Herkese merhabalar.
Forumda daha önce bir çok arkadaş bu konularda bilgi verdi. Bildiğimiz üzere LCD TV ya da Monitörlerde Arcade oyunlardaki görüntü problemi büyük dert. Yavuz Bey bunun için Scanline cihazı yapmıştı.
En beğendiğim emulator Final Brun Alpha dır. Bir çok mame oyunu bu emulatorde daha akıcı ve sorunsuz oynamaktadır. Mame hala çok sıkıntılı. Test eden arkadaşlar farkı anlayabilirler. FBA süper bir emulator fakat çözünürlük vs. ile alakalı büyük sorunları var. Ben de biraz araştırma yaparken Retroarch frontend i kurcalamaya başladım. Bu yazılımın güzelliği bir çok emulasyonu bir arada barındırması. Gerekli olan emulatorün CORE dosyasını indirip direk oynayabilirsiniz. MAME- FBA- PSP -Dreamcast vs. gibi bir çok platform mevcut.
Yazılımda bazı görüntü filtreleri de var. Benim en çok beğendiğim ise CRT efekti veren CRT-easymode efekti. Sizler için bazı resimler aldım. Sizlerden ricam elinde orjinal arcade CRT kabini olanlar ya da Yavuz Bey'in yaptığı cihaza sahip olanlar bakıp değerlendirmesidir. Görüntü iyi midir kötümüdür, ya da geliştirilmesi mi gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim.
Resimler Macbook Pro cihazın monitöründen alınmıştır. Masaüstü çözünürlüğü 2500X.... şeklindedir.
Aşağıda resimleri ekliyorum. Bazılarını tam zamanlama ile tutturamadım kusura bakmayın. Resimlere Zoom yaparak detaylı bakabilirsiniz.
Metal Slug 3 ve SF3 Third Strike FBA Core ile, Mortal Kombat ve Tekken TAG ise Mame 0.171 Core ile denenmiştir.
VİDEO eklenmiştir. 46'' Sony 46X3500 TV ile aldığım sonuçlar bunlardır. Nedenini bilmediğim şekilde bazen donma yapıyor. Sadece görüntü aktardığımda oldu. Normal Mac üzerinden oynarken en ufak bir kasma donma olmamaktadır.
CRT effect OFF
CRT effect ON

CRT effect OFF

CRT effect ON

CRT effect OFF

CRT effect ON

CRT effect OFF

CRT effect ON

CRT effect OFF

CRT effect ON

CRT effect OFF

CRT effect ON

CRT effect OFF

CRT effect ON

CRT effect OFF

CRT effect ON

CRT effect OFF

CRT effect ON
