Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: cf kart yazma koruması  (Okunma Sayısı 4817 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« : Mart 17, 2017, 09:02:32 ÖÖ »

Amiga için 64 gb Kingston cf kart aldım. Diskpart'la sıfırlarken yazma koruması hatası verdi ancak kartı sıfırladı.
Os 3.9 disketiyle açıp kartı pfs3 olarak bölümlendirdim ve sıkıntısız formatladım.
Resetledikten sonra diskette açılış ekranında kilitlenip kalıyor.
Wb 3.1'de de aynı şekilde açılışta kilitlenip kalıyor.
Tekrar diskpart'la sıfırlamayı denedim sıfırlandı gözüküyor ancak bu seferde formatlayamıyorum. Disk manager'da format seçeneyi çıkmıyor.
Yazma korumusını nasıl kalırabilirim?
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Mart 23, 2017, 21:48:19 ÖS »

Yaklaşık otuza yakın program denedikten sonra sadece macrorit disk partition yazma korumasını kaldırdı
https://cyberraiden.wordpress.com/2014/04/10/macrorit-disk-partition-expert-free-edition-ver-3-review-tutorial/
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 23, 2017, 22:08:43 ÖS »

Disk part ile diski seçtikten sonra "attributes disk clear readonly" komutu ile write protection u kaldırabilirsiniz.
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Mart 23, 2017, 22:11:37 ÖS »

problem de oydu zaten. kaldırıldı diyor kaldırmıyordu ve diski başlatılamıyordu.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Mart 24, 2017, 17:35:47 ÖS »

Bu durumlar için bir amithlon bilgisayarı bulundurulur ve Amithlon 1.0 açılıp disk bölünür.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
mrmojorisin
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Mart 24, 2017, 17:58:47 ÖS »

MBR'de şu an hatırlayamadığım sector sonlandırılamadı hatası veriyordu. Diskpart ve benzeri envayi komut işlem tamamlandı gösterip işlem yapamıyordu ve disk manager'dan disk inactive gözüküyordu.
Bazı programlarsa write protect error veriyordu. Dos'taki fdisk'e kadar deneyip çözüm bulamamıştım. OS 3.9 ise write protect error vermişti. Yüzlerce bölümlendirme çabasından sonra bile amiga'da ayarladığım bölümler aynen duruyordu.
Şansıma bir tek bu program işime yaradı. Günün birisinde benzer durumlar karşılaşan birisi olursa diye program linkini verdim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: