Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: COMX-35  (Okunma Sayısı 4508 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 03, 2013, 12:20:18 ÖS »

Zamanında ülkemizde satışa sunulmuş ama c64, amstrad gibi popüler olamamış cihazlara karşı ilgimi forumun eskileri bilir Bu da az önce gözüme çarpan enteresan bir alet, üstelik de amstrad distribütörü Eka-Komp tarafından satılmış. Daha önce kullanan veya elinde olan var mı?

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Mayıs 03, 2013, 14:44:04 ÖS »

İlginç...Bu ürünün Türkiye'de satıldığını hiç duymamıştım...EkaKomp bir ara ne bulduysa getirmiş anlaşılan (SordM5'i eka'nın getirdiğini duyduğumda da böyle şaşırmıştım...)

Bu ürün Hollanda'da oldukça yaygın. Sebebide Hollandalı bir firma tarafından, HongKong'da üretirilmiş olması. Farklı görünüme sahip PC1 adı verilen bir versiyonuda var. En önemli özelliği kullandığı işlemcisi (RCA CPD-1802). RCA Studio 2 oyun konsolunda ve NASA'nın voyager, Viking ve Galileo uydularında kullanılmış olması. Bu işlemcinin hala fanatik bir kullanıcı kitlesi var. Bir ara boarddan oluşan bir bilgisayarı bu işlemciye sahip olduğu için alacaktım. Sonra gümrük vs. düşünüp vazgeçtim. Radyoaktiviteye dayanıklı ve sağlam olduğunu koleksiyon yapan bir arkadaşım söylemişti. Bu cihaz Gittigidiyor'da 2 defa satıldı ve ikisinide aynı arkadaş satın aldı. Ne anlamsız bir makina, neden aldın diyincede yukarıda yazdıklarımı sıralamıştı

Daha sonra Hollandadan yıkık dökük 2 tane aldım.. ikisinden 1 sağlam çıkarırım diye... Bir kenarda duruyor...

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 03, 2013, 16:03:20 ÖS »

Hehehhe tahmin ettim sende bundan -çalışsın çalışmasın- mutlaka bir tane bulunabileceğini Kafamdaki diğer aday da ozkano idi tabi.

Anlamadığım nokta şu, zamanında böyle cihazlar satılmış ve bunları mutlaka alanlar olmuştur peki hiç mi duymadık veya bu kadar zamandır kullanan kimse mi çıkmadı? Bir sürü hatıra yazıyoruz zamanında kullandığımız cihazlarla, oyun almaya gittiğimiz bilgisayarcılarla ilgili falan peki bir kişi bile mi çıkmaz şu tuhaf aletle anıları olan Belki de tam fiyasko oldu, fiyat karşılaştırması da yapamıyorum zamanında c64, cpc464 gibi popülerlerin yanında pahalı mı kaldı acaba?

Bir garip COMMODORE fanatiği...
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mayıs 03, 2013, 17:07:00 ÖS »

O dönemin insanlarının çoğunun bu siteden ve o günleri yaşamış insanların paylaşımlarından haberi yoktur... Muhakkak kullanan olmuştur. Atari800XL, Sinclair 48K kullanıcısı bile forumda bu kadar azken, comx'e, sordM5'e sıra gelmez... SVI kullanıcısı bile yok forumda neredeyse

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: