki daha alt modeli ve maalesef yazım programını pek beğenmedim sorun bundanda kaynaklanabilir. gal chipleri ebaydan aldım 10 adet sıfırdı. sanırım daha iyi bir programlayacı gerekebilir.
« Son Düzenleme: Mart 13, 2012, 15:17:49 ÖS Gönderen: defleppard » Logged

Amiga Repair Service
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: