Fıkra başlığı açılmışken ciddi görünüşümün altında aslında çok şakacıyımdır.

Temel fıkraları iskoç fıkralarından uyarlanmış diye biliyorum ama tam emin değilim.
Hem temel hemde başka bir fıkra anlatmak istiyorum
FIKRA 1 :
Birgün temel fadimeyi almış parka götürmüş
Fadime tutturmuş salincağa binecem diye neyse binmiş salıncağa ama üzerinde etek var başlamış sallanmaya bu sefer bacaklarınıda kaldırınca temel offff fadime donin görünüyor in hemen salıncaktan, fadime inmiyor bir türlü bayağı bir sallanmış temel çıldıracak etme eyleme fadime herkes toplamış donine bakıyor neyse fadime inmiş bir süre sonra yine binmiş salıncağa sallanıyor ulaa fadime in hemen ordan donin görünüyor herkes senin donine bakıyor
( Fadime seslenmiş görünmez temelum görünmez çıkardim donimi demiş

)
FIKRA 2 :
İki dilsiz arkadaş küçükken çok samimiler ve çocukluğu birlikte geçmiş ve bunlardan birinin ailesi taşınmış yıllar sonra bunlar yolda yürürken karşılaşmışlar
Çok tuaf dilsizlerden biri normal senin benim gibi konuşuyor diğer arkadaşı çok şaşırmış el haraketleri ile dilsiz diliyle sen nasıl konuşmaya başladın diye sormuş konuşan arkadaşı ben çok mükemmel bir doktora gittim alfabey'i bana ögretti dilimide çok güzel bir şekilde açtı demiş adam normal süper konuşuyor yani
Neyse dilsiz almış adresi aradan 3-5 gün sonra gidiyor doktora girişte sekreter buyrun ne rahatsızlığınız var diye sormuş buda konuşamıyor tabi parmağı ile dilini göstermiş haa anladım az bekleyin doktor bey muayene odasında birazdan gelir demiş,
aradan 15-20 dakika sonra 2 metre boyunda dev izbandut gibi beyaz gömlekli adam kapıda görünmüş
Gel oğlum demiş muayene odasına almış kapıyı'da kapamış masasına oturup derdin ne diye sormuş bizimki yine parmağı ile dilini gösterip konuşamıyorum diye işaret yapmış
Doktor dilsize bakıp tamam oğlum anladım derdini demiş
dilsize çıkar gömlegini demiş bu cıkarmiş gömleğini pantalonunuda çıkar demiş dilsiz pantolununuda çıkarmış
Şimdi donunuda çıkar diyince dilsiz tabi korkmaya başlamış düşünüyor konuşmayı öğrenmeye geldim doktor niye bana donumu çıkartıyor ?
Doktor şimdi arkanı dön ve eğil demiş dilsizin kalbi küt küt atıyor tabiki iyice korkmaya başlamış doktor arkasına geçip buna arkadan bütün gücüyle bir kökleyince dilsizin gözleri resmen yerinden fırlıyacak gibi olmuş ve agzından ( aaaaaag ) diye bir ses cıkmış.
Doktor az sonra fermuarını cekip dilsize oğlum bügun alfabe'nin A harfini öğrendin yarın gel öbür harfi öğreteyim demiş