Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriTanışma ForumuTüm commodore gen tr severlere selamlar
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tüm commodore gen tr severlere selamlar  (Okunma Sayısı 13253 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« : Temmuz 18, 2007, 16:23:53 ÖS »

Bütün arkadaşlara selamlar,
siteyi  int de tesadüfen gördüm ama inanın çok memnun oldum, hemen üye oldum, bu aileye dahil olduğum için  mutluyum.
Kısaca kendimi tanıtmak istiyorum:

Yücel Bilik ben, Ankara'lıyım 40 yaşındayım evli ve 10 yaşında bir kızım var.
1989 yılında aldığım bir commodore64 sayesinde bilgisayarla tanıştım, o yıllarda kardeşimle tam bir commodore hastası olduk, sabahlara kadar (babamızdan fırça yesek bile) başından ayrılmazdık.
Ben Gunship oyununa bayılırdım, hatta o kadar ki meslek seçimime bile etki yaptı, şuan T.S.K da, AH-64 olmasada, Black Hawk pilotu olarak Binbaşı rütbesinde görev yapmaktayım.
      Hemen şunuda belirtmek istiyorum,Pilotluk seçmelerinde Pisikomotor testi dediğimiz mantıksal bilgi ve joystick kullanımını sınavı yapılır, işte bu tam bana göreydi. (tabiki commodore64 sayesinde) ben muazzam bir puan almıştım, eee nede olsa boştan yere sabahlamadık c=64 ile.
      Ve ben o bilgisayarımı hala tertemiz muhafaza ederim, bu konudu vefasızlık yapamam. Şu anda bile dizüstü bilgisayarımda c=64 emilatörü yüklüdür ve görevlerimde fırsat buldukça nostalji takılırım.
      Bu sitenin kurulmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
Gününüz aydınlık ve güzel olsun.  Yücel Bilik
« Son Düzenleme: Mart 24, 2023, 04:35:47 ÖÖ Gönderen: yucelbilik » Logged

yb
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Temmuz 18, 2007, 16:31:11 ÖS »

merhaba c64 ile olan hatıraların cok hoş hoşgeldin umarım sitemizden hoşlanırsın kalıcı olman dilegiyle
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Temmuz 18, 2007, 16:42:33 ÖS »

Bu sitenin, forumun amacı sizler gibi, commodore'la, Amigayla, amstrad ya da atarisiyle unutulmaz anılar yaşayan arkadaşları bir araya getirmek, eskileri hatırlamaktı. Bu mesajınız, forumun açılmasının ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor ve çok güzel bir anı olarak dikkati çekiyor... Hoşgeldiniz...

Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Temmuz 18, 2007, 17:01:15 ÖS »

Aramıza hoş geldin arkadaşım. Amaıga ve Commodore ile geçirdiğimiz günler gerçekten unutulmayacak zamandı
EMREZ
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Temmuz 18, 2007, 18:10:33 ÖS »

c64 az program yazmadım data larla grafik çizer bazen dataları kurcalar değişik grafikler çizerdim sonra programları demo dolu diskete kaydederdim ne olduysa disket bozuldu onu yıkamayı bir şekilde datalarımı kurtarmayı denedim ama başaramamıştım. o çok güzel müzikli demoyu hala arıyorum. siyah görüntüsüz bir ekranda sadece pa pa paf paf sözleri olan bir pop müzikti duyunca kulaklarıma inanamıştım c64 te böyle bir müziği. hep c64 ten daha fazlasını beklemiştim .

this is amiga speaking.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Temmuz 18, 2007, 20:30:28 ÖS »

hay allah, keşke askerliği ertelemeseymişim, belki ben de f-18 pilotu olurdum, az interceptor oynamadık

bu arada foruma hoşgeldiniz yücel komutanım. (eheh, yakında asker olcam, saygıda kusur etmemek lazım)

nightlord
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Temmuz 18, 2007, 22:06:08 ÖS »

neeeee Gunship mi aman allahim............

Ben yillarca oynadim gunship'i (hem de teyp'ten sabirla) HAtta ankarada kapanan bir bilgisayarcidan amstrad icin olan orjinal kutusunu almistim (icindeki kaset calinmisti) hayatimdaki ilk orjinal oyunumdur. Muhtesem bir kitapcigi vardir. Hala tertemiz cicek gibi durmaktadir evimde

Yucel Bilik: Birisinin Gunship oynayip sonunda gercek saldiri helikopteri pilotu olmasinin canli ornegi oldugunuz icin size cook cok tesekkur ediyorum. Hep insanlara anlatmaya calisirdim, Gunship cok gercekci diye artik canli bir ornek var

Hosgeldiniz

yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Temmuz 18, 2007, 23:13:59 ÖS »

Tüm arkadaşlarıma hoşbulduk der, çok teşekkür ederim.
     Arkadaşlar ben commodore dergisinin eski sayılarını elime alıp incelerken hala çok mutlu oluyorum acaba o yıllar mı güzeldi yoksa biz mi yaşlanıyoruz.
     Hiç unutmam; Gözlem bilgisayardan test drive oyun kasetini almıştım, kapaktaki resim şu anki Need for Speed oyunundaki grafikler gibi bir çizimdi, tabii o zaman ekran kartı ne, ses kartı ne, işlemci ne vs vs bilmediğimiz için ben de öyle bir görüntüyle karşılaşacağımı sandım ama sonuç korkunç bir hayal kırıklığı oldu.Ama şu andaki muhteşem görüntülü oyunlar commodore un tadını asla vermedi, tıpkı tek kanallı tv den çok kanallı tv yayınlarına geçişin verdiği tat gibi.
       O yıllarda, ortak duyguları yaşamış güzel insanların oluşturduğu bu site inşallah sonsuza kadar yaşar.
       (Arda'cım, askerlikten kaçamazsın, kendi isteğinle gel teslim ol, cezan hafiflesin, seni bekliyorum:-))).
        Saygılar . Yücel Bilik 

yb
modelist
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Temmuz 19, 2007, 00:05:00 ÖÖ »

o zamanki oyuların hepsinde bir yarışma vardı seviyeliydi her yaştaki insanlara hitap ediyordu görüş farklılıgı gerektirmeyen oyunlardı şimdikiler tamamen vahşet ölüm kan hırsızlık kabadayılık insanların genç beyinlerin insanlıktan cıkmaları için amaç edinerek yapılmış politika kokan oyunlar amerikanın güç propagandası vesayiresi gibi onun için bilgisayar benim için şu an sadece elektronik bir cihaz commodore amiga ise artık sadece güzel bir anı...
yucelbilik
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Temmuz 19, 2007, 00:37:58 ÖÖ »

modelist, sana tamamiyle katılıyorum, o dönem hoş bir anı olarak kaldı, şu anda bilgisayar dergilerini bile düzenli takip etmiyorum ayda yılda denk gelirse okuyorum.

yb
POLAT27
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Temmuz 19, 2007, 01:58:22 ÖÖ »

vala arkadaslar.. 15 yasında yıgenım var...  bıraktı pes 6  yı fıfayı  ınanın  kıck off  senseble  oynuyor...   connan fodder ı gorunce zaten   tam bı amıgacı oldu...  hem amıgayı hem commodore cok sevdı..  yenı nesıl ıcın bırazda uzuluyorum ınanın.. bıde bende psp  var.. ıcınde commodore amıga sega  neo geo emualrı yuklu.. hep eskı oyunalrı oynuyorum.. arkadaslar das dalga gecıyo.. psp  sı var oynadıgın oyunalr 20 yıllık dıye... gecsınler ....

amiga  1200 açılmamış kutulu / amiga 600 hd açılmamış kutulu  / amiga 500 plus / amiga 500 / amida cd32 açılmamış kutulu / sega mega drive / sega master sytem / sega saturn açılmamış kutulu / sega dream açılmamış kutulu. commodore 64 sifir. commodore 64g  amiga 500 gotekli 4 adet.
comozor
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Temmuz 19, 2007, 08:53:37 ÖÖ »

Hoşgeldin yücelbilik. Hakikaten polat27, pspde de C= 64 oyunları oynuyorum. Arkadaşlar soruyorlar ''hangi oyunlar var?'' ben de sayıyorum; Stunt car racer, wizard of war, turrican, giana sister, myth diye. kenndi oyunlarından da Capcom Classic, Genesis, EA Replay....

MICRODOT-ZAMZARA
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Temmuz 19, 2007, 09:23:05 ÖÖ »

Ben büyük kızımla Amıga oynadığımı duyan arkadaşlar yüzlerinde tuhaf bir gülümseme ile arkamdan bakıyorlar. Ama ne olursa olsun, kızım Amıgadaki oyunları Pc ye tercih ediyor. dün gece onunla akşam Alıen Breed 2 oynarken saatı unutmuşuz.
Küçük kızım ise şimdilik ablasını oyun oynarken seyredip, joysticklere hücum ediyor.
İleride onada Amıga sevgisini aşılayacağım.
Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #13 : Temmuz 19, 2007, 11:37:31 ÖÖ »

Eski bir Commodore ve Amıgacının da siteye katılması çok güzel.
Hoş geldin
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: