Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriProjeMicro Boot - Mikrodenetleyiciye Ağ Tarayıcısından Program Yükleyen Önyükleyici
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Micro Boot - Mikrodenetleyiciye Ağ Tarayıcısından Program Yükleyen Önyükleyici  (Okunma Sayısı 3525 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« : Ocak 22, 2019, 19:43:00 ÖS »

Herkese merhaba,

Mezun olduğum yüksek lisansta yaptığım yazılımı dün GitHub'ta ve GitLab'ta yayınladım.

Başlığından anlaşıldığı üzere yazılım Micro Boot adındadır. LGPLv3 ile lisanslanmıştır. Bundan dolayı, GPL uyumlu olmayan projelerde kaynak gösterilerek kullanılabilir.

Micro Boot, ağ tarayıcısından bellenim yükleyen bir önyükleyicidir. avrdude gibi farklı bir araca gereksinim duymaz. Yapılandırması, kaynak kodunda bir başlık dosyasıyla yapılandırılmaktadır.

Yalnızca, ATmega328 ve eşdeğer mikrodenetleyiciler için geliştirilmiştir. Yalnızca, Wiznet 5100 Ethernet bağdaaştırıcısını destekler.

Güvenlik sağlamak için güvenlik duvarı veya access point gibi bir çözüm gerekir. ATMega328 ve eşdeğerleri için geliştirilmiş olduğundan boyutu 4 KiB'tı aşmaması gerektiği için fazla özellik eklenememiştir.

GitHub Adresi
GitLab Adresi
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Ocak 23, 2019, 00:21:25 ÖÖ »

Kimileri benim yarı İngilizce yarı Türkçemi anlayamıyor, ben de senin öz türkçeni anlamakta zorluk çekiyorum. Bu bir eleştiri değil, açık kaynağı benimsemen, türkçeyi kullanımınla güzel bir yoldasın

İngilizceye çevirmeye çalışayım, bakayım anlamış mıyım,

Micro boot is a bootloader capable of loading programs using a network module.  It's configured with a header file in the source tree.

Ya da benim yarı İngilizce yarı türkçemle.

Micro boot arduino ethernet modülü üstünden flash programlama imkanı sunan bir bootloader'dır. Kaynak dosyaları içindeki header dosyası ile konfigürasyonu yapılır.

ps: Bir tavsiye, source dizinlerini github yahut herhangi bir source control mekanizmasına yüklerken "make clean" tadındaki ortalığı temizleyen işini çalıştır ki kaynak dosyalarını içeren dizinlerde aslında çıktının bir parçası olması gereken .o, .hex vesaire dosyalar yer almasın.

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #2 : Ocak 23, 2019, 16:16:41 ÖS »

Alıntı
Bir tavsiye, source dizinlerini github yahut herhangi bir source control mekanizmasına yüklerken "make clean" tadındaki ortalığı temizleyen işini çalıştır ki kaynak dosyalarını içeren dizinlerde aslında çıktının bir parçası olması gereken .o, .hex vesaire dosyalar yer almasın.

GitHub'a ve GitLab'a yüklerken isteyen derlemeden alıp kullansın diye ikili dosyaları da yükledim.
i_r_on
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Ocak 23, 2019, 23:24:47 ÖS »

Alıntı
Bir tavsiye, source dizinlerini github yahut herhangi bir source control mekanizmasına yüklerken "make clean" tadındaki ortalığı temizleyen işini çalıştır ki kaynak dosyalarını içeren dizinlerde aslında çıktının bir parçası olması gereken .o, .hex vesaire dosyalar yer almasın.

GitHub'a ve GitLab'a yüklerken isteyen derlemeden alıp kullansın diye ikili dosyaları da yükledim.

Binaries klasöründe derlenmiş hali var zaten, örnek aşağıdaki linkteki : standard_library.o

https://github.com/ercanersoy/Micro-Boot/tree/master/standard_library

Every imagination is one's self reflection but not every self reflection is imagination. <I.R.on - 2001>

twitter | blog
ercanersoy
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #4 : Ocak 24, 2019, 09:48:47 ÖÖ »

Geribildirim için teşekkürler. Nesne dosyaları silinmiştir ve .gitignore dosyası eklenmiştir.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: