Ya aslında mesele tam olarak led yakmak değil daha büyük projelerim var ancak benim hayal ettiğim projeleri ne arduino ne raspberry pi ne de pic mikrodenetleyicileri kaldırabilir daha karmaşık işler yapacağım çünkü ancak daha işin başında takılınca buna sinir oluyorum neden usb kullanmadığıma araştırdım tabi ancak usb işi çok karmaşık ayrıca bunlardan daha zahmetli kod yazması bazı hazır dll kütüphanler var ancak onlarda parayla satılıyor ve çok pahalılar üstelik usb port programlama ile ilgili bir Türkçe kaynağa rastlamadım dediğiniz gibi insanlar arduino ile ilgileniyor yani ben usb üzerinden cihaz kontrol eden bir projeye veya çalışmaya rastlamadım ha internette gördüğüm bazı cihazlar var usb ile çalışan ancak onlarda 1000 tl ile 4000 tl arasında değişiyor çok uçuk rakamlar benim için tabi bir de aldıktan sonra çalışacak mı o da var.
bu söylediklerinin nerdeyse hepsini yanlış biliyorsun yıl olmuş 2018 paralel portlar seri portlar kalkmış sen hala paralele port kulanmaya çalıyorsun.
1- usb hid uygulamaları paralı değil örnek 18f2550 gibi eski bir mikro denetleyiciye bir çok ide arabirimi hazır kodlarlarla destek veriyor ararsan bulursun.
2- yapıcağının veya düşündüğünün robot olduğunu ve çok karışık olduğunu düşünelim paralel veya seri port pinleri yeterli gelmez .
3- pic gibi herhangi bir mikro konroler kulanmakla bu port sayılarını teoride sonsuz miktarda çoğaltabilirsin . Örnek mikro kontrolere ilave bağlıyacağın devre elemanları ile
bu arada bu konuya bir göz atmanı tavsiye ederim
http://www.picproje.org/index.php?topic=47692.0ancak cesaretin kırılmasın usb konusunu öğrenince port konusunda sınırlarının kalktığ kalktığını görüceksin kesinlikle usb derim.
ayrıca mikrokontroler kulanman ve usb üzerinden haberleşmen şu anlamada gelir.
1- mikro konroler kendi başına yazdığın yazılım dahilinde olaylara tepki verir
2- bilgisayarla anlık olarak haberleşip ana yazılımdan komut alabilir
genede paralel port veya seri port dersen yanlış yoldasın derim eninde sonunda pişman olup ya bırakırsın yaptığın işi ya usbye dönersin derim eski teknoloji ile sonuç alman çok olur derim.
Bunu yazan zamanında paralel porttan step motor kontrol etmiş ve usb cihazlar üzerine kendince deneyimi olana biri olarak düşünebilirsin