Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga EmülasyonAmiga için ADF emulatör
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga için ADF emulatör  (Okunma Sayısı 12762 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Mayıs 04, 2007, 06:59:56 ÖÖ »

Böyle bir program buldum,Amiga'da ADF dosyalarını sanırım herhangibir diskete veya sürücüye yazdırmadan emulasyon ile çalıştırıyor.1200'üme yükledim ve çalıştırdım.ADF imajını programa verdikten sonra ne yapacağımı bulamadım.Bu programdan önce Muirexx3.0 kurmalısınız.(bkz.aminet)Yardımlarınızı bekliyorum.

http://uae-app.back2roots.org/
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mayıs 04, 2007, 09:00:55 ÖÖ »

Paylaşım için sağol dostum
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Mayıs 04, 2007, 09:15:39 ÖÖ »

Teşekkürler dostum,boşuna dememişler bilgi paylaştıkça büyür diye:)
zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Mayıs 04, 2007, 09:38:09 ÖÖ »

Belki bir device eklemen gerekiyordur? Birşeyler c'ye kopyalaman falan gerekebilir.

ADF: sürücüsü çıkması lazım.
Nazmiye
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mayıs 04, 2007, 09:44:36 ÖÖ »

Hardisk olmadan da bu programı kullanabilirmiyiz
zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2007, 10:31:58 ÖÖ »

Pratikte pek bir anlamı olmaz gibi geldi. ADF'yi diskete imaj dosyası olarak kaydetmek yerine disket yazarız. Sonuçta aynı disk alanını kullanacak ve okumak için ek programa ihtiyacın kalmayacak.
pofuduk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Mayıs 04, 2007, 10:57:06 ÖÖ »

Hdd veya cdden adf dosyalarını mı çalıştırıyo bu? Öyleyse süper..
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Mayıs 04, 2007, 11:27:35 ÖÖ »

UAE-App requires at least V37 of the Amiga-OS (Kick 2.04/Workbench 2.04), running on any port of UAE which allows to mount parts of the native host filesystem as amiga volumes.

Sanırım UAE olmadan olmuyor. Mantıken UAE zaten bir amiga olduğu için uae için yazılan herşey amigada da çalışması gerek. Ama metne bakarsak bu programın bir rexx scripti olduğunu görüyoruz, sanırım uae'nin rexx arabirimini kullanarak hallediyor bu işleri.
Arşivin içinde ixemul dışında bir kütüphane de yok, harhangi bir mount list dosyası da yok, l klasörü de yok, herhangi bir device da yok. Bu durumda emülasyon kısmını tamamıyle UAE'nin hallettiğini söyleyebiliriz, dolayısıyla bu program, amiganıza AmigaUAE kurmadan çalışmayacaktır. --ki süper bir amiganız yoksa, bu da saçma bir çözüm olacaktır--

coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #8 : Mayıs 04, 2007, 11:41:13 ÖÖ »

benzer bir islevi goren adf device var. kullanmasi biraz zor, shell'den calisiyor, ama calistigini ve adf'lerden a1200'ume eye of the beholder install ettigimi hatirliyorum bir iki sene once.

Retro Hincal Uluc
AmigAmigA
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Mayıs 04, 2007, 12:17:15 ÖS »

sistem gereksinimlerine bakarsanız minimum kick 2.04 istemiş.Demek ki turbolu bir amigada rahatlıkla çalışabilir.Öncelikle "ADF:" mount ediyoruz.Bunu yapmak için herhangibir yere "ADF" adlı bir klasör açıp içine adf imajlarımızı atıyoruz.Dopus'tan yada user startuptan "ADF:" assign yapabiliriz(ben dopus'tan yaptım)Bunları yapmazsanız ua'nın Gui arabirimi açılmıyor.Mount işleminden sonra shellden komutla yada ua simgesine çift tıklama ile programı çalıştırıyoruz ve resimde görülen gui açılıyor.Ben df0'a bir adf imajı yerleştirdim ama sonrasında ne yapmamız gerektiğini bulamadım.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: