Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetEski işlemci için işletim sistemi + tv programı yardımı
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Eski işlemci için işletim sistemi + tv programı yardımı  (Okunma Sayısı 2157 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Şubat 22, 2022, 20:30:00 ÖS »

Merhaba arkadaşlar. Babamın çok eski bir tarihi eser laptopu var. dell marka ancak modeli bilmiyorum

genel özellik olarak
--------------------
işlemci desteği "i686"
ram : 1 gb
ekran kartı : bilinmiyor.bilinmeside önemli değil sanırım

Bu işlemci desteği ile en fazla winxp - win7 x86 - ubuntu 17 yükleyebildim.android denedim hiç birini yemedi işlemcini değiştir gel dedi. i686 desteği yok dedi

xp-7 yükleyebiliyorum ancak tv programı olarak bs player-vlc ve nice playerlar denedim 3-5 kanal açıyor gerisini açmıyor.şimdi ubuntu 17 yükledim playerları test edeceğim.

bu laptopta sadece 720p olan ip kanallarını düzgün gösteriyor 1080ler haliyle kasıyor.ancak 720p kanal çok fazla var elimde sadece 3-5 tanesini açıyor gerisinde tepki vermiyor. ancak kendi bilgisayarımda denediğimde diğer 720p kanalları hepsini açıyor. laptopta codec-klite vb. şeyler denedim. en randımanlı sadece bs player oldu.

şimdi istediğim nedir söyleyeyim
1-) i686 cpu ile uyumlu android işletim sistemi varmı bildiğiniz aradım ben ancak ulaşamadım. androidx86_64 olanı buldum onu install yapıyorum ancak kurulum bittikten sonra boot ederken grub hatası veriyor. ancak kendi pc'imde kuruyorum boş bir diske o hatayı vermiyor. yani kurulum hatası yapmıyor gibi görünüyorum.

2-) i686 linux tabanlı önerebileceğiniz bir sistem varmı ? varsa sistem linki veya ismi+yüklenecek iptv programı ismi rica edebilirmiyim ?

ana sorunum 720p olan iptv kanallarının sadece 3-5 tanesini sadece bsplayer ile açabiliyorum.winxp ve win7'de. diğer 720p olan kanallar tepki vermiyor. tepki vermeyen kanallar benim pc'imde açılıyor ama.yine bsplayer ile.

veya sadece xp olmak kaydı ile önerebileceğiniz bir tv programı varmı. win7 çok kasıyor haliyle xp mecburi tercih kalıyor. win7de çok fazla seçenek var ama xp olursa çok daha memnun olurum.

biraz karışık yazmış olabilirim.kusura bakmayın lütfen. ancak sanırım durumu anlatabildim diye düşünüyorum. Sağlıcakla kalın.

kesintisiz izlenebilen kanalları yazayım
trt1
trthaber
tlc
dmax
bir kaç daha var aklımda değil.

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
commander64
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Şubat 22, 2022, 22:12:29 ÖS »

İşletim sistemi olarak "Windows XP Small Business Edition" kur performans oldukça artacaktır. Bütün XP programları ile uyumludur.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Şubat 22, 2022, 22:23:51 ÖS »

@commander64 merhaba. önerdiğiniz sistemi indirip performansını laptop ile test edeceğim. ubuntu 17 denedim ancak gui sürüm değilmiş dikkat etmemişim. şimdi kali i386 sürümünü buldum onu test edeceğim. bakalım ubuntu tabanlı kali nasıl bir performans verecek ve tv programı nasıl sonuç verecek. son durumu yazarım buraya. belki ileride eski bir pc'yi tv izleme amaçlı kullanmak isteyen olursa bu konu ile yön vermiş oluruz.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Şubat 22, 2022, 22:33:32 ÖS »

Iptv için Qmplay2 denediniz mi ?
Birde windows iptv player 3.000 var. VLC tabanlı sanırım.
(xp destekleri var mı bilmiyorum)

Yanlış bilgi vermiş olmayayım. Ama o sistemde linux yada android sistemlerinin daha az performanslı çalışacağını düşünüyorum

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Şubat 22, 2022, 23:20:32 ÖS »

@Cengiz Demir merhaba. vlc ve vlc tabanlı tüm player'lar donuyor yada diğer kanala atlıyor.uzun ömürlü sağlıklı değil maalesef. şu ana dek en sorunsuz kendi bilgisayarımda ve laptopta bsplayer çok sağlıklı sorunsuz çalıştı. dediğiniz gibi haklısınız android(hiç yüklenmiyor) ve linux(kali i386 versiyon) tabanlı sistemler elimizdeki laptop için ideal bir tercih olmadı.testler başarısız. ssd olmamasıda en kötü yanı. açılması çok uzun sürüyor. önce yemek sonra lavabo derken öyle açılıyor şaka değil gerçek ancak winxp jet mübarek. ancak kodi player diye uzun süredir gözüme çarpan ancak ilgilenmediğim bir player vardı. ama maalesef minimum win7 32 ve 64 bit sürüm desteği mevcut. şimdi win7 x86 sürümüne döneceğim. kodi player var şahane bir şeymiş. local çalışabiliyor. yani kendi m3u dosyanızı tanımlayabiliyorsunuz. laptopa yükleyip testini gerçekleştireceğim. xp 10 saniye bile sürmüyor açılması, win7 1-1.5dk'yı buluyor. ancak iş gördükten sonra 1-1.5dk kabul edilebilir bir süre diyebilirim. hayırlısı. bu gece sabaha kadar bir şekilde şu kanal işini yapmam lazım. 4-5 kanalla olmuyor

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : Şubat 23, 2022, 03:52:32 ÖÖ »

Son Durum.
Laptop ekran kartı intel gma 910 olduğundan dolayı yani d3d11 desteklemediğinden dolayı kodi player çalışmadı. win10'dan xp'ye geri transfer ettim. bsplayer 4-5 kanal çalıştırmaya devam. yapacak bir şey yok. denemedim olmayayım diye şansımı zorladım.
Bu konu'dan öğrendiğimiz şey tarihi eser pc'de şansını fazla zorlama
zaman kaybından başka bir şey olmadı.
Konu kilitlenebilir veya silinebilir. Teşekkürler ilgilenen herkese.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : Şubat 26, 2022, 21:58:01 ÖS »

Qmplay2 denediniz mi?
Win XP desteği var görünüyor. (VLC tabanlı değil bildiğim kadarıyla)

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : Şubat 26, 2022, 23:08:38 ÖS »

@Cengiz Demir merhaba. o kadar çok program denedim'ki büyük ihtimal vermiş olduğunuz programlarıda denemişimdir. ancak kafamda soru işareti kalmaması için yarın önermiş olduğunuz programı deneyeceğim. hatırlattığınız için teşekkür ederim.

Cengiz Demir
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : Şubat 27, 2022, 14:45:56 ÖS »

Rica

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: