Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trGenel KategoriGenel SohbetSiyah ZX Spectrum +2 'yi Gri +2'ye cevirme kiti..
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Siyah ZX Spectrum +2 'yi Gri +2'ye cevirme kiti..  (Okunma Sayısı 3419 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« : Haziran 21, 2008, 11:35:58 ÖÖ »

Boyle birsey neden gerekir ki !?!?

Bakiniz : http://cgi.ebay.co.uk/Sinclair-Spectrum-2A-to-2-Converter_W0QQitemZ190229700502QQihZ009QQcategoryZ4193QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : Haziran 23, 2008, 00:03:10 ÖÖ »

Hack edilmiş bir rom ve expansion port'unu yükselten bir riser gibi görünüyor. Normalde +2a ve +3'e multiface, interface1 gibi önemli donanımlar takılamıyormuş (elimize geçse de denesek, ehe, ben +2'ye de takamadım hani, kasayı sökmeden olmadı), kasanın şekli müsait değil. uzatma kablosu gibi bişey büyük olasılıkla çip +3e rom gibi birşey olmalı, özellikle rom'un son kısmında boş bir alan vardır +2'ye kadar olan modellerde, burayı birçok yazılım tablo olarak kullanır.. +3'de bu kısımda servis modu yazılımı var ki problem olabilioyor.

neden gerekir dersen, +2A kadar uyumsuz bir speccy yoktur ortamda, oyun oynamak için bunlar işe yarıyormuş işte. Son çıkan model olduğu için, ucuz olsun mantığıyla uyumsuz bişey olmuş işte.
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2008, 00:06:30 ÖÖ Gönderen: Arda » Logged

мemrah
Uzman

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : Haziran 23, 2008, 01:30:38 ÖÖ »

Self test.. hala hatirliyorum.. QAZPLM +2A'da da mi varmis bu? Bu self test'i spectrum emulatorlerinde calsitiramadim yanliz, PC klavyesi 3 row'dan ayni anda 2'ser tus okuyamadigi icin, QAZPLM ise yaramiyor, acaba bu modu baska bir sekilde calistirmanin bir yolu varmidir, RANDOMIZE USR xxxx filan gibi. Yada OUT x,y filan.
« Son Düzenleme: Haziran 23, 2008, 01:55:34 ÖÖ Gönderen: memrah » Logged
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: