Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trCommodoreCommodore DonanımC64 8pinli görüntü kablosu jack ve adaptör
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: C64 8pinli görüntü kablosu jack ve adaptör  (Okunma Sayısı 5621 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 21, 2015, 17:22:22 ÖS »

Selamlar,

Bir tane C64 buldum. Sadece kasadan ibaret. Görüntü kablosu yapabilmek için 8 pinli jack aldım ancak uymadı. Biraz dar geldi. Nereden bulabilirim? Ayrıca adaptörü de yok. Onu da almak istiyorum. Ancak o da yok piyasada. Elinde olan var mı?
egemenk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 21, 2015, 17:29:53 ÖS »

Muhtemelen sizin bulduğunuz soldakinden:

O iki pini havya ile biraz ısıtıp yumuşayan plastikte yerini değiştirebilirsiniz ya da bir kargaburun ile biraz büküp o şekle getirebilirsiniz. İlk başta biraz sıkı olur ama olur iyice içine oturtursanız.
merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Şubat 21, 2015, 17:43:15 ÖS »

Çok teşekkürler. Ofise gittiğimde ilk işim denemek olacak Kahkaha
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 21, 2015, 18:45:57 ÖS »

Üstteki iki pin'i çıkartabilirsiniz bu arada.  Biri no connection, diğeri de +5v. Görüntü kablolarında kullanılmayan pinler. Yine de tam oturmayacaktır, o kısmı da arkadaşın dediği gibi halledebilirsiniz.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 21, 2015, 19:05:28 ÖS »

O soketten bulabilen varsa yerini söylesin ben de hiçbir yerde bulamadım. Elimde bir iki tane var ama daha fazla lazım zira o soket hem sega genesis/megadrive 1 hem de sega master system için RGB-SCART kablosu yapmak için de kullanılıyor.

aliexpress'de falan da yok. Bir iki tane satan yer var amerikada.

Diğer tür 8'li soketin pinleri ile ısıtıp oynayarak da modlama iyi fikir bu arada, teşekkürler...

merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 21, 2015, 19:55:35 ÖS »

Eğer bendekinden istiyorsan Yazıcıoğlu'nda buldum. Tarif edebilirim.
kirkoryan
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Şubat 21, 2015, 20:02:06 ÖS »

Ben bu 7 pinli olanı bulmuştum en üstteki 2 pini yerinden çıkararak iptal ettim ve c64 e gayet rahat şekilde oldu lcd tv ve 1084 te gayet güzel çalışıyor

* 20150221_195208.jpg (166.36 KB, 640x480 - Görüntüleme: 1482 kez.)
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 21, 2015, 20:56:23 ÖS »

Eğer bendekinden istiyorsan Yazıcıoğlu'nda buldum. Tarif edebilirim.

Yok onlardan var heryerde. U şeklinde olanı nadir bulunuyor... Yine de teşekkürler...

Dediğim gibi, C64 versiyonunda yukarıdaki pinleri iptal edince sorun kalmıyor da Genesis/MD 1 ve Master System 1'ler için U şeklinde olanının bütün pinleri kullanılıyor.

Elimde var C64 için monitör kablosu olarak ama onların hepsini hacamat etmek istemiyorum Birinden Genesis için SCART kablosu yaptım ama Master sistemlerle ortak kullanıyorum.

merlininkazani
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Şubat 21, 2015, 22:48:47 ÖS »

Bir görselini yollarsan Yazıcıoğlu'na gittiğimde gösteririm. Bir adam var orada, feriştah çeşit jack var adamda Kahkaha

Bu arada kabloyu yaptım. Bir de adaptör ayarlayabilirsem, yarın test edeceğim aleti Kahkaha
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: