Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Parola korumalı bilgilere ulaşma sorunu  (Okunma Sayısı 6064 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 08, 2017, 15:48:09 ÖS »

Öncelikle konuyu yanlış bölüme açmış olabilirim bundan dolayı özür diliyorum.

Windows XP işletim sistemli nadiren kullandığım eski bilgisayarımın Gigabyte GA-8i915P DUO anakartı arızalanarak iptal duruma geçti. Eski olan bu sistemi tekrar hayata geçirmek yerine sadece harddiskte bulunan bazı bilgiler almak istiyorum. Bu bilgiler windows parola korumalı hesabımda bulunuyor. Harddiski farklı bilgisayara ikinci harddisk olarak taktığımda herhangi bir sıkıntı olmadığı ve bilgilerin durduğu gözüküyor. Fakat parola korumalı kullanıcılar bölümünden belgelerim yada masaüstü bölümüne ulaşmaya çalışmak istediğimde "yetkiniz yok" uyarısı alıyorum.

Acaba bu bölüme nasıl ulaşıp bilgileri mi yedekleyebilirim? Konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum.

Amiga 1200 HD 80MB + CF 8GB + Elbox 1200 / 4 + 68882 50Mhz CoP
Amiga 600 2MB
Amiga 500 + Amiga 590 HDP
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
WildLord
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2017, 16:05:12 ÖS »

Xp'de kullanıcı için oluşturduğunuz şifreyle, dosya ve klasör (NTFS) yetki kısıtlamasına da onay vermişsiniz. Yetkisiz klasörün "Klasör Özelliklerine" girip, "Güvenlik" bölümünden, sahipliğini almanız gerekiyor. Everyone kullanıcısını ya da sizin mevcut kullanıcınızı da klasör izinlerine ekleyin.
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2017, 16:18:31 ÖS »

Herhangi bir Linux tabanlı "Live CD" işletim sistemi işini görür; Ben önceden bu yöntemi XP çökünce Lapis kullanarak hallediyordum.

Bazen HDD'leri açmıyordu, bu sorun olursa şu iki şekilde çözülüyor:
1. Bilgisayarı normal kapatıp direk Linux ile açmak.
2. Windows'u açmadan XP CD'si ile CHKDSK yapıp, yeniden başlatıp direk Linux ile çalıştırınca.

Kolay gelsin    

Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2017, 16:23:01 ÖS »

Xp'de kullanıcı için oluşturduğunuz şifreyle, dosya ve klasör (NTFS) yetki kısıtlamasına da onay vermişsiniz. Yetkisiz klasörün "Klasör Özelliklerine" girip, "Güvenlik" bölümünden, sahipliğini almanız gerekiyor. Everyone kullanıcısını ya da sizin mevcut kullanıcınızı da klasör izinlerine ekleyin.

Anlattığınız şekilde dosyalara ulaşabildim, şimdilik bir sorun yok.
« Son Düzenleme: Nisan 08, 2017, 16:31:12 ÖS Gönderen: amiga24 » Logged

Amiga 600 2MB
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
NoStres
Deneyimli

One Love, One Heart, One Destiny

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2017, 16:34:08 ÖS »

CD yakmak istemiyorsanız USB flash bellek üzerinden halledebilirsiniz, Slax tavsiye ederim, syslinux.exe içinde geldiği için çok kolay kurulum yapabilirsiniz.

Kullanımı:
1. sıkıştırılmış dosyaları flash bellek içine atın.
2. "[USB]:\slax\boot" Klasöründeki bootinst.bat dosyasını çalıştırın, dosyaların bulunduğu flash belleğe boot sector çekirdeğini gömüyor.
Kurulum kadar.

İndirme linki:
https://www.slax.org/tr/download.php

Amiga24
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2017, 16:58:51 ÖS »

@WildLord @NoStres ilgi, alaka ve yaptığınız öneriler için çok teşekkür ederim. İlk yöntemle parola korumalı dosyalara ulaşıp yedekledim. İyi günler...

Amiga 600 2MB
Amiga 500 Plus
Commodore 1084S Montr
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: