Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga YazılımBattle Squadron PAL versiyonu kimsede var mı?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Battle Squadron PAL versiyonu kimsede var mı?  (Okunma Sayısı 8560 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 09, 2006, 23:12:27 ÖS »

Selamlar, Battle Squadron 1989 yılından beri oynadığım ve en sevdiğim vertikal shoot'em-up oyunudur. Ama yıllardır içimde depreşen duygulardan dolayı PAL versiyonunu (256 satır) ararım ama şu ana kadar bulamadım. NTSC versiyonunu (200 satır) defalarca bitirdim. Ne yazık ki Amiga'nın oyunlarının neredeyse %75'i PAL makinelerde NTSC düşey çözünürlüğünde olduğundan, doğal olarak ekranın alt ve üst kısımlarında siyah boşluklarla (56/2 piksel kadar) oynanıyor ve alınan zevk bir miktar azalıyor (veya makineyi NTSC çalıştıraral tam ekran oynuyoruz ama çözünürlüğü %20 düşürmüş oluyoruz). PAL versiyonunun ise zamanında demosunu oynadığımdan, bu versiyonun varlığına dair içimde güçlü bir his vardı. Geçenlerde PAL versiyonuna ait birkaç ipucu bulmama rağmen oyunu bulup da download edemedim.

http://eab.abime.net/showthread.php?t=26597
http://eab.abime.net/showthread.php?t=24360

Elinde Battle Squadron'un PAL versiyonu olan var mı merak ediyorum.
NOT: TOSEC arşivlerinde de malesef tüm versiyonları NTSC.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 09, 2006, 23:32:16 ÖS »

Salaklık işte, "The Zone da neymiş" diyordum. Abime'ye üye olup The Zone alanına ulaştım ve sonunda yıllar süren hasret sona erdi. PAL Battle Squadron'a sahibim artık!
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Aralık 10, 2006, 10:16:33 ÖÖ »

heheh, hep böyle olur zaten. Bir foruma post ettikten sonra "aman millet 'bi dosyayı bile bulamamış' demesin" diye arama eforunu arttırnca dosya bulunur, kel görünür.

Benim de başıma geliyor hep, foruma atıp kendim çözüyorum problemi

neyse ki hep mutlu son, hep mutlu son Kahkaha

zombi
Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2006, 10:58:50 ÖÖ »

Battle Squadron'u seviyorsan bir de Carrier Airwing'i dene. (Mümkünse arkade) versiyonunu
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2006, 20:44:03 ÖS »

Bir ara denemiştim, güzel oyundu. Ama şu MAME olayı işin büyüsünü bozuyor galiba ya, sınırsız kredi güvencesi olunca hiçbir oyuna eskisi gibi asılamıyorum, kolayca harcıyorum oyunları
Amiga'daki gibi max 3-5 kredi ile döt korkusu ile oynamak vardı ya
Genelde son hak ile ne yapacağı kestirilemeyen düzey canavarının önüne atılırsın yem gibi, tabi ki geberir ve en baştan başlarsın oynamaya O zamanlar da ne azim ve sabır varmış yaw.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Aralık 12, 2006, 14:08:32 ÖS »

7D6 partisinde bu konuyu konuştuk arkadaşlarla. Eskiden sınırlı hak olması ve trainer vs. zor bulunması sebebiyle oyunların biraz heycanı ve sürükleyiciliği vardı. "Ben 5. aşamaya geçtim..Üff ne biçim canavalar var.." . "ben oyunu bitirdim..sonunda .... var" türü geyikleri şimdi yapmak mümkün değil Kahkaha

witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Aralık 12, 2006, 14:21:16 ÖS »

İşin özü, herşeye daha kolay ulaşır ve daha kolay tüketir olduk ne yazık ki
Hiçbir şey eski kısıtlı zamanlardaki gibi zevk vermiyor
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: