Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetAlan adı satın alma hakkında sorularım var, yardım eder misiniz?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Alan adı satın alma hakkında sorularım var, yardım eder misiniz?  (Okunma Sayısı 5759 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Ocak 22, 2018, 15:16:38 ÖS »

Evde kendi kurduğum sunucularda çalışan pop3, http, ftp, video streaming vb. hizmetlere erişebilmek için kendi .gen.tr alan adımı almak icin nic.tr 'ye gittim anca işin son noktasında benden DNS sunucusu da sorunca tökezledim.  Anladığım kadarı ile kendi sunucuma bir de DNS sunucusu kurarak bu sunucunun IP'sini nic.tr'ye alacağım .gen.tr alan adı için işaretçi olarak kaydettirmem ve yine kendi ip'me işaret edecek şekilde kurmam gerekiyor, ya da bu işi yapabilecek farklı bir sunucuya erişimim olmalı?

Gereksiz yere bir hosting firmasına email ve web hosting için para vermek de istemiyorum.  Bu işi en temiz, gereksiz ekler olmadan Turkticaret.net 'ten halledebilirim gibi duruyor ama orada da ne işe yaradığını anlamadığım 30TL'lik bir Tescil Belgesi hikayesi var - bu gerekli midir?  Turkticaret.net üzerinden sadece domain'i register etsem Turkticaret üzerinden kendi IP'me yönlendirebiliyor muyum, yoksa onlar da DNS hizmeti vermiyor mu bilen var mı?

Yapmak istediğim çok basit aslında.

Evde bir sunucum var, ip'si 1.2.3.4
abuzer.gen.tr domain'ini satın almak istiyorum
abuzer.gen.tr domain'ini 1.2.3.4 'e yönlendirtmek istiyorum
Hosting istemiyorum, kendi email sunucumu kuracağım

Bu hizmeti en uygun fiyata nereden alabilirim?  Aynı hizmeti tercihen bedava veya makul fiyat ile 5'e kadar email ile veren var mı?

Amma karışık yazdım kusra bakmayın umarım anlaşılmıştır..

Retronautics: Retro bilgisayar, donanım ve proje galerim.
Simon (Özay Turay)
Yönetici

Commodore Forever

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 22, 2018, 15:43:35 ÖS »

https://zonomi.com/ adresinden ücretsiz hesap açarak 1 adet domain için kendi adresinle dinamik ip hizmeti alabilirsin. Bu sayede statik ip olmadan ve saçma sapan bir subdomain kullanmadan kendi sunucunda sayfalarını host edebilirsin.

https://retrodergi.com - https://e-turay.com - https://karizmawow.e-turay.com

Retro: Commodore 64, Amiga 500, Amiga 1200
Retromsu: Wii, XBox360, XBox, PS3 Slim, PS2 FAT, PS1, PS Vita, Nintendo 3DS, Nintendo 2DS
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Ocak 22, 2018, 15:44:47 ÖS »

https://zonomi.com/ adresinden ücretsiz hesap açarak 1 adet domain için kendi adresinle dinamik ip hizmeti alabilirsin. Bu sayede statik ip olmadan ve saçma sapan bir subdomain kullanmadan kendi sunucunda sayfalarını host edebilirsin.

On numara beş yıldız.

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Ocak 22, 2018, 15:54:06 ÖS »

Evdeki devre nedir? Son kullanıcı devrelerinde reverse dns kaydı ve smtp (25) portu olmuyordu diye hatırlıyorum.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 22, 2018, 16:06:16 ÖS »

Evdeki devre nedir? Son kullanıcı devrelerinde reverse dns kaydı ve smtp (25) portu olmuyordu diye hatırlıyorum.

Statik IP KabloNet. Bu hizmette reverse lookup var sanirim. 60 tl ye 5 yil aldim en kotu kenarda dursun veya ucuz bir mail hosting hizmeti bulunca devrederim.

Nic.tr den register ettim zonomi dns e domain i ekledim router a forwarding i de yaptim mi bu is olur umarim.
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2018, 16:21:19 ÖS Gönderen: appiah4 » Logged

BlitzBasic
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Ocak 22, 2018, 16:26:57 ÖS »

Statik IP KabloNet.

IP'nin reverse dns karşılığı mail.domain.com değilse spam olarak işaretlenme olasılığı çok yüksek, 25 portunuda mail sunucuduları haberleşmek için kullanıyor. Bunu zamanında superonline'nın smtp sunucusunu kullanarak aşmıştım.

Ben o zamanlar TTNET kullanıyordum burunlarından kıl aldırmamışlardı. Belki sizin ISP kabul eder.

Linux üzerinde bind dns tek çekirdek 300mb ram gibi komik bir rakamda sorunsuz çalışıyor, eğer mail sunucusu yapılandıracaksanız dns kurmak zorunda kalacaksınız zaten. Simon'nun önerdiği ücretsiz yerde bunlara izin vereceklerini sanmam.

A500|ACA500Plus42Mhz8MB|GoTeK|IndivisionECS|OS3.1
ZX Spectrum 48K, 48KPlus | Amstrad CPC6128
yolbulduran
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Ocak 22, 2018, 22:35:33 ÖS »

Vargonen, parasını verip alan adı satın alabileceğiniz yerli bir firma.
Digital ocean'da ayda 5 dolar vererek devam ettirdiğim site için, vargonen'den alan adı aldım ve ayarlarını yaptım

e-posta sunucusu nasıl kurulur, ayarı nasıl yapılır bilmiyorum ama
« Son Düzenleme: Ocak 22, 2018, 22:38:03 ÖS Gönderen: yolbulduran » Logged
Levent (Lvnt)
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Ocak 23, 2018, 15:51:32 ÖS »

Ev ip'lerini bloklayabiliyor bazı akıllılar. O yüzden her yerden ulaşılamayabiliyor

Use the brute force, Luke
appiah4
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Ocak 25, 2018, 07:09:12 ÖÖ »

Turksat'i arayarak IP'me domain'im icin PTR konnmasini rica ettim ve 1 saatte yaptilar.  Reverse lookup halloldu ve su an server calisiyor ama ben yine de lokal sunucu yerine Zoho kullanmya karar verdim hem web arayuzunun cok daha güzel olması hem de bant genisligimi baska servisler icin kullanacak olmam nedeni ile.

Nic.tr, Zonomi ve Zoho uclusu o kadar ucuz ve kolay ki herkes neden kullanmiyor hiç anlamadim açıkçası, kendi gen.tr emailimi ve tum ailenin emaillerini 2 saatte 5 yillik bir donem icin 60 TL ye kurdum..
« Son Düzenleme: Ocak 25, 2018, 08:58:23 ÖÖ Gönderen: appiah4 » Logged

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: