Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımAmiga 1200 için Trapdoor Kapağının 3B Yazıcı ile Temini
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Amiga 1200 için Trapdoor Kapağının 3B Yazıcı ile Temini  (Okunma Sayısı 9150 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ilkerficicilar
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Şubat 18, 2017, 07:59:39 ÖÖ »

Amiga 1200'ünün alttaki trapdoor kapağı eksik olanlar veya havalandırmalısını yaptırmak isteyenler için 3 boyutlu yazıcıya uygun .STL dosyası:

http://www.thingiverse.com/thing:376267

Bu sitedeki dosyayı 3B yazıcı ile çıktı alan bir yere gönderiyorsunuz, 0.1mm ve PLA ile basın diyor, renk seçimini belirtiyorsunuz ve eksik kapak ayağınıza geliyor.

Ben 3B yazıcı servisi için LetGo'da commodore diye aratınca çıkan o mavi kartuşu yapan kişiden yardım almıştım, öneririm.

http://cbm.ficicilar.name.tr/ - Commodore Hacking
wolfiem
Deneyimli

May the source be with you!

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Şubat 18, 2017, 10:25:24 ÖÖ »

Bunu deneyeceğim, paylaşım için teşekkürler.

Commodore & Amiga & Amstrad & Retro Macintosh Fan
k2.bbs.tr - Çok yakında!
appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 18, 2017, 19:23:16 ÖS »

O kapağı bastırmanın 3d printer maliyeti nedir? Bilginiz var mı?

Yazdırma için kullanacağınız malzemeye ve yazdırma çözünürlüğüne göre çok değişiyor.  Türkiye'de de 3B yazdırma yapan birçok şirket var.  C1084S monitör ön kapağı yazdırmak için kullanmıştım, 2 kez.  Hiçbiri uzun ömürlü olmadı ne yazık ki.

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Şubat 18, 2017, 20:25:03 ÖS »

O kapağı bastırmanın 3d printer maliyeti nedir? Bilginiz var mı?

Yazdırma için kullanacağınız malzemeye ve yazdırma çözünürlüğüne göre çok değişiyor.  Türkiye'de de 3B yazdırma yapan birçok şirket var.  C1084S monitör ön kapağı yazdırmak için kullanmıştım, 2 kez.  Hiçbiri uzun ömürlü olmadı ne yazık ki.
Muhakkak peki kaça yaptırmıştınız?

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 18, 2017, 21:54:58 ÖS »

C1084 ön panelini 50 TL civarına yaptırmıştım ama 200 TL'ye kadar fiyat teklifleri vardı.  ABS ile bastırtmıştım malzeme olarak.  Çözünürlük çok yüksek değildi.  C0184 ön panelini bilenler bilir, esnek bir plastikten yapılmış olsa da kolay kırılırdı, ABS fazla pek bir malzeme olduğundan montajı bile çok zor oldu ve hızlı bir şekilde yine kırıldı.  Daha uygun bir malzeme ne olur bu işler için emin değilim, 3B yazdırmadan daha çok anlayan biri yönlendirebilir.  A1200 kapağı için tahminen ABS ile yazdırmak yeterli olacaktır.  50 TL - 100 TL arasına kapatabilirsiniz işi.  Ben TRİDİ ATÖLYE ve 3B Fab diye bir yere yaptırmışım zamanında.  Dediğim gibi baskı kalitesinden memnun kalmamıştım, çok çapaklı gelmişti, ama bastırdığım şey çok daha ince detay.

AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Şubat 18, 2017, 22:00:03 ÖS »

Evet ondan sordum size, bende yüksek fiyatlar alıyorum. Misal Amiga tank mousumun alt kısmını modallesem kendim. 3d print ettirdim orta halli bir malzeme ile 200 tl yi buluyor onun yerine yeni tank mouse alırım diyor insan. Robotumun bir parçası kayboldu ufak bişey dedim modalletip ekliyim estetiği kaymasın 1cm bir parça 100 tl mi ne istediler çok abartılı bulmuştum. SOnra dedim biraz daha ucuzlasın bu teknoloji kafa yormayı bıraktım.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Şubat 18, 2017, 22:23:04 ÖS »

Sağlam 3B çıktı istiyorsanız en sağlam yapan printer insan elidir.

Bol vaktim olsa bahsi geçen kapakların aynısını birebir sanatımla çıkarabilirim.

Kablo kanaleti kullanarak yaptığım mini pc kutusu.

emarti
Uzman

Only Amiga Makes It Possible █

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #7 : Şubat 18, 2017, 22:33:54 ÖS »

Sağlam 3B çıktı istiyorsanız en sağlam yapan printer insan elidir.

Bol vaktim olsa bahsi geçen kapakların aynısını birebir sanatımla çıkarabilirim.

Kablo kanaleti kullanarak yaptığım mini pc kutusu.

Konu hakkında biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz? Isıtma yöntemi ile şekil verdiniz?

https://github.com/emartisoft My GitHUB | http://csdb.dk/scener/?id=26786 My CSDB | https://c64kernal.com Genesis

READY.
SYS(64767): EMARTI
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 18, 2017, 22:58:59 ÖS »

Bir süredir 3D yazıcılarla haşırneşir oluyorum. Bir tane satın aldım, bir tane kendim yaptım. Şunu söyleyebilirim. PLA kullanırsanız daha kaliteli çıktı alıyorsunuz, zira malzeme çekmiyor. Ancak PLA malzeme ısıya karşı çok duyarlı. 50-60 dereceleri geçince esnemeye, hamurlaşmaya başlıyor. Dolayısı ile ısınacak yada sıcaklık görecek parçaları PLA yaptırmanın bir anlamı yok.

ABS malzeme sıcaklığa karşı daha dayanaklı ancak baskısını yapmak daha problemli. Zira parça yazdırılırken çekiyor. Yani soğudukça küçülüyor bu sebeple burkulma hareketi yapmaya meyilli oluyor ve çıktı kozmetik olarak daha kötü oluyor.

Son olarak henüz pek yaygın olmayan PET malzeme diğer iki malzemenin iyi yanlarını taşıyor. Az çekiyor ve sağlam. Bilgiğimiz pet şişeleri yaptıkları malzeme aslında. Ancak ben çok iyi sonuçlar alamadım. Baskı hızını ve sıcaklığını falan iyi ayarlamak gerekiyor.

Özetle, trapdoor kapağını PLA yaptırmayın derim.

Bu saydıklarımın tamamı FDM yazıcılar için geçerli. Zaten ucuz olduğu için bu ara piyasada neredeyse başka yazıcı yok. Ancak sinterleme ile baskı yapan bir diğer yazıcı grubu var ki çıktıları hakikaten çok kaliteli oluyor. Hatta baskı sonrası post process yapıldığında neredeyse kalıptan çıkmış gibi oluyor. Bir müşterim için yaptırdığım numuneyi görenler 3D Print olduğuna inanmadılar.

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Şubat 18, 2017, 23:07:54 ÖS »

Çelik cetvel ve maket bıçağı ile kanaletin gereksiz kenarlarını kesip düz plakalar elde ettim, maket bıçağından geçmiş kenarlara arkası takozlu zımpara uygalayarak kenarların 90 derece olmasını sağladım, plakaları yan yana koyarak Japon yaıştırıcısı ile yapıştırarak büyük plakalar elde ettim, yapacağım kutunun ilk baştan kartondan modelini yaptım, sonrası gene maket bıçağı, zımpara ve japon yapıştıcısı ve bol zaman.

Maket bıçağıyla plakaları keserken iki taraftandan iz yapıp hafif büke büke çıt diye kırmak iyi oluyor tek taraftan çizince diğer tarafa ulaşmak zor oluyor.
Voltron
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2017, 05:55:03 ÖÖ »

Peki 3D yazıcılarla yapılmış modeller neden gelende tel kadayıf gibi bir yüzeye sahip oluyor ? Belli ki cihaz modeli ince ince çizerken bu yüzey oluşuyor.

Bütün malzeme ve yazıcılarda bu olay var mı merak etmekteyim.

Metal grupları çok bağırıyor. haklıyken haksız duruma düşüyorlar...
appiah4
Uzman

COMMAND.COM

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Şubat 19, 2017, 08:14:08 ÖÖ »

Katman üstüne katman ekleyerek yapıldığından yüzeyler pürüzlü oluyor bu pürüzlülüğün miktarı ve dolaylı olarak hem çapak miktarı hem de malzeme dayanıklılığı yazıcı çözünürlüğüne bağlı.  Türkiye'de amatör olarak bu işi yapan firmaların  yazıcıları genel olarak ucuz ve düşük çözünürlüklü.  Örneğin shapeways'e bastırıp yurtdışından getirteceğiniz bir parçada böyle bir sorun olmaz.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: