Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetUzun mesafeli kablosuz network aktarımı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Uzun mesafeli kablosuz network aktarımı  (Okunma Sayısı 5405 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 10, 2017, 09:50:16 ÖÖ »

Network konusunda tecrübeli değilim. Evimde Superonline'ın fiber interneti var ve bu interneti aynı sitede 50-60 metre mesafede bulunan başka bir eve kablosuz olarak aktarmak istiyorum. Aktardığım evde de birden fazla cihazın bu ağa bağlanması gerekecek. Kısa bir araştırmada TP-LINK TL-WA7510N adlı bir ürüne rastladım. Bu cihaz 5GHz frekansta sinyal aktarımı yapıyor. En uygun 219TL'ye rastladım ve 2 adet satın almak gerekecek sanırım. Bu ve benzeri cihazlar kullanan var mı aramızda? Fiyat / performans olarak daha iyi olan başka ürünleri de merak ediyorum.
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2017, 09:51:53 ÖÖ Gönderen: witchdoktor » Logged
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2017, 10:03:37 ÖÖ »

802.11x standartı ve senkron yayın yapan aygıtlar kapalı alanlarda mesafeye göre değil polarize durumuna göre performans sağlarlar.

Şöyle ki;
TL-wa7510N 5ghz çıkış yapıyor olması mesafesinin uzun olacağı anlamı taşımaz. günümüzde sinyal gürültülerinden daha az etkilenir başka artısı yok, ve yapı itibariyle biquad anten tipine sahiptir. karşılıklı konumlanırsa maximumda 150mb taşıyacak 60m mesafeden bahsedildiğinde bu ortalama 100mb'e kadar düşecek demektir ama yeterlidir.
birbirini yaklaşık olarak karşılıklı görebilecek şekilde konumlandırabilirseniz performanslı olur.

unutmadan bir hatırlatma daha yapalım. cihaz 5ghz çalışıyor yani 5ghz uyumlu olmayan laptoplar bilgisayar ve telefonlar çalışmazlar.
standart olanı 2.4ghz'dir

wizofwor
Genel Yönetici

Gosub ile gidilen yerden goto ile dönen adam

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2017, 10:08:09 ÖÖ »

Şuraya ev ile ofis arası wifi başlığının linkini bırakayım. Aradan 7 sene geçmiş teknolji muhakkak değişmiştir ancak neler konuşulduğunu hatırlamakta fayda var.

Benzer bir başlık daha vardı ama onu bulamadım.

hakanzade
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2017, 10:13:36 ÖÖ »

2 sene kadar önce yan apartmandaki komşumla bir süre ortak net kullandık iki apartman arası ethernet kablo çekip, kablo ucuna resimdeki aletten taktık. Uzak mesafeye wifi sinyali eriştirmenin farklı bir yoludur bu.

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2017, 10:21:12 ÖÖ »

802.11x standartı ve senkron yayın yapan aygıtlar kapalı alanlarda mesafeye göre değil polarize durumuna göre performans sağlarlar.

Şöyle ki;
TL-wa7510N 5ghz çıkış yapıyor olması mesafesinin uzun olacağı anlamı taşımaz. günümüzde sinyal gürültülerinden daha az etkilenir başka artısı yok, ve yapı itibariyle biquad anten tipine sahiptir. karşılıklı konumlanırsa maximumda 150mb taşıyacak 60m mesafeden bahsedildiğinde bu ortalama 100mb'e kadar düşecek demektir ama yeterlidir.
birbirini yaklaşık olarak karşılıklı görebilecek şekilde konumlandırabilirseniz performanslı olur.

unutmadan bir hatırlatma daha yapalım. cihaz 5ghz çalışıyor yani 5ghz uyumlu olmayan laptoplar bilgisayar ve telefonlar çalışmazlar.
standart olanı 2.4ghz'dir

5GHz, 2.4GHz'deki sinyal kalabalıklığından koruyor sanırım. Daha iyi bir seçenek var mı benzer fiyat kategorisinde peki? Zaten bu cihazdan iki adet alıp birini paylaştırıcı router'ın ethernet portuna bağlayıp, diğerini de alıcı ve yerel sinyal dağıtıcı (2.4GHz ya da ethernet) olarak kullanmayı düşünüyorum. 20-50Mbps hız işimi görecektir, kotayı doldurduğumuzda 3Mbps ile idare ediyoruz zaten.
hasimayaz
Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Nisan 10, 2017, 10:31:54 ÖÖ »

Network konusunda tecrübeli değilim. Evimde Superonline'ın fiber interneti var ve bu interneti aynı sitede 50-60 metre mesafede bulunan başka bir eve kablosuz olarak aktarmak istiyorum. Aktardığım evde de birden fazla cihazın bu ağa bağlanması gerekecek. Kısa bir araştırmada TP-LINK TL-WA7510N adlı bir ürüne rastladım. Bu cihaz 5GHz frekansta sinyal aktarımı yapıyor. En uygun 219TL'ye rastladım ve 2 adet satın almak gerekecek sanırım. Bu ve benzeri cihazlar kullanan var mı aramızda? Fiyat / performans olarak daha iyi olan başka ürünleri de merak ediyorum.

iki ev farklı binalarda, birbirini görebiliyorsa ve en iyi ama pahalı çözümü istiyorsnız, ihtiyacınız olan şey 2 tane bidirectional outdoor anten. Genelde tüketici elektroniğinde karşınıza çıkan access pointler omni directional antene sahiptirler.

En iyi çözüm için RF analyzer ile rf haritasını çıkarmak gerekir.

http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/wireless-mobility/wireless-lan-wlan/82068-omni-vs-direct.html
« Son Düzenleme: Nisan 10, 2017, 10:34:19 ÖÖ Gönderen: hsm_ayz » Logged
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Nisan 10, 2017, 10:37:41 ÖÖ »

sinyal kalabalığının olması performansa etki etmez. bunlar sadece bazı gürültüleri önler okadar..
60metre yüksek mesafe değil. karşılıklı görüyorsa sorunsuz kullanırsınız
fiyat olarak çok yüksek değil. kullanılabilir.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2017, 11:00:04 ÖÖ »

iki ev farklı binalarda, birbirini görebiliyorsa ve en iyi ama pahalı çözümü istiyorsnız, ihtiyacınız olan şey 2 tane bidirectional outdoor anten. Genelde tüketici elektroniğinde karşınıza çıkan access pointler omni directional antene sahiptirler.

En iyi çözüm için RF analyzer ile rf haritasını çıkarmak gerekir.

http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/wireless-mobility/wireless-lan-wlan/82068-omni-vs-direct.html

En pahalı ve hızlı çözümü değil ama istikrarlı bir sinyal kalitesi ve stabilite arıyorum. Sürekli değişken, kopmalı, aşırı yüksek ping'li bir bağlantı istemiyorum. Bir yakınım bizim sitede başka bir eve taşındı ve oraya gittiğimizde bir internet bağlantısı olsun istiyorum. Binalar arada uzun bir boşluktan sonra karşılıklı pozisyondalar (biri 3. kat, diğeri 7. katta). Bu arada Superonline fiber router'ına harici anten takılamıyor.

@wizofwor
Aslında o muhabbet aklıma gelmedi değil ama eskide kaldığı için güncel bir şeyler var mı diye gündeme getirmek istedim.
Aykiri1
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2017, 11:21:19 ÖÖ »

cihazların birbirini görmesine engel birşey yoksa 3-7 katta olmaları sorun yaratmaz...
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: