Merhaba arkadaşlar. Babamın çok eski bir tarihi eser laptopu var. dell marka ancak modeli bilmiyorum
genel özellik olarak
--------------------
işlemci desteği "i686"
ram : 1 gb
ekran kartı : bilinmiyor.bilinmeside önemli değil sanırım

Bu işlemci desteği ile en fazla winxp - win7 x86 - ubuntu 17 yükleyebildim.android denedim hiç birini yemedi işlemcini değiştir gel dedi. i686 desteği yok dedi

xp-7 yükleyebiliyorum ancak tv programı olarak bs player-vlc ve nice playerlar denedim 3-5 kanal açıyor gerisini açmıyor.şimdi ubuntu 17 yükledim playerları test edeceğim.
bu laptopta sadece 720p olan ip kanallarını düzgün gösteriyor 1080ler haliyle kasıyor.ancak 720p kanal çok fazla var elimde sadece 3-5 tanesini açıyor gerisinde tepki vermiyor. ancak kendi bilgisayarımda denediğimde diğer 720p kanalları hepsini açıyor. laptopta codec-klite vb. şeyler denedim. en randımanlı sadece bs player oldu.
şimdi istediğim nedir söyleyeyim
1-) i686 cpu ile uyumlu android işletim sistemi varmı bildiğiniz aradım ben ancak ulaşamadım. androidx86_64 olanı buldum onu install yapıyorum ancak kurulum bittikten sonra boot ederken grub hatası veriyor. ancak kendi pc'imde kuruyorum boş bir diske o hatayı vermiyor. yani kurulum hatası yapmıyor gibi görünüyorum.
2-) i686 linux tabanlı önerebileceğiniz bir sistem varmı ? varsa sistem linki veya ismi+yüklenecek iptv programı ismi rica edebilirmiyim ?
ana sorunum 720p olan iptv kanallarının sadece 3-5 tanesini sadece bsplayer ile açabiliyorum.winxp ve win7'de. diğer 720p olan kanallar tepki vermiyor. tepki vermeyen kanallar benim pc'imde açılıyor ama.yine bsplayer ile.
veya sadece xp olmak kaydı ile önerebileceğiniz bir tv programı varmı. win7 çok kasıyor haliyle xp mecburi tercih kalıyor. win7de çok fazla seçenek var ama xp olursa çok daha memnun olurum.
biraz karışık yazmış olabilirim.kusura bakmayın lütfen. ancak sanırım durumu anlatabildim diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.
kesintisiz izlenebilen kanalları yazayım
trt1
trthaber
tlc
dmax
bir kaç daha var aklımda değil.