Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Başbelası klavye membranları !  (Okunma Sayısı 10301 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Kasım 17, 2007, 20:12:21 ÖS »

Aslında konu atariye ait değil tam olarak ama az önce pc power supplydan adaptör yaptığım 800xl'nin bazı tuşlarının basmadığını görünce konuyu buraya açmaya karar verdim.

Nedir bu eski makinalardaki membran sevdası be,bu kadar mı düşürüyomuş maliyeti?

C64 klavyeleri bu yüzden kolay bozulmuyo işte.Elimde aynı sorunu yaşatan hem Atari hem de Spectrum var ama şu membranlar için kullanılan boyayı tam olarak belirleyelim arkadaşlar.2-3 çeşidi varmış sanırım, en iyi sonuç veren gümüş bazlı olanı mıdır ?Tavsiye edeceğiniz marka var mı?

Bir garip COMMODORE fanatiği...
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Kasım 17, 2007, 22:05:00 ÖS »

gümüş sır dışında hiçbiri işe yaramıyor. "L" ile başlayan yabancı bir marka vardı, hatırlayamadım da şimdi. Weblebi'de görmüştüm bir ara, ararsan bulursun herhalde. iletken boya falan diye arattırınca çıkması lazım.

commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2007, 15:42:04 ÖS »

arka cam rezistansi tamir boyası diye bulmuştum ben ama uygulaması biraz zor geldi bana...

CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2007, 15:59:30 ÖS »

Bugün bi bakıcam,kurcalıycam.
Uygulamasını bilmem de bulma aşaması da zor geldi bana
Yazıcıoğlunda bikaç tüp buldum ama bakır içerikliydi,almadım.

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2007, 14:54:46 ÖS »

ufacık bir şişe için 20 milyon gibi bir para vermiştim. şişe dememe bakmayın, 1cm çapında, 4cm uzunluğunda küçük bir cam tüp desem daha doğru. uyuglaması da hiç kolay değil, özellikle kuruyunca esnekliğini kaybediyor. onun için kıvırman gerekiyorsa önce kıvırıp sabitlemen, sonra uygulaman lazım falan filan. git 5 tane çalışmayan makine al, membranlarını kullan daha iyi Kahkaha

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2007, 19:07:37 ÖS »

5 tane çalışmayan makina bulmak çok kolay değil Arda.. bende sanırım 10 civarında (daha fazla söylemiyeyim), spectrum var. Ortak sorunları klavye membrane'ı...Cihazların çalışmasında görünürde bir sorun yok. Klavyeleri halletsem dünyanın en büyük spectruma arşivine sahip olucam

rtuk
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2007, 17:48:55 ÖS »

elimde klavyesi çalışmayan bir c64 var napmalı bilen varmı

UFUKLARIN NAZARIMDAN NİHAN OLUP GİDELİ;
HAKDANI FENANIN KARARDI HER ŞEKLİ
GÖZÜMDE KALMADI YER GÖK BATAR ÇIKAR
ZEMİNE MÜNKESİRİM ASMANE MUABBERİM VS VS VS...
CommodoreFan ®
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2007, 21:17:41 ÖS »

Ah be Ardacım keşke bu cihazlardan klavye sorunu yüzünden sağa sola bırakılacak kadar çok olsa,ki Spectrum ya da Atari'Den bahsediyorsan Commodore'a göre daha da azınlık olduğundan işler daha da sarpasarıyor.

Zaten amaç çalışır makina yapmaktan çok bu tür arızalara kalıcı çözümler bularak sayıca az,ama performanslı çalışan makinalar elde edebilmek benim için.

Bu membran işi cidden bela

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: