Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBir Kaç Gb lık bir Film 8 Kb ta sıkıştırılabilir mi?
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bir Kaç Gb lık bir Film 8 Kb ta sıkıştırılabilir mi?  (Okunma Sayısı 13901 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
witchdoktor
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #30 : Kasım 17, 2022, 08:02:55 ÖÖ »

Kayıpsız sıkıştırmada da kayıplı sıkıştırmada da olay dönüp dolaşıp entropi limitlerine geliyor. Veriniz ne kadar düzenli, tekdüze ise o kadar iyi sıkıştırılabilir. Amiga'da LZX sıkıştırmasını hatırlayanlar, o kategoride ne kadar başarılı olduğunu bilir. İki kafadar (Jonathan Forbes, Tomi Poutanen) daha sonra Microsoft tarafından işe alındı ve CAB (cabinet) sıkıştırılmış dosya dağıtım paketlerini geliştirdiler. Kayıplı sıkıştırma algoritmaları ise insan biyolojisinin (görme, duyma) çeşitli zaafları ve gelişmiş donanım altyapısından (misal, çoğu güncel CPU donanımsal H.265 gibi birçok algoritmaya encode/decode desteği sunuyor) yararlanıp bantgenişliğine göre veri kalitesini adapte ederek işlev görüyorlar. Ama herşeye rağmen 630MB'lık yüksek entropili bir veri yığını olan bir Windows sürümünün 1 MB'a sıkıştırılabileceğine inanmamak lazım. Korsan oyun camiasında FitGirl nick'li Rus hanım kardeşimizi birçoğunuz bilir, 100GB'lık oyun sürümlerini 30-40GB'a indirdiği dağıtım paketleri hazırlar, 6 saatte indirdiğiniz paket yeri gelir 8 saatte açılır...
programci42
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #31 : Kasım 17, 2022, 09:31:38 ÖÖ »

Ya aklıma şu geldi gerçi daha önce de bunu düşünmüştüm ama sonrasında mümkün olmayacağını anladım hani derler ya pi sayısında herkesin doğum tarihi gün ay yıl olarak var, sizin cep telefon numaranız var banka iban numaranız var, kimlik numaranız var vs vs 3,14 ile başlayıp sonsuza kadar giden bu ilginç sayıda hemen her şeyi görebiliyoruz düşündüm ki acaba mesela tek bi sayıdan büyük patlama gibi koca bir evren ortaya çıkmasa bile bi dosyanın tamamı tahmin edilebilir mi  Kahkaha ama bu çok çok çok zorlama ve imkansız bi ihtimal 
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: