Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel Sohbet1.000 TL - 1.500 TL arası 3D Printer Tavsiyesi
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 1.000 TL - 1.500 TL arası 3D Printer Tavsiyesi  (Okunma Sayısı 6348 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ozkano
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« : Eylül 28, 2017, 14:28:57 ÖS »

başlıkta görüldüğü gibi 3d printer almak stiyorum, retro cihazların eksik parçalarını basmak için ne tavsiye edersiniz

A500,A500+,A600,A1000,A1200,A2000,A3000,A4000,CDTV,CD32,A1,MacMini,R2HV,C64,48K,Ps,Ps2,Ps3
Xbox,Xbox360,Nes,Snes,N64,N64Ique,Gamecube,Wii,PcEngine,PcEngineGT,PcEngineDUO,TurboGrafx,NeoGeoAES
NeogeoCD,NeoGeoMVS,NeoGeoPocket,MegaDrive,SegaCD,MultiMega,Saturn,Dreamcast,Jaguar,Lynx,Cps1
Cps2,System11
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Eylül 28, 2017, 14:31:05 ÖS »

Ben bunu aldım çok memnunum. Bu fiyata dünyanın en iyisi seçildi bir kaç kere. Yurt dışından sipariş ediyorsun, biraz uzun sürüyor çünkü sıra var. UPS  ile gönderiliyor, gümrük bedelini de teslim alırken ödüyorsun.

Aliexpress de kopyaları var, orjinalini almanı tevsiye ederim.

http://shop.prusa3d.com/en/3d-printers/59-original-prusa-i3-mk2-kit.html?gclid=CjwKCAjwu7LOBRBZEiwAQtfbGFdE9rJ246tIWn60FOQ82x_GD8IsrOjUK1EGjjJZ5ypEVGp2ua_QiBoCvxEQAvD_BwE

Doberman ♦ megaOne ♦ HDMI-64 ♦ HDMI-520 ♦ NewSchool
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Eylül 28, 2017, 16:09:18 ÖS »

@delimawi

Kurulum nasıl, aşırı hassas ve zor mu? Standart filament mi kullanıyor? En sevmediğin yönleri neler?
eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2017, 16:47:21 ÖS »

Kurulumu çok kolay değil. Ama zevkli. Tüm parçalar birbirlerine uyum gösteriyor. Sadece zaman alıyor. Aceleye getirmemek lazım. Ama +200 eur farkla tam kurulmuş olarak da satıyorlar sanırım.

1.75mm standard filament kullanıyor.

Sevmediğim özelliği neredeyse yok. Açık kabin olması bir dezavantaj ama sigma profil + pleksi/lexan kullanarak kapalı kabin haline getirilebilir. Ben de kapatmayı planlıyorum. Açık olarak ABS basarken problem çıkartıyor.

Bir başka negatif özellik ise, tabanı PEI denilen bir malzeme ile kaplanmış. Eğer bitmiş ürünü sökerken benim gibi maket bıçağı kullanırsanız zedelenebiliyor. Yedek parça olarak satılıyor. İlk iş olarak 2 adet yedek PEI sheet aldım. Gerçi onu da değiştirmesi ölüm. Yapıştırdıkları 3M ısıya dayanıklı yapıştırıcı bir türlü bırakmıyor yüzeyi. vb...

Ama isterseniz cam vb ile de kullanabilirsiniz.

BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Eylül 29, 2017, 09:47:57 ÖÖ »

delimawi benim de bir kaç sorum var:

Sen cihazı ofise mi eve mi kurdun?

Çalışması ne kadar gürültülü? Oda dışındaki insanları, diğer kattaki insanları rahatsız ediyor mu? Yani sadece gündüzleri çalıştırmak zorunda kalıyor musun?

Ne kadar bir oturum alanına ihtiyaç duydun?

Bir masa üzerine mi kurulu yoksa zemine mi?

Zamanla kalibrasyonunun bozulmasını tecrübe ettin mi? Yeniden kalibrasyon zahmetli mi?

Parça üretme süreleri için tecrübene dayanarak örnekler verebilir misin?

1.75 mm lifin artıları malum, fakat eksileri ne acaba?

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Eylül 29, 2017, 12:06:46 ÖS »

Ben bunu aldım çok memnunum. Bu fiyata dünyanın en iyisi seçildi bir kaç kere. Yurt dışından sipariş ediyorsun, biraz uzun sürüyor çünkü sıra var. UPS  ile gönderiliyor, gümrük bedelini de teslim alırken ödüyorsun.

Aliexpress de kopyaları var, orjinalini almanı tevsiye ederim.

http://shop.prusa3d.com/en/3d-printers/59-original-prusa-i3-mk2-kit.html?gclid=CjwKCAjwu7LOBRBZEiwAQtfbGFdE9rJ246tIWn60FOQ82x_GD8IsrOjUK1EGjjJZ5ypEVGp2ua_QiBoCvxEQAvD_BwE

@delimawi, sen ne tür flament kullanıyorsun projelerinde? mesela custom proje kutusu veya retro cihaz parçası v.s. işlerinde

bir de başlangıç için kabaca kaç adet flamet almak lazım cihazla birlikte? ya da flament'i adamlardan almak zorunda mıyız?

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Eylül 29, 2017, 12:49:03 ÖS »

Sen cihazı ofise mi eve mi kurdun?

Çalışması ne kadar gürültülü? Oda dışındaki insanları, diğer kattaki insanları rahatsız ediyor mu? Yani sadece gündüzleri çalıştırmak zorunda kalıyor musun?

Evet ofise kurdum. Bu cihazın silence modu da var. Step motorları yarı güç ile besleyebiliyor. Gayet sessiz. Yan odada çalışıyor ama bulunduğum odadan çalıştığını duymuyorum. Yarı güç kullanmanın bir dez avantajını görmedim.

Ne kadar bir oturum alanına ihtiyaç duydun?

Sağdan ve soldan ek alan istemiyor. Dolayısı ile genişlik + 5 + 5 cm olarak düşünülebilir. Ancak tabla ileri geri hareketli olduğu için, önünde ve arkasında bir miktar yer istiyor. Kabaca 50cm genişlik, 70cm derinlik olarak düşünebilirsiniz.

Bir masa üzerine mi kurulu yoksa zemine mi?

Masa üzerinde kurulu.

Zamanla kalibrasyonunun bozulmasını tecrübe ettin mi? Yeniden kalibrasyon zahmetli mi?

Eğer yer değiştirmiyorsan kalibrasyon bozulmuyor. Bu modelin diğer modellerde olmayan bir özelliği var. Kalibrasyonu otomatik kendisi yapıyor. Daha doğrusu her üç aks için bir birlerine dik olmama durumunu detect ediyor. Daha sonra bu bozukluğu parça basılırken yazılımsal olarak kompanze ediyor.

Z aksındaki kalibrasyonu her baskı öncesi yapıyor. X ve Y kalibrasyonlarını isteğe bağlı olarak sen başlatıyorsun. Zira biraz uzun sürüyor. (5-7dk gibi)

Ha bunu nasıl yapıyor derseniz, tabla içine gömülü 9 adet mıknatıs var. Kafada da bir sensör var. Tekter teker 9 noktayı da gezerek buluyor ve tam merkezini ölçüyor.

Parça üretme süreleri için tecrübene dayanarak örnekler verebilir misin?

Üretme süreleri gerçekten uzun. Özellikle ABS gibi bir malzeme kullanıyorsanız, daha da yavaşlatmak gerekiyor. En ufak parça yarım saat. Örneğin bizim HDMI-520 nin kutusu toplam 8 saat sürdü. Ölçüleri 5.5 x 10 x 3 cm ... Ona göre düşünebilirsiniz.

1.75 mm lifin artıları malum, fakat eksileri ne acaba?

Hiç 3mm filament kullanmadığım için bilgim yok. 1.75 den memnunum.

Sen ne tür flament kullanıyorsun projelerinde? mesela custom proje kutusu veya retro cihaz parçası v.s. işlerinde

İlk başlarda ABS kullanmaya heves ettim. Ama kısa bir süre farkettim ki ABS basmak çok zor. ABS malzeme soğurken çekme yapıyor. Bu sebeple ya parça basılırken yamulmaya başlıyor, ya da zemine iyi yapışmıyor. ABS basabilmek için kapalı kabin olması gerekiyor. Çünkü malzeme henüz basım esnasında soğumasın diye ortam sıcaklığının yüksek kalması gerekiyor.

Daha sonra PLA kullanmaya başladım. PLA süper bir malzeme. Çok kolay basılıyor. Hızlı. Hata affediyor. Bitmiş ürün de güzel görünüyor. Ancak PLA ile basılmış bir obje sıcağa dayanmıyor. 60-70 dereceden sonra hamurlaşmaya başlıyor. Bunu farkedince soğudum. Ancak ufaklığa oyuncak, yada biblo heykel vb basacağım zaman kullanıyorum. Çalışır birşey yapmak mümkün değil.

PLA nın kolaylığı ve ABS nin sıcaklık dayanımı arasında kalan bir malzeme daha var. PET. ABS kadar sağlam değil, PLA kadar kolay basılmıyor. Tam arada bir malzeme. PET dedikleri bildiğimiz pet şişenin malzemesi. Son zamanlarda favorim PET. Proje kutularında vb işimi görüyor. Zımpara yapılabiliyor.

Bunlar haricinde, elastik filament, ahşap dolgulu filament, gümüş filament vb de aldım. Ben biraz abarttım bu olayı, aldıkça alasım geliyor. Şu anda elimde farklı tiplerde 20-30 kilo filament vardır sanırım.

bir de başlangıç için kabaca kaç adet flamet almak lazım cihazla birlikte? ya da flament'i adamlardan almak zorunda mıyız?

Cihazla birlikte bir kilo filament hediye ediyor. Gerisi sana kalmış. Filamentler standard, adamlardan almak zorunda değilsin. TR de bulunabiliyor. 80-300 TL/kilo arası değişiyor kalitesine göre değişiyor.

Cydonian
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Eylül 30, 2017, 10:07:53 ÖÖ »

MK3 versiyonu da çıkmış!

Original Prusa i3 MK3 Release!
http://shop.prusa3d.com/en/3d-printers/180-original-prusa-i3-mk3-kit.html

It is difficult to say what is impossible, for the dream of yesterday is the hope of today and the reality of tomorrow.
BioMenace
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Eylül 30, 2017, 10:19:43 ÖÖ »

delimawi yanıtlar için teşekkürler. Çok faydalı oldu.

Alınıklarım: https://goo.gl/UoWo8n
Satılıklarım: https://goo.gl/kDMfMp
AmigaEsref
Genel Yönetici

love is where you find it.

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #9 : Eylül 30, 2017, 13:28:58 ÖS »

Yanıtlar için teşekkürler delimawi abi. Benim içinde çok yararlı oldu.

AMIGA 500 | GOTEK | 1 MB RAM | 1.3 ROM | Pi Zero HDMI
AMIGA 1200 | 8GB CF | 3.2 ROM | TF1230 Turbo Kart | HDMI-520
COMMODORE 64 | IRQHack64 | KissCart64 | 64K CUPCAKE-CART | Pi 1541 | 1084 S
'Cause I'm CRT., I'm retro | CRT, and I'll win the fight | CRT, I'm a power load | CRT, watch me shine
Gokhan Ozkan
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : Ekim 02, 2017, 09:16:29 ÖÖ »

Çok güzel anlatmışsın arkadaşım. Çok sağol.
yavuzg
Genel Yönetici

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #11 : Ekim 02, 2017, 12:58:58 ÖS »

cevaplar için çok teşekkürler, insanın alası geliyor

eins
Uzman

A.K.A. deliMawi

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : Ekim 02, 2017, 13:02:00 ÖS »

cevaplar için çok teşekkürler, insanın alası geliyor

Ben uzunca bir süre FDM teknolojisine soğuk baktım. Sevemedim, heves etmedim, almadım. Sonra alınca da iyiki almışım dedim. Tamam bir çok konuda hayal kırıklığı yaratıyor, özellikle bitmiş ürün olarak görsel kalitesi çok yüksek değil ama elinin altında olunca da hiç aklına gelmeyecek yerlerde işine yarıyor. En azından ufaklığa oyuncak yapıyorum...

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: