Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Gelişmiş Arama
insanın içinde varsa, commodore.gen.tr açığa çıkarır bunu.. bir nevi retro olaylarının dolunayıyız.(Arda)
commodore.gen.trAmigaAmiga GenelMacmini OS4 ekran görüntüleri.
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Macmini OS4 ekran görüntüleri.  (Okunma Sayısı 17876 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
MAG-2
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #15 : Kasım 18, 2008, 16:54:20 ÖS »

Merhaba.
Bu macmini /Os4 hikayesi noldu arkadaşlar?

be.net/ozzy_
LW3D
Yönetici

Günü Kurtaran Avam Hiooargggh :)

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #16 : Kasım 18, 2008, 17:21:56 ÖS »

gelişme olmadı bildiğim... Yani eksik... Çalıştıran sanırım olmadı.

Alp Yener
Deneyimli

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #17 : Kasım 18, 2008, 18:15:54 ÖS »

Sistem çalışıyor, fakat yazılım henüz alfa sürüm aşamasındayken "çalındığı" için doğal olarak sorunlu çalışıyor(muş, ben kullanmadım). Yaşanan bu gelişmelerin ardından MacMini üzerinde legal olarak OS4 görebileceğimizi pek sanmıyorum.

Aşağıdaki videoda MacMini'de, AmigaOS4 Workbench üzerinde çalışılırken görülüyor.

<a href="http://www.youtube.com/v/WHtbB5Xmxf0&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/WHtbB5Xmxf0&rel=0</a>
MAG-2
Üye

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #18 : Kasım 18, 2008, 23:07:37 ÖS »

video yu göremiyorum.. Bu arada nasıl gidio Alp?

be.net/ozzy_
tabu
Deneyimli

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : Kasım 19, 2008, 05:57:19 ÖÖ »

www.yasaktube.com kulanın. Acube önünü kesmiştir sam 440 satmak için

Halen commodore ve amiga servisi...4000 cyberstormppc 604e\233mhz\060\66mhz\cybervision3D+A2000 gvp 040 combo\egs spectrum24+A3000 030\IV24\Retina z3+A1000+CD32+A600 2mb ram\4 gb hdd+CDTV+\pegasos2\spectrum heatsink\much more.
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #20 : Kasım 19, 2008, 10:22:39 ÖÖ »

Acube önünü kesmiştir sam 440 satmak için

bu da başka bir tartışma konusu. Yabancı forumlarda insanların sam440 almak için elindeki ppc kartları, a4000'lerini sattığını görüyorum. sam440'ın arkasının geleceğinden nasıl bukadar emin oluyorlar?

Alpyre
Uzman

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #21 : Kasım 19, 2008, 12:40:21 ÖS »

Belki sadece desteklemek için. Belki de uzun süredir "ne olacak bu Amiga'nın hali?" diye hayıflanan Amiga severlere bi umut ışığı olduğu içindir.

ACube 3 büyük İtalyan firmasının kurduğu bir firmaymış. Bir yandan kendi işlerini sürdürürken, bir yandan da Acube'yi destekliyorlarmış. Çok değişik bir yapı. Firma sanki alternatif platformlar için donanım geliştirmeye "gönül işi" gibi bakıyor. Daha önce Escom ve Gateway'in yaptığı gibi, "biz Amiga'dan zarar ettik var mı alan?" demeyecek gibi görünüyor. Nitekim, yaptıkları donanımın adını Amiga koymak gibi bir arayışları da yok gibi. Bir söylentiye göre de başvurdular fakat AmigaINC izin vermedi.

Eğer bu doğruysa AmigaINC ile arası çok da iyi değil demektir.

Belki de Acube, bugünlerde AmigaINC'le arası iyi olmayan Hyperion ile gizli bir işbirliği yapmıştır. Bu durumda "belki" OS4'ün MacMini versiyonunu geliştirmeyi durdurun/ertleyin gibi bir yaptırım uygulamış olalabilir.

Web sayfalarını gezindim, iki firma birbirini tanımıyor gibi. Acube'nin partnerları arasına Hyperion yok, Hyperion'in partnerları arasında Acube yok.

Peki nasıl oluyor da Sam440ep piyasaya çıkıyor, peşine hemen OS4.1 çıkıyor?

Not: Daha önce Acube'e Sam440'ı çok pahalı piyasaya sürdüğünü düşünerek eleştirmiştim. Şimdi biraz ayıp ettiğimi düşünüyorum . Belki biz de bir Sam440 alarak desteklemeliyiz. Çünkü uzun zamandır bir yenilik üretmeyen AmigaINC'in karşısında güçlü alternatif oldular. Sanırım Amiga'nın ihtiyacı olan böyle firmalar.

Alper
Arda
Uzman

I'm *the* guy from Argleton

Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #22 : Kasım 19, 2008, 14:39:15 ÖS »

Amiga ile anlaşıp şu board'un üzerine Amiga Inc. etiketi yapıştırabilselerdi ozaman kuyruk olurdu önünde. Amiga Inc. neden en azından logosunu lisanslamayı düşünmüyor anlamıyorum. Bedavaya versin diyen yok ki... Hatta macmini büyüklüğünde ama a500/1200 tasarımında bir de kasa yapsalar ozaman a4000'leri satın derim...

Zamanında A600 çıktığında, ulen bu tasarım amigayı batıracak, böyle yarım amiga olurmu diye eleştirmişti herkes. Şimdi değere bindi. Aynı şey bugün de olabilir, yeterki üzerinde amiga yazsın. Official ürün olsun. Amiga topluluğu kurudu kaldı bu yüzden.

imgqtr
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #23 : Kasım 19, 2008, 17:25:11 ÖS »

ACube ile Hyperion oldukça yakın temasta olan, ACube çalışanlarının bir kısmının OS4 geliştirme ve test ekibinde görevli olduklarını söylemeliyim.
Hyperion OS 4 ve sonrasını geliştirmeye devam etmek ve satabilmek için AInc ile hukuki olarak kapışmıştı ve sanırım bu davadan galip ayrılacağını kestirdiği için uzun süredir SAM için geliştirdiği OS 4'ü ACube aracılığı ile satmaya başladı.
Zaman zaman AW.net ve amiga.org forumlarında AInc ve Hyperion arasındaki davalara ilişkin başlıklar oluyor. Dediğim gibi Hyperion önünü kesecek bir yaptırım olmayacağını anladığı için Sam için OS 4 satışına başladı.
Bu saatten sonra AInc tayfasını gürgen odunlarla dövmekten başka seçenek kalmadı ağalar Tek yaptıkları isim hakkını alıp yatmak, çalışmak isteyeni de batırmak oldu ne yazık ki...

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar"
M.Kemal ATATÜRK
yatuyu
Üye

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #24 : Aralık 22, 2008, 22:42:38 ÖS »

boyle biseyde varmis;

Kod:
http://os4macg4.wikidot.com/
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: