Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Atari 800XL - Bilgi verebilecek var mı?  (Okunma Sayısı 13413 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Tim Robbins
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« : Nisan 14, 2008, 20:06:05 ÖS »

Benim bu konuda hiç  bir bilgim yok. Ama her şeyini öğrenip tam bir set kurmak istiyorum. Bu konuda bilgi verebilcek var mı? Şu şudur bu işe yarar gibi.
( kablosu, teyp sürücüsü, kartuşu(bu ne demek bilmiyorum.)vs. ) Gerçekten çok makbule geçer. Yardımlarınızı bekliyorum.
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Nisan 14, 2008, 21:18:08 ÖS »

1982 yılında satışa sunulmuş olan 8 bitlik bilgisayardır. Atari'nin daha önce satışa sunmuş olduğu Atari400/800 bilgisayarların devamı niteliğindedir. Atari 400/800'ün sahip olduğu özel çipleri aynen korumuş, buna rağmen sistem yazılımındaki değişimler nedeniyle uyumluluğu bir miktar kaybetmiştir. Commodore64'ün rakibi olarak gösterilmiştir. 1985 yılında XE serisi bilgisayarlarla yer değiştirmiştir. En çok satılan ev bilgisayarlarından biridir.

Yukarıdaki fotoğrafta Atari800XL görünüyor. üzerine takı olan ve oyunları ve yazılımları direkt yüklemeyi sağlayan kartuş. Özellikle ülkemizde kartuş bulmak çok kolay değildir.

O dönemde ucuz olması nedeniyle yazılımları yüklemek için çoğunlukla teypler ve veri saklamak için ses kasetleri kullanılmıştır.

Biraz daha pahalı olan ve yine ülkemizde bulunması teyp ünitesi kadar kolay olmayan disket sürücüde aşağıda görülmektedir.

Atari 800XL ailesinin toplu fotoğrafıda aşağıda. (sağdaki klavye Atari600XL'e aittir)

Atari 800XL'i tanıtıcı kısa video.

Atari800XL'in güzel oyunlarından biri Bruce Lee

Tim Robbins
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Nisan 14, 2008, 21:38:57 ÖS »

Çok teşekkürler.
Ben biraz daha donanımsal bilgi elde etmeye çalışıyorum.
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #3 : Nisan 15, 2008, 02:11:13 ÖÖ »

@Tim Robbins: Tam zamanında sormuşsun soruyu. Şu anda bu mesajı yazdığım saatten itibaren yaklaşık 19 saat daha sabretmen lazım
Tim Robbins
Yeni Üye
*

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Nisan 16, 2008, 17:19:59 ÖS »

@Tim Robbins: Tam zamanında sormuşsun soruyu. Şu anda bu mesajı yazdığım saatten itibaren yaklaşık 19 saat daha sabretmen lazım
19 saat oldu galiba ?
coze
Uzman

Hieh hieh hieh heh ...

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #5 : Nisan 16, 2008, 17:25:44 ÖS »

http://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=2055.msg18579;topicseen#msg18579

Retro Hincal Uluc
Skate
Uzman

A Sinner Scener

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #6 : Nisan 16, 2008, 17:28:35 ÖS »

zaten plazma #5 de yayınlandı

http://www.plazma-dergi.org

detayları dergide bulabilirsin. iyi okumalar.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: