Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriDemoSceneNightshift 2008 ne zaman olacak?
Sayfa: 1 2 3 [4]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Nightshift 2008 ne zaman olacak?  (Okunma Sayısı 40193 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #45 : Ocak 29, 2008, 01:55:11 ÖÖ »

yerimi sana pm atıcam, ama görünen odurki büyük hata etmişim. bir iş için UMMAN a uçmuştum 1 gün kaldım, şehirde gezerken bit pazarı gibi bir yer elemanların bildiğimiz meyve satılan tezgahlarda eski makineleri sattığını gördüm, bir nevi arabalı eskiciler yani. Diyebilirimki sana 200 geçkin eski makine görmüşümdür, resmen balık istifi, kimini elime aldım inceledim falan. özelliklede sinclair, c64, amstrad vardı çok ama en çok sinclair. bir aklım dedi al şurdan 1-2 makine götür eve. lanet uçaktada kargo kilosu sınırlaması var dedim kendi kendime hurdayı ne taşıyım kilo parası vereyim taa eve, almadık. bilseydim +3 bu kadar kıymetli alırdım kendime mutlaka. olmadı çok temiz görünen amstradlar vardı. üzüldüm şimdi ya. dünyadan haberimiz yok, güya memleket geziyorum. Jet-Lock dan ayakta uyuyom anasını satiyim.
« Son Düzenleme: Ocak 29, 2008, 01:58:49 ÖÖ Gönderen: Lazarus » Logged
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #46 : Ocak 29, 2008, 11:26:24 ÖÖ »

Lazarus: Bu forumda herkesin hayallerini süsleyen bir bilgisayar var Mesela memrah, Spectrum + 128K, Arda ise Spectrum +3 arıyor. Israrla yılmadan Benim aradıklarımı saymıyayım sayfa dolar Kahkaha Alcofribas elinde çok sayıda +3 olduğunu söyleyerek, Arda'ya takılmış biraz... Demopartileri kaçırmamak gerekir. ne zaman ne olacak belli olmaz.. mesela ben Spectrum+3'ümü bir toplantıda, ozkanodan hediye almıştım fotoları buralarda biryerlerde olmalı..

LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #47 : Ocak 29, 2008, 11:36:29 ÖÖ »

Demoparty konusundaki görüşlerimi toparlıyayım...

Bence küsmek, bu iş olmuyor demek için erken. Çünkü bu zamana kadar tr-demoscene forumu ve eski coder/grafiker/müzisyen vs. oluşan bir ekip olarak bir araya geldiniz. Bu forumun açılması bile 1 yıl oldu ve size bu zamana kadar destek olacak bu tür forumlar, retro severler yoktu. Bakın bugun bu forumu son 24 saate 50 kişi ziyaret etmiş. Bu sayı her geçen gün artıyor. Daha dün Lazarus foruma üye oldu, bir amstrad sever arkadaşımızla daha dün yazıştım. Her gün birbirinden değerli ve bizimle aynı duyguları yaşayan arkadaşlarımız aramıza katılıyor. Bir işletme kurulurken bile, belli bir süre zarar etmeyi göze alarak kurulur. Amacı tabii ki zarar etmek değildir. Ama piyasada tanınması, yer etmesi kolay değildir. Product çıkmıyor diye eğer kızacaksanız, bunu tr-demoscene'deki arkadaşlara iletin. Çünkü buradaki arkadaşlar, daha yeni yeni bu kavramlarla karşılaşıyorlar. Biraz zaman tanıyın. Onlara scene'i anlatın. ürün çıkartmak için, neler nasıl yapılıyor onları gösterin. Birkaç yıl içerisinde, katılımda bulunacak, birşeyler üretecek insanlar çıkacaktır. Aksi takdirde her sene sayınızın düşmesi muhtemeldir... eee yaşlanıyoruz artık Kahkaha

Eğer bugün demo parti konusunda bir sekteye uğrarsanız, bir daha sıfırdan belki eksiden başlamanız gerekeceğinide unutmayın. Bir geleneği ve emeklerinizi silip atmayın derim.

Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #48 : Ocak 29, 2008, 12:53:09 ÖS »

LW3D sen olayı başından beri süper sentezlemiştin zaten.
%100 katılıyorum. Ben ASM olayını iyi hakim olsam, sırf camia için en az yanımda 10 kişi kazandırırım bu dünyaya. Bir o kadarda o arkadaşlar, derken yürür gideriz. c64 de HADES, Nightlord sağolsunlar emek edip çok güzel öğretici yazılar yazmışlar, c64 e iyi ses getirmişler, çok anlaşılır sistemli dolu dolu dokümanlar olmuş. Aynısını AMIGA içinde diliyorum. Anladığım, aradığım kadarı ile hades, nightlord sadece c64 üzerine deneyimliler retroda.

AMIGA için benzer dokümanlara rastlayamadım. Eski BRONX demoları hariç.Yanılmıyorsam partilerde pek prod da yok AMIGA için.
Biraz ani oldu belki ama "birine bişey öğrettinmi" diye vigo ya sitemim burdan geliyordu, ama çok meşgul biriymiş. Güvenç KAPLAN belki yardımcı olur bize Amiga ASM, demo kodlamada eğitiminde, winuae türkiye sitesinden beri biliyorum ismini, tecrübeli bir arkadaş olsa gerek. Partilerin şenlenmesi dileği ile.     
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #49 : Ocak 29, 2008, 13:06:29 ÖS »

@Lazarus: Türkçe Amiga dökümanı bulmak hemen hemen imkansızdır katılıyorum. Ancak hani bahsettik ya birkaç güne çıkacak bir dergiden. O dergide büyük sürprizler olabilir Daha fazla detay vermek istemiyorum. Zaten şunun şurasında taş çatlasın 1 hafta kaldı yayınlanmasına.
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #50 : Ocak 29, 2008, 13:18:30 ÖS »

ilk 3 sayıyı indirdim, gerçekten çok kaliteli olmuşlar elleriniz dert görmesin, kalbim hızla atarak heyecanla okuyorum hala bitirmedim. yeni sayı için 200 sayfa gibi söylemler okudum, dört gözle beklemedeyim, geç olsun güç olmasın, hatta geç olsun bizim olsun
Geldi haberini alıp Amiga Dergisi için bayiye uçarak gittiğim gibi bekliyorum yeni sayıyı, bir ara BMX simle süper bir spinden sonra takla bile atmışlığım vardır o dergi yollarında, kafa gözü yarıp genede dergi elimde sevinçle eve doğru gidişim,ulan ne günlerdi duygu yüklendim bak şimdi.
Daima Genç
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #51 : Ocak 29, 2008, 13:27:28 ÖS »

AMIGA için benzer dokümanlara rastlayamadım.

Amiga için dökümantasyonun kralı mevcut burda. Sayfanın yukarısında kocaman banner'ı var. Ayrıca ADP'nin içinde Amiga ve C dili ile ilgili yazılar da mevcut. C ve 68000 assembler'ı karışık şekilde kullanmayı gösteriyor... Bir göz at istersen...
Lazarus
Ziyaretçi
« Yanıtla #52 : Ocak 29, 2008, 13:32:28 ÖS »

Bu arada şunu eklemeden geçemicem, kimin parlak fikri ise ADP deli bir hizmet olmuş gerçekten. Süper bir olay emeği geçenlerin ellerine sağlık.
Tramiel in AMIGA ya yaptıklarını okuyunca hayatımda ilk kez C64 ün babasına biraz kıllanmadım değil. Ama çok sevimli tonton bir amcamız, komodor faadırımız o bizim
computer museum adlı video serisini izledim youtube da ordan biliyorumm. Çok şeker ve esprili bir adam, kendinden beklendiği kadar ticaret adamı ve çok zekii. Lafı cuk diye gediğine otutturup, üstüne esprilerle süsleyip, ufaktanda çuvaldızı basıyor steve amcam ve etc. lerine.

Sayfa: 1 2 3 [4]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: