Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Naomi / Atomiswave emulasyonu  (Okunma Sayısı 27808 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Temmuz 21, 2014, 17:25:27 ÖS »

Coin mekanizman nedir şu an?

Yeni tip "elektronik coin selector" tabir edilen jeton kanalı mı yoksa kimi arkadaşların kabinlerindeki gibi jetın kanalının sonuna ince telli bir microswitch bağlanmış olan eski tip bir şey mi?

Atomiswave tecrübem yok ancak gönderdiğin linkden anladığım kadarıyla coin olayı NO (Normally Open - Normalde açık devre) değil NC (Normally Closed - normalde kapalı devre) swicth bağlantısı istiyormuş anlaşılan...

Elektronik jeton mekanizmalarında benzer bir switch var (NC/NO) seçebildiğin. Mekaniklerde ise microswithc'in 3 bacağı olması lazım. GND olmayan kabloyu söküp diğer bacağa takman gerekecek. Çoğu switch'in üzerinde minicik yazar NO NC diye...

Foto alabilirsek daha yardımcı olmaya çalışırım...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Temmuz 21, 2014, 17:34:04 ÖS »

https://8hduma.bn1301.livefilestore.com/y2pfVMLL6ZXtRKpu6yR_mEJ4vNFS22qmqA9-13hq8-N9fyNLYOcR0KxNZiDizWy38GKILZ2ykzooejT3s3rLAMr_h2434Fl22agbkArMxEe_p0/WP_20140721_17_30_18_Pro.jpg

Böyle bendeki. NO-NC değiştirdim ama yinede olmadı.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #32 : Temmuz 21, 2014, 18:02:47 ÖS »

linke gidemiyorum...

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #33 : Temmuz 21, 2014, 18:04:42 ÖS »

Düzgününü yolluyorum.

http://1drv.ms/WqUwRy

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #34 : Temmuz 21, 2014, 19:06:25 ÖS »

Gördüm ama bişey diyemiyorum. Yani Atomiswave'de özel bir ayar da yokmuş bu arada. NO olması lazımmış.

Başka board'u söküp takarken JAMMA konnektörü tarafında veya jeton mekanizması tarafında bir kabloyu kopartmış/kısa devre yaptırmış olabilirmisin?

Anlamanın yolu, Atomiswave'i test moduna alıp (Bi dip switch ile yapıyormuşsun sanırım) tüm kontrolleri test ettiğin ekrana bakmak...

Orada normalde hepsi OFF gözükmeli. Eğer birisi ON gözüküyorsa;

a) Coin bağlantısı şase yapıyordur.
b) Atomiswave içinde kontrol sinyallerini alan buffer çiplerden birisi gitmiş olabilir (74HC245 olması lazım yanlış hatırlamıyorsam).

Önce başka bir board deneyerek kabindeki kablolamanın doğru çalıştığına (yani kopukluk veya kısa devre/şase olmadığına) emin olabilirsin.

Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #35 : Temmuz 22, 2014, 19:47:10 ÖS »

Abi herşey için sağol. PM attım sana.

joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #36 : Ağustos 28, 2014, 16:39:43 ÖS »

Gerçi diğer konu ile bu konuyu çorba yaptım ama buraya yazmayı uygun gördüm. Kahkaha

Metal Slug 6'da dahil DEMUL altında bulunan tüm sistemleri full speed oynayabiliyorum. Normalde forumlarda DirectX11 eklentisi ile oynayın diyorlar oyunları randıman alınması için ama tüm ayarları custom etmeme ve türlü türlü denemelerime rağmen sonuç başarısızdı, aşırı frame rate düşmesi oluyordu oyunlarda. ArcadeVGA sonuçta eski tarz donanımlı bir kart, birde şunu DirectX10 eklentisi ile birkaç ayar değiştirerek deneyim dedim ve tahmin ettiğim şey oldu. Oyunlar tam hızında kayıpsız stabil bir şekilde çalışıyor.

Yine her zamanki gibi acele edip Atomiswave board'unun kendisini aldım ama onuda artık bir şekilde değerlendiririm. Kahkaha

Bende hem dx11 hemde dx10, ikisinde de kasıyor. Emulator açıldığında spg: degeri 60, gpu: degeri 0.

Oyun yüklendikten sonra spg ve gpu degeri 35-40 arasında değişiyor ve kasılıyor. Bir çok değişik ayarla denedim fakat sonuç aynı. Eksik plug-in felan mı var acaba?

Makina i3, 1gb paylaşımsız ati ekran kartı var. Ram 4gb.
Sensation
Deneyimli

Killer Instinct

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #37 : Ağustos 28, 2014, 18:19:43 ÖS »

Eksik birşey yok. @Kirkoryan gördü kasmadığını arcade makinesinde.

kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #38 : Ağustos 28, 2014, 18:21:44 ÖS »

Eksik birşey yok. @Kirkoryan gördü kasmadığını arcade makinesinde.

Evet gayet stabil ve akıcı şekilde çalışıyor
joker_
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #39 : Ağustos 28, 2014, 19:26:22 ÖS »

Ekran kartinin driver'larini guncelleyip,yeniden deneyeyim
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: