Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetScart to Vga için en ekonomik çözüm nedir?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Scart to Vga için en ekonomik çözüm nedir?  (Okunma Sayısı 5917 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Mart 08, 2015, 16:00:47 ÖS »

Merhabalar,
RGB veya Composite çıkışlı oyun konsollarının görüntüsünü vga girişli monitörlerde kullanmanın en ekonomik ve kaliteli yolunu arıyorum. Tv box'lar bu iş için uygun sanırım, ancak şu an piyasadakiler HD uyumlu ve oldukça pahalı.
Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...

hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Mart 08, 2015, 18:23:17 ÖS »

gbs 8200 ucuz composite çeviricilere oranla bir nebze kaliteli sayılabilecek bir çözüm.
nint3ndo
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mart 08, 2015, 19:22:24 ÖS »

avermedia tv box pahalı mı olur? Farklı zamanlarda 50-55 TL civarında ilanlar oluyor. Takip edebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-avertv-box3-progressive-scan-1024x768-203273012/detay

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Mart 08, 2015, 19:50:07 ÖS »

Cevaplar için teşekkürler. Avermedia TV box ilanlarını takip etmek en doğru çözüm gibi...

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Mart 08, 2015, 20:59:42 ÖS »

TV box cihazları genelde görüntüyü çamur ediyor. GBS 2800 her ne kadar biraz nane molla bir kart olsa da görüntü kalitesi  çok daha iyidir. Aklında bulunsun.

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 08, 2015, 23:07:56 ÖS »

GBS-82XX upscaler kartları sadece RGB ve component girişi destekliyor. Composite (CVBS) video çıkışı olan konsollarda kullanamazsınız, en azından ben pratik bir yolunu bilmiyorum.

GBS-82XX kartları ile CVBS sinyalleri "upscale" etmek için önce CVBS'yi RGB'ye "decode" etmek lazım. Bunun için de oyun grafiklerine optimize edilmiş bir decoder (örn. Sony CXA 1621S) entegreli bir decoder devresi lazım (Fransız NES'lerdeki gibi).

Soru "ekonomik ve kaliteli" diyordu biliyorum ama ne yapayım, CVBS için XRGB Framemeister kullanmadan aklıma gelen en "ekonomik" kaliteli metod bu

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Mart 08, 2015, 23:31:46 ÖS »

Anlamak için iki kere okumam gerekti. Diğer arkadaşlara Allah kolaylık versin diyorum. 'TV box' cihazlarındaki görüntüyü çamur eden işlem de bu Composite>RGB dönüşümü değil mi zaten?

Bu Freimmeister da bayağı havalı bir şeymiş. Sadece fiyatı "birazcık" tuzlu(!)

Şurada güzl bir incelemesi var.
http://retrogaming.hazard-city.de/framemeister.html
« Son Düzenleme: Mart 08, 2015, 23:36:37 ÖS Gönderen: wizofwor » Logged

yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Mart 09, 2015, 00:23:03 ÖÖ »

Anlamak için iki kere okumam gerekti. Diğer arkadaşlara Allah kolaylık versin diyorum. 'TV box' cihazlarındaki görüntüyü çamur eden işlem de bu Composite>RGB dönüşümü değil mi zaten?

Evet. Hem CVBS=>RGB decode işlemi "kötü" hem framebuffer kullanan "upscale" işlemi ucuz (ADC 24-bit değil örneğin).

Ama ucuz işte

Alıntı
Bu Freimmeister da bayağı havalı bir şeymiş. Sadece fiyatı "birazcık" tuzlu(!)

Şurada güzl bir incelemesi var.
http://retrogaming.hazard-city.de/framemeister.html

Şu an kendin yapmadığın taktirde paranın alabileceği (profesyonel video ekipmanları dışında) en iyi gaming upscaler bu. İddia ettiklerine göre NES türü lightgun bile çalışabiliyormuş (hernasıl oluyorsa)

Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mart 09, 2015, 01:47:30 ÖÖ »

"Freimmeister" Mükemmel bir cihaz ve fiyatta hakikaten mükemmelmiş.

Böyle bir çözüm istememin sebebi elimde şu an kullanabileceğim  Multisystem bir Tv olmaması ve değerlendirmek istediğim köşede tozlanan bir 14" CRT monitörümün olması.

Tüplü TV'ye yakın bir görüntü elde etmek benim için yeterli açıkçası.

Cengiz Ermiş plug&play Pacman'i avermedia TV Box ile monitöre bağlayıp oynuyordu. Fena da gözükmüyordu sanki?

cengizermis
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Mart 09, 2015, 11:31:48 ÖÖ »

Madem adım geçmiş
Şöyle bir sıkıntı var Tv box kullanırken: Normal multisistem bir TVde görüntüler ışıl ışıl, capcanlı iken tvbox kullandığınızda garip bi matlık oluyor görüntüde. Fotoğraf ve inkjet çıktısı arasındaki fark gibi düşünebilirsin. Bence monitörü çöpe atıp ( ben kıyamam ama sen belki sen kıyarsın)  37ekran bir multi tv almak. Ben daha sonra TV boxı satıp 61 ekran  sony multi TV aldım.

-Cengiz's- Retro Game Room @youtube:
http://www.youtube.com/user/cengizermis1
Fatih Yıldırım
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #10 : Mart 09, 2015, 14:20:57 ÖS »

Monitörü atmam da TV box'tan vazgeçtim sanırım.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: