Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAMD Anakart Nvidia GPU Sorusuna teknopat.net sitesi yaptigi sacmalik.
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: AMD Anakart Nvidia GPU Sorusuna teknopat.net sitesi yaptigi sacmalik.  (Okunma Sayısı 6077 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Ağustos 06, 2015, 11:47:00 ÖÖ »

Gecenlerde teknopat.net sitesine Lkma kullanici adi ile uye oldum.
nedenini soyleyim....

Bir ekran karti almam lazim. Dolayisi ile biraz arastirma yapiyordum. Bazi sitelerde nVidia grafik suruculerinin sistemde amd grafik suruculerini tespit ettiginde, PhysX ozelligini devre disi birakabilecegini yazdigini gordum.
Bakin linklere ...
1-nVidia disables gpu physx when second non-nvidia gpu is installed.. Diyor
http://www.vrworld.com/2014/07/31/nvidia-disables-gpu-physx-2nd-non-nv-gpu-installed/

2- Nvidia Disables PhysX in Presence of ATI GPU
http://www.tomshardware.com/news/nvidia-physx-ati-gpu-disable,8742.html

Bendede bir hastalik var Her nekadar PhysX icin gereksiz ve satis stratejisi deselerde sonucta boyle birsey AMD de yok. Ama ben bu ozelligin eksik olmasini istemiyorum buda olmali bende, bundan dolayi nVidia almaya kara verdim.

Ama anakartim AMD, ve kafamda bir soru isareti olustu.
Acaba ben nvidia alirsam physx vyeya baska bir ozellik devredisi kalirmi ?
Cunku herkes bilir ki Amd ana kartlarda chipset ile on-board grafik  veya İslemci ile bir yani APU seklinde grafik olabilir.  Bu durumda bu grafik chiplerinin suruculeri elbette yuklenecek.
Ozaman benim alacagim nvidia ekran karti da sistemde AMD ekran kartinin takili oldugunu sanmiyacak mi ?

İnternettw yine bir arastirma yapim dedim.

teknopat.net sitesinde, kafamda olusan soruya benzer bir baslik gordum. AMD Sisteme nvidia ekran karti olurmu diye.
PciE girmisler Chipsetten cikmislar. Sanki cocuklar, bilip bilmeden cevap yazmis. Agresif davranislar ve polemik olusmus.

Sacmaliga bakin.

25 Temmuz danopat.net e uye olup bende bir baslik actim. Hem konu basligimi degistidiler hemde gereksiz mesajdan dolayi beni 11 Agustosa kadar kisitladilar.

Gereksiz Mesajlar" nedeniyle 11 Ağustos 2015 19:17 tarihine kadar yetkileriniz kısıtlandı diyorlar. Gereksizlige karar veren kim. bu konu ile ilgili bilgi edinmek gereksizlik mi?

Mesajim bu linkte
https://www.technopat.net/sosyal/konu/amd-anakarta-nvidia-ekran-kart%C4%B1-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmayan-%C3%B6zellikler.229032/

Adamlar bu konuyu acikliga kavusturup gozumuzu acacaklarina kapattilar.

Bence bana teknopat.net te ki uyeler hatta sitenin kendisi gereksiz gibi geldi.

Sizce nvidia ve amd durumu ne olabilir.
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Ağustos 06, 2015, 12:11:32 ÖS »

Evet AMD kart ile Physx çalıştırabilirsiniz bu mümkün. Sanırım sadece bazı ayarlar ve sürücüler kurmak gerekiyor linkte daha detaylı anlatımı var.

Ben Nvidia kartları daha çok sevdiğim için AMD sistemde çok kullandım. Hiç bir kartta da sorun yaşamadım. 

Bazı insanlar AMD anakartlı bir sistemde Nvidia karttan tam performans alınamayacağını söylüyorlar ama ben gayet memnundum.

http://forum.donanimhaber.com/m_101718989/tm.htm

malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ağustos 06, 2015, 13:02:20 ÖS »

Yanlis anlasilmasin Amd ekran karti ile physx calistirmak istemiyorum. Bu nvidianin isi.

Ogrenmek istedigim sadece Amd donanimli anakartlarda nvidia grafik kartini kullanirken , nvidia grafik kartinin phsyx veya baska bir ozelligik devre disi kalirmi. Oyunlarin grafik ayarlarinda physx on/off secenegi pasiflesirmi.

Nividia ekran kartinin suruculeri amd anakartin on-board grafik islemcisinin suruculerini tespit edip herhangi bir ozellik kisitlarmi.
İlk mesajimda verdigim linklerde. Amd nin ekran karti nvidia ile bir takilinca physx disable olacak diyor.
Anakartin on-board grafik islemciasi de Amd.
« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2015, 13:04:36 ÖS Gönderen: malik » Logged
Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Ağustos 06, 2015, 13:06:17 ÖS »

Değerli @Malik hiç uğraşma hemen yeni nesil bir oyun konsolu al bak keyfine Kahkaha Kahkaha

Dünyada PC mı kaldı artik Kahkaha
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ağustos 06, 2015, 13:22:39 ÖS »

Yeni nesil konsolda fena bir fikir degil.
Nvidianin yeni nesil Gtx 900 serisinden asagi almamak lazim.
Gtx 960 850TL civarı.
Gtx 950 17 Agustosta cikacakmis. 960 in kirpilmis hali, oda nekadar dusuk olurki fiyati.

PS4 ve xbox one 1400 TL civari. Kolundan tut harddiskine kadar bir set.Canavar gibi.Oyun kurma derdi, calisti calismadi derdi yok. Tak kullan.

800 TL veren 1400 tlde verir........
« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2015, 13:26:46 ÖS Gönderen: malik » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ağustos 06, 2015, 13:45:09 ÖS »

Pardon ben soruyu doğru anladım da verdiğim link yanlışmış. Yani AMD anakartta Nvidia grafik kartı sorunsuz çalışıyor ama ben açıkçası Physx özelliğinin aktif olup olmadığına hiç dikkat etmedim.  

Ama vermiş olduğum link bu durumu yine açıklığa kavuşturuyor.  Physx  özelliği ekran kartıyla ilgili bir durum anakartın bu özellği kısıtlayacağını sanmıyorum. Zaten o linkte AMD ekran kartında olmayan Physx özelliğini yine nvidia bir kart takarak kullanmayı anlatmışlar. Bu durumda sadece Nvidia kart kullanılacaksa Physx özelliği de çalışacaktır.

segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ağustos 06, 2015, 14:04:03 ÖS »

Konsol fikri iyi güzelde FPS tarzı oyunları konsolda oynamak tam bir işkence. İnsanın başı dönüyor yön bulayım nişan alayım falan derken. Bi süre oyanadım alışırım falan diye ama ben bir türlü beceremedim. Benim için FPS konusunda PC candır.

Ekran kartı olayına gelirsek 900 serisi gerekmeden orta sınıf bir ekran kartıyla tüm oyunlar oynanabilir. Ben HD7870 ile oynayabiliyorsam gtx680-gtx780 fazla bile gelir.

Texas
Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Ağustos 06, 2015, 14:28:25 ÖS »

Oyun konsolu aslinda her eve gerekli tabiki maddi duruma gore iyi birde PC olursa cok keyifli olur

« Son Düzenleme: Ağustos 07, 2015, 21:54:09 ÖS Gönderen: Texas » Logged
malik
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ağustos 06, 2015, 14:37:22 ÖS »

Segaa, physx i kisitlayan anakart degil nvidia suruculeri, amd grafik var diye.

ilk zamanlarda ati ile physx i, ati-amd ekran kartiyla beraber ucuz bir nvidia ekran karti ile calistirdilar. Sonradan nvidia bu durum icinde onlem alip guncelledigi suruculerde ikinci kart ati-amd ise physxi bu sekil icinde kapatti.
Bazi kisiler degistirilmis suruculer ile hilele yapip yine ikinci karti takarak physx calistirmak icin ugrasti.

Ogrenmek istedigim Amd nin on-board ekran karti olan anakartlarinda, grafik amd oldugu icin, nvidia physx i veya baska bir ozelligi disable yapacakmi.
Amd on-board ekran kartli veya apu islemcili anakartta nvidia ekran karti kullanip physx calistigini goren varmi. Calisiyormu.

« Son Düzenleme: Ağustos 06, 2015, 14:40:49 ÖS Gönderen: malik » Logged
segaa
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : Ağustos 06, 2015, 16:39:05 ÖS »

Bende zaten bundan bahsetmiştim Physx özellğini ikinci bir kart takıp aktifleştirmenin mantığı elinde üst düzey AMD grafik kartı olanın eski bir Nvidia kartı kullanarak bu özelliği aktif etmesidir.

Anakartın On Board olması fark etmiyor harici ekran kartı takınca kendini kapatıyor veya bios ayarlarından kendin de kapatabiliyorsun. Demek istediğim sürücü çakışması olmaz, Nvidia donanımı ve yazılımı AMD sistemde çalışır ama tüm özelliklerini tam anlamıyla kullanabiliyor muyuz bunu bende bilmiyorum.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: