Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: NEO GEO KABİN-yardım  (Okunma Sayısı 3648 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 22, 2015, 10:59:06 ÖÖ »

sevgili arkadaşlar hepinize merhaba.günlerdir kafamı kurcalayan bi durum vardı eski ikinci el bir arcade makınası alıp revize etmek, yada sevgili yavuz abinin ışığından giderek bir NEO GEO kabin yapmak. o bu işin bir üstadı ona yaklaşmak mümkün değil ama, aynısını yapamasakta ona yakında olsa bana yeterli.Bu işe soyunmadan şöyle uzun suredır takip etmekteyim formu,bu sitenin sessiz üyeleri çok aslında ama iş güç buişe zaman ayırmak zor.bende bu maksatla Yavuzg abının anlatımlarını çok okudum takıp ettım,ona bakarakta kopya çekmeye çalıştım ve kafamda ufak olsa bazı çizimler belirledim bunları kâğıda döktüm,linkten ulaşabilirsiniz.kabinin yan hatlarını çıkardım fakat,genişliğini cm olarak kagıda dökemedim.25''inç crt tüplü tv kullacaağim.Başta yavuz abimizin ve değerli katılımcı arkadşların yardımınızı bekliyorum.saygılar daha çoook yolun başındayımm..http://www.docdroid.net/sgq6/skmbt-c22015021616380.pdf.html
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2015, 16:55:43 ÖS »

@scorpion, paylaştığın plandaski ölçülerin birleştiğinde birbirini tamamlayan tutarlı bir şekil oluşturup oluşturmadığını bilemem. Bunun için ölçüleri geometrik olarak hesaplamış olmak lazım.

Ancak bir iki ölçüyü benim kabinde baktığımda biraz farklı olduğunu görüyorum ancak tabii kabin kıvrımlı olduğundan bu normal de olabilir. Yine de "tahmini" ölçüler kesim yapmak için yeterli olmaz. Kesin ve geometrik olarak tutarlı ölçülerle başlamak lazım işe...

Ben NeoGeo kabini Gozer denilen arkadaşın Sketchup planlarını baz alarak yapmıştım. Birebir aynıdır diyemiyorum ancak temelde elemanın planları 1-2 cm farkla tutarlı.

https://3dwarehouse.sketchup.com/collection.html?redirect=1&mid=4ac3dc12784cb20bd06e6be4f8954ac&ct=lc&start=0&hl=lv

Bunun dışında "yapmak" mı "alıp restore etmekmi" dersen bu tamamen kendi el becerine kalmış bir karar. Ancak şunu net olarak söyleyebilirim ki "yapmak" en fahiş fiyatla satılan bir arcade kabini almakdan daha pahalıya maloluyor onu belirteyim

Yapmanın tek geçerli sebebi; "istediğin" tasarımda/modelde bir kabine sahip olmaktır.

Bunun dışında binlerce liralık alet edevat ve yüzlerce saatlik bir çalışma programı gerektiren bir iş.

scorpion
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 23, 2015, 08:16:21 ÖÖ »

saolasın yavuz abi ilgilendıgın ıçın uyarını dıkkate alacam,olmassa senın dedıgın gıbı elı yüzü düzgün bişey düşerse kaçırmıcam.jamma sistem veya bilgisayar destekli sistemmi önerirsin benim için ekran ve grafik çok önemli fiyat sorun degıl,o Retro duygusunu crt tv de en iyi hangi sistemle alırız yavuz ağbi görüntü olarak şimdiden sana teşekkür ediyorum.bu sitede yöneticiliğinin HAKKINI veriyosun,TEŞEKKÜRLER abime...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: