Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga DonanımPiStorm Available at AMIGAstore.eu
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: PiStorm Available at AMIGAstore.eu  (Okunma Sayısı 7100 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : Temmuz 23, 2021, 13:33:09 ÖS »

Unutmadan amiganın portlarını da kullanıyoruz. Paralel porta takılan SDBox ile kurulum dosyalarını alıyorum.

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
fort_apocalypse
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Temmuz 23, 2021, 14:23:10 ÖS »

Amiganın geliştirilmiş hızını ve hafızasını tam anlamıyla kullanan gelişmiş yazılımlar, oyunlar, utility'ler ve işletim sistemleri yazılırsa, PiStorm gibi projelerin artarak devam edeceğini düşünüyorum.

PC'leri gelişmeye zorlayan yazılımcılardı diye düşünüyorum.

haydar_abi
Uzman

İlla ki Amiga

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : Kasım 05, 2021, 07:38:20 ÖÖ »

Çok yaşa sen Doobrey, Remus programı ile extended romun hangi adresten çalıştığını buldum.
http://www.doobreynet.co.uk/beta/index.html
1200 için 3.9 olarak hazırladığım. İki parçalı 1mb romu pistormda çalıştırdım. (başlangıçta 2 parça hazırlanıyor.) Zamanında toddler de hazırlamıştı.
https://www.commodore.gen.tr/forum/index.php?topic=14536.0
1. parçada 1mb yaması var. 2. parçaya da extended.rom ismini verdim.

İgili satırı şu şekilde değiştirdim.
# Want to map an extended ROM, such as CDTV or CD32?
map type=rom address=0xE00000 size=0x80000 file=extended.rom id=extended
« Son Düzenleme: Kasım 05, 2021, 07:49:17 ÖÖ Gönderen: haydar_abi » Logged

Amiga fanatiği.... 
Amigalıktan çıkmış Amigalar....

Amiga 1200 + Vampire V1200
LG 24MA53 TVMonitör
Amiga 500 Plus +TerribleFire030 64MB+16 GB CF
Amiga 2000
Amiga 500 + 1MB Çip + 9.5 mb FastRAM + Internal GOTEK + 4GB CF HDD
2 Casper M989A Monitor
Commodore64
ifteri61
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #18 : Kasım 05, 2021, 18:18:58 ÖS »

Değerli arkadaslar

Hic bahsedilmemiş ama pistorm uzerinden "Emu68K" diye bir proje daha var.amigayı actınız mı direk kickstart geliyor.
pi ile alakalı hiçbir boot ekranı gormuyorsunuz. yani reset attınız mı direk disket resmi geliyor.
Aşağıya ornek video koyuyorum.

790k sysinfo ve 830mips gibi bir hızdan bahsedıyorum. Ayrıca yenı cıkan pizero 2 w ile de kullanılabılıyor.
eleman sürekli gelistirıyor. bence bu cok daha kullanıslı bir proje.
bilgisi olan varsa paylasırsa güzel olur.

https://www.youtube.com/watch?v=IBonYxd9JYo

Bu da youtube sayfası

https://www.youtube.com/channel/UCVlF3XqMYNdn1Y5ZtDXrV7Q

Tonyukuk
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 05, 2021, 23:43:49 ÖS »

Emu68K'yı bende takip ediyorum. Geliştiren Michal Schulz'un ilk önceliği Raspberry'nin işlem gücünü tam olarak kullanacak bir yazılım üretmekti. Bunu başardı. Şuan veri yolu sınırlamasının en üst sınırına ulaştı 800 MİPS'e ulaştı. Şimdi genel olarak stabil çalışma için programlamaya devam ediyor. Yavaş yavaş glitchlerden arınmış bir firmware çıkmaya başladı. Daha yolu var ama gelişim süreci baya hızlandı. Sırayla SD desteği AHI desteği gelmeye başladı. RTG olayınıda yapacak. Şuan hala tam stabil değil. Ama JIT yani just in time sistemiyle çalıştığı için geliştirmesi tamamlandığında Vampire'e rakip olabilecek fiyat performans bir hızlandırıcı bir kart olacak. Sonuçta vampire dediğimizde pistorm ile aynı mantık. İşlem gücü yüksek programlanabilir bir CPU üzerine yazılım desteği ile donanım bazlı bir emulasyon yapmak. Aynı PS3'ün ilk modelinde olan Emotion Engine eklentisi gibi donanım bazlı emulasyonla orijinal cihaz deneyimini yaşatmak. Amigaları hani oyun vs cihazlarından çıkarıp daha ziyade günümüz bilgisayarları gibi multimedia cihazı haline getirecek. Güncel yazılımları kullanabilen ve fazla donanım bilgisi gerektirmeden hatta cihaz üzerinde hiç bir modifikasyona ihtiyaç duymadan plug and play kafasıyla çalışacak ucuz bir hızandırıcı kart olamsı çekici hale getiriyor. Linux Jedi da olaya büyük destekçi ve pistorm Discord kanalında ilk firmware yayınlandı ve kullanıcılar tarafından test edilerek raporlanıyor ve her pazar düzenli bilgi güncelleme yapıyorlar. Dikkatle takipteyim elimde olması açısından kendime aldım bir tane pistorm. Bakalım beklemedeyiz.
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: