Geçenlerde forum üyesi crowded'dan aldığım birkaç konsol ile beraber bu SMS1'i de aldım. İlanda kusursuz çalışıyor yazıyordu ama kusurlu çıktı maalesef. Yine de Cüneyt'in bir art niyeti olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen test ettiği çalışan cihazın bu olduğunu düşündü ama başka cihazla karıştırdı.
Neyse, biz bu cihazı tamir edebilir miyiz ona bakalım. Görüntü fotoğrafta göründüğü gibi bozuk geliyor. RGB kablo ve RF aynı sonucu veriyor.
Board'u iyice inceledim ve gözüme takılan tek yer bu fotoğraftaki çip oldu. Üstten bu çipin 18'inci bacağına müdahale edildiği anlaşılıyor.

Board'un arkasına baktığımda ise yine aynı çipin bacaklarında lehim müdahalesi olduğunu gördüm.

Şimdi benim elimde yedek parçalık bir "Sega Master System II" board'u var. Bunun da IC4 yön çipi bozuk. Ama görüntüde hiçbir sorun yok.
Şimdi ben bunun çipinden SMS1'e organ nakli yapsam olur mu acep?
SMS2 çipi bu. Modeli aynı görünüyor. Sondaki küçük numara farklı ama o başka bir şey sanki.
Bu işe girişmeden önce forum ahalisine sorayım dedim. Doğru yolda mıyım, yoksa boşa kürek çekmiş mi olurum?