Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetBu ısı değerlerinin hangisine inanmalıyım ?
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Bu ısı değerlerinin hangisine inanmalıyım ?  (Okunma Sayısı 1601 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« : Aralık 30, 2022, 02:28:10 ÖÖ »

Merhaba arkadaşlar. az evvel dikkatimi çeken bir durumu sizinle paylaşmak istedim.
fx8350 işlemci kullanıyorum. biraz işkence edeyim dedim. bir yandan ısıları kontrol edeyim dedim. hwinfo ve coretemp kullandım. ancak aralarında çok fark var. hangisine inanmalıyım sizce ?

boşta

yükte
« Son Düzenleme: Aralık 30, 2022, 02:34:28 ÖÖ Gönderen: mtchannel » Logged

27" Curved 165Hz ekranda retro oynayan çılgın genç
Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2022, 23:46:24 ÖS »

Merhaba mtchannel

Yanlış satıra bakıyor olabilir misiniz ?
HWinfo yazılımında işaretlediğiniz CPU girişinin birkaç satır üzerinde CPU #0 AMD FX... diye başlayan satıra bakmanız gerekiyor galiba.
Sizin işaretlediğiniz değer CPU nun raporladığı değil ana kartın üzerindeki sensör olabilir mi ?

Konunun uzmanı değilim tamamen varsayımsal konuşuyorum.
mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Aralık 31, 2022, 01:50:00 ÖÖ »

merhaba. o zaman bu durumda hwinfo ve core temp sonuçları aynı çıkıyor.
amd işlemcilerde genelde termal marj önemli diyorlar. ancak hepsinde aynı kapıya çıkıyor hesap. core temp ne yazıyorsa aynı çıkıyor.

peki yaptığım uv'de 3.5ghz ve 1.25v olarak çalıştırıyorum.
boştaki ve yükteki dereceler normalmi sizce ?

neden uv yapıyorsun derseniz maalesef anakart kısma yapıyor vrmler yüzünden.
stok voltaj ve stok ghz yaptığımda kısıyor bende minimum kayıpla en fazla bu kadarını kullanabiliyorum işlemciyi şimdilik.

soğutucu olarak snowman x4 kullanıyorum. ben bu soğutucuyu 6 ay önce 179 tlye almıştım. fiyatlar ne olmuş böyle şaşırdım valla.
link: https://www.akakce.com/islemci-sogutucu/en-ucuz-snowman-x4-fiyati,731548906.html

Barış Yeni
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : Aralık 31, 2022, 10:10:31 ÖÖ »

https://forums.tomshardware.com/threads/amd-fx-8350-idle-temp.1277960/

Sanırım sorunuz ile ilgili bir post burada paylaşılmış.

mtchannel
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : Ocak 01, 2023, 16:06:37 ÖS »

@Barış Yeni merhaba.
işlemcimi stok ayarlarda kullanamıyordum maalesef kısma oluyordu. anakartın orjinalinde tüm mosfetler pasif soğutucu vardı. sonra tüm pasif soğutucuların üzerine minik fanlar koydum. şimdi orjinal stok ayarlarında kısma olmuyor şükür. sadece işlemcimi daha fazla soğutmak için soğutucumun üzerindekileri 12cmlik yüksek devir fan koyacağım bugün. dün gece elle tutarak denedim yükte 8-10 derece düşürüyor. şu anda snowman x4 kullanıyorum. üzerindekiler 9cmlik fan maalesef. 12cmler birazcık büyük gelicek ama olsun cırtla falan gizleyerek takacağım. odam küçük birde kalorifer açıldığı zaman 61-62 dereceye geliyor yükte işlemci. amacım 50 derecelere kadar düşürmek oda sıcaklığı dahil haldeyken. dünkü elle tutma testinde oldu bakalım bugün uygulayıp deneyeceğim komple ne değiştirecek bakalım. en son bittiğinde kısa bir video çekip neydi ne oldu gibisinden paylaşacağım. herhalde bir tek ben eski nesil kullanmıyorumdur başkalarınada yaptıklarımı paylaşmak isterim.

Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: